Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 2
USA, 2012, 115 min

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 2

Recenze (978)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Jít na tohle do kina byla zpočátku spíše povinnost, četla jsem totiž všechny knížky a viděla všechny předchozí (ne moc povedené) filmy, ale tento prvotní účel se nakonec změnil. Poslední díl jsem si užila a utekl celkem rychle a já jsem se ani nestihla začít nudit. :) Určitě se jedná o nejlepší část celé série s hromadou zvratů a zajímavých scén. Pár hluchých momentů a chyb se samozřejmě našlo, ale vše přebila skvělá atmosféra, hlavně bych vyzvedla tu ve scéně týkající se souboje. Všichni herci podle mě ve srovnání s minulými díly dospěli a jejich herecké schopnosti vzrostly mnohonásobně. Trochu mi vadil ten sentimentální konec, který mě však i přes obrovskou snahu nedohnal k slzám a nemohla jsem tak napodobit pubertální faninky. Film však doporučuji jako oddychovku, od které by člověk neměl moc očekávat a třeba bude odměněn příjemným překvapením :) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Přál bych si, aby každá filmová série měla takové zakončení, jaké předvedla druhá část Rozbřesku v závěrečných titulcích. Ačkoli jsem předcházejících 110 minut zíval a kroutil se na sedačce jako čerstvě posolený slimák, to jednotlivé představování postav za doprovodu nádherné hudby mě dojalo. Ano, věčně uremcaného kritika amerických stupidních slátanin pro teenagery to dojalo, protože mu došlo, že mnohým peroxidním fiflenám a jejich uhrovatým gelounům končí čtyři roky dlouhá láska. A končí stylem, jaký já bych rád viděl třeba u Smrtonosné pasti. Pod dojmem tohoto uvědomění nahlédnu na tenhle upírský špunt jako na samostatný film a povím vám naprosto upřímně, že to není až tak špatné. Podpořen i zde výbornou muzikou a překvapivým zvratem se nástavec Rozbřesku stal tím nejlepším z celé ságy. Ano, sice jsem u toho zíval, důležité je však to, že jsem neusnul. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Když Jeane Grey konečně dokázala oběvit svou skrytou sílu, kterou samozřejmně použila k ochraně své lásky Logana, a v bitvě proti Erikovy Lensherovy a jeho nohsledům také Ororo Munroe, Kurta Wagnera a Roberta "Bobby" Drakea. Mé náctilété srdíčko opravdu zaplesalo štěstím. Sice jsem po chvilce zjistil, že celá ta (dětsky provedená mela), byl jen trik Carlese Xaviera, ale i tak mi bylo jasné, že ti dobří X-meni zvítězí nad těmi ošklivými a zlými X-meny. A ANO dobře to dopadlo, a já jsem na konci filmu mohl utřít mé uslzené tváře.... ... Počkat........Cože..???...... Tohle nebyl remake na X-men poslední vzdor...??? ... ááááááha......:-( ....tohle byla vlastně Twightlight sága - rozbřesk č.2.. No, takhle jsem to asi vyděl.... tak nějak nemastný neslaný konec. Místo napětí (v knize..ano četl jsem jí) pouhá slaďárna. Z Epické bitvy se stalo dětské hraní s cínovými vojáčky. A to se ani nebudu zniňovat na některými naprosto zbytečnými scénami. Ale to se dalo čekat když někdo z jednoho dělá dvě.. Takže za mě 45% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Společně s jedničkou zřejmě nejlepší díl. Má to tah na branku a dobře čitelné charaktery, do kterých jsem se po čtyřech všelijakých dílech začal ve finále alespoň trochu dostávat. Konec se dal očekávat, ale to nic nemění na faktu, že Twilight jako sága měla ke konci možná mírně zlepšující se tendenci, nebo minimálně si tvůrci uvědomili, kam patří. Dali pryč zbytečnou filozofii a rádoby monstrózní mytologii a zaměřili se více na familiérní vztah hrstky upírů v boji proti nadvládě. Snesitelnější, lepší. Občas se dalo pocítit i napětí a to je tedy už hodně co říct. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Kdepak... Druhá polovina první části posledního dílu byla překvapivě fajn, s posledním filmem se ale vrací zpět známé propriety. Scénář je div ne dementní a sune se od ničeho k ničemu skrze sáhodlouhé bezobsažné dialogy a perverzní WTF, herci nemají nejmenší tušení, co se od nich vlastně chce a tak jen bezradně přešlapují nebo postávají v prostoru a vrhají unylé pohledy jeden na druhého, díky čemuž je naprostá většina filmu zoufale statická, po technické stránce je pak film jenom odzívaná rezignace. Triky (a vizuální stránka filmu obecně) jsou místy lehce nadprůměrné (jenže digitální dítě PROČ PROBOHA), místy vyloženě zoufalé a kdokoliv chce přehlížet jejich nikoliv levnost, ale odfláknutost, je buďto slepý, nebo ignorant. Závěrečná bitka (a dokonalý dějový zvrat) jsou jediné momenty, kdy film za něco stojí (absence krve při trhání hlav působí absurdně, ale z logiky mytologie je v pořádku), zbytek je tatáž bezradná slátanina, na kterou jsme zvyklí, tu ve větší míře z Nového měsíce, tu v menší ze Zatmění... A přesně mezi ně také kvalitativně poslední díl patří. Závěrečná restrospektiva a "děkovačka" v průběhu titulků jsou už jen (doufejme) poslední tečkou za uměle vybudovaným fenoménem a snahou vytvořit památný kolos, na nějž ale tahle mormonská agitka nikdy neměla šanci dosáhnout... Burwell se svými hudebními motivy z jedničky opět potěšil... ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. listopadu 2012 v Los Angeles. (Varan)
  • V domnění, že se k roli Edwarda už nebude muset nikdy vracet, si Robert Pattinson nechal ostříhat vlasy. Protože však režisér nebyl spokojený s některými scénami a došlo na dotáčky, musel herec přetáčet několik scén s parukou. (Wade)

Reklama

Reklama