Reklama

Reklama

Sherlock - Série 4 (2017) (série)


Poslední případ (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Poslední problém (více)

Obsahy(1)

Temné rodinné tajemství vrátí Sherlockovi dávno zapomenuté potlačené vzpomínky. Následuje smrtící závěrečný střet – a setkání se vzkříšeným nepřítelem. (Netflix)

Recenze (120)

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní finále celého seriálu. Patřičně osobní, fatální, epické a ponuré, s návratem tam, kde to celé začalo, respektive před to, čímž to - i s ohledem na britské reálie - připomene SKYFALL. A plné provařených žánrových rekvizit i zvratů, které jsou sice ohrané, ale máme je rádi, takže se nad nimi usmíváme napůl shovívavě a napůl spokojeně. Tedy aspoň já. Díky za Molly, závěrečnou rozlučkovou montáž a za všechno. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když mě ani čtvrtá série ani její poslední díl nezklamaly (ba naopak), pořád se mi nejvíce líbí epizoda s "Tou ženou". Tady, kdybych hledala důvod k odebrání hvězdičky, tak ho asi najdu, ale mě to celé tak pohltilo do děje, že když jim tam zazvonil (teda zavibroval) mobil, tak jsem já zvedala ten svůj, že nemám zájem jejich plný počet snižovat. A ač vzpomínku na Rudovouse jsme už zaznamenali a rozuzlení se dalo čekat, tak rozhodně ne od dílu, kdy jsme se o něm dozvěděli. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je poněkud zarážející, že epizoda pro kterou se připravovala půda od závěru druhé řady, by naprosto (ale skutečně naprosto) shodně fungovala jako epizoda Doctora Who. A zarážející je to o to více, že zdejší "Saw syžet (s Pevnost Boyard rozměrem)" byl v Sherlockovi již jednou použit. Akorát tedy o poznání lépe. Na druhou stranu se tomu nedá upřít, že to je zábavné, v perfektním tempu a umí to být stejnou měrou napínavé i nesměšně emocionální. A tak je nakonec nejvíce na škodu fakt, že to v závěrečné dvacetiminutovce udělá tři kroky vzad čili několik let naznačování a vytváření osudového dusna přichází zcela vniveč. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený závěrečný díl, který v rychlosti zvládá tak nějak uzavřít překombinovaný příběh, posunout postavy o kapku dál, a připravit čistou půdu na další pokračování. A to není úplně málo. Jedná se dle mého o vrchol čtvrté řady. I když tedy přišel hodně pozdě. Celá recenze zde. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď predchádzajúca časť bola poriadny úlet, tak toto je čo? Experiment, myšlienkový aj skutočný. Určite potrebujem vidieť ešte raz. Má to ešte niečo spoločné s Arthurom Conanom Doyleom? –––– Je nejaký rozdiel, keď zomrie nevinný namiesto vinného? –––– Existuje konečný odvolací súd pre všetkých. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou. (kowalski)

Reklama

Reklama