Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 2

Recenze (720)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Za mamutí teenagery bych sice někoho extra krutě potrestal, ale jinak je Doba ledová 4 vcelku příjemné, vtipné pokoukání. Animace zase o trochu pokročila (úžasně zpracovaná voda), pirátská tematika, které jsem se kvůli současnému filmovému "přepirátování" trochu bál, byla nakonec fajn a nápaditá, akční scény velkolepé (Emmerichovo 2012 hadr). Ano, příběh mohl být méně omšelý (kdo se do koho zamiluje, kdo nakonec co pochopí... atd.), ale čert to vem, když jsem se dobře pobavil.__P.S. Žaludatlantida neměla chybu.__P.P.S. Vtipná je i hudba Johna Powella, který si tentokrát "půjčuje" Beethovenovu Ódu na radost. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

K nevydržení uřvaná a otravná recyklace, která vzniká jen kvůli tomu, že tahle animovaná franšíza stále vydělává. Technicky dokonalé zlo, jenž spoléhá jen na to, že známá chlupatá zvířata padají a narážejí do různých věcí, přičemž jakákoliv dějová logika či provázanost absentuje. Hlavní ale je, že se to hýbe a je to barevné, což dětem do pěti let a vlastně i producentům téhle odpudivé komerční zhůvěřilosti bohatě stačí. Pro normálního diváka je to však absolutně k nevydržení. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Je to stále pořád ta samá písnička a ačkoliv nezní falešně, tak i ta nejlepší se časem oposlouchá, což je přesně tento případ. Moralizování z hlediska rodiny mi lezlo na nervy a dcerunka Broskvička není pro mě roztomilé dětské stvoření, ale příšerný trapný harant, kterého bych s chutí nakopnul. Lenochod Sid(nebo co to je) je pro mě už okoukaný a sympatie mamuta se také vytratily do neznáma. Od druhého a třetího dílu přišlo sice mírné zlepšení, ale i tak to jde s touhle ságou od desíti k pěti. 65% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že doba ľadová sa záčina pomaly prepadať ako zem pod nohami hlavných hrdinov. Opakovaný katastrofický scenár, nostalgicky známe rodinné puto a večné súboje mamuta Mannyho sa stavajú stále viac všednými bez kúsku inovácie. Ani zmena nepriateľských dinosaurov z predošlej časti na nesympatického opičiaka nepriniesla filmu oslňujúce oživenie. Stále menší bol u mňa aj ohlas pri vtipných momentoch, keď par krát akoby vtipnosť úplne zamrzla a tomu čo malo pôsobiť vtipne som sa vôbec nezasmial. Napriek tomu si film zachoval dynamicky a akčný spád, ktorý dobre podporili malý škrečkovia parodický vedený Williamom Wallacom. Prikláňam sa teda k 50%. ()

predators 

všechny recenze uživatele

4 díly už jsou setsakra pořádná dávka a udržet divákovy bránice v nějakém tom napětí a třesu chce nutnou dávku nápadů. Ty mi ve čtyřce chyběly a přiznám se, obešel bych se bez tohoto dílu, jako striptér Channing Tatum Bez kalhot. Bohužel ho tu ale máme a po shlédnutí zjistíte, že už Scratt není tak vtipný, jak býval, že postaviček je až přespříliš a že i v animáku může debilní střih nadělat paseku. Nevím, co si z toho ti piškoti odnesou, teda... 35% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Film bol do kín distribuovaný pod falošným názvom "Blowing Bubbles". (tarponko)
  • Jeden z původních konceptů příběhu zahrnoval rozmrazení hrdinů v muzeu v současné době. Snímek pak měl nést přízvisko "Th4w". (R´Hell)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama