Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

major.warren 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a naučný pořad, který pobaví a hodně se toho z něho dozvíte. Moc rád bych se někdy do zastavárny Gold Silver podíval. Ze všech čtyř pánů mám nejraději Richarda Harrisona neboli Staříka. Má nejlepší hlášky. Rick je zase nejchytřejší. Corey nejodvážnější a Chumlee zase nejhloupější, ale je sním velká sranda. Hodně jsem se z tohoto pořadu dozvěděl a myslím, že ze všech těch amerických hloupostí jako Válka skladů a podobně jsou Mistři zastavárny vynikající pořad. Musím pochválit i český dabing. Všichni jsou nadabováni skvěle. U mě hezké čtyři hvězdičky:-). ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Jedno odpoledne se člověk zapojí do televizního dění a ve sledu tupého přepínání programů narazí na super pořad. Zastavárna je zajímavé místo ať je to třeba v Las Vegas nebo jinde. Staré cetky mají své kouzlo i cenu. A já se rád podívám na jejich oceňování, odhalování padělků a spoustu zajímavých blbin. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela cool seriál. Sice na to nekoukám od začátku, ale ty poslední série jsou zábavné. Některý ty předměty, co tam lidi nosí jsou hodně zajímavý. Na druhou stranu u jiných si říkám, že tohle si normální člověk přece nemůže koupit a ještě za tu cenu :-) Hlavní trio a jejich vzájemné slovní přestřelky a naschvály jsou taky fajn :-) ()

Rangifer 

všechny recenze uživatele

Miluju zbraně a starý americký auta. Když tam někdo něco takového přinese, vždycky zpozorním. Člověk se i něčemu i přiučí. Líbí se mi nerudný Stařík a nemotorný Chumlee a jeho dobrý český dabing. Jen mi vadí, že je to předem nahrané. Povětšinou to bývá takhle. Zákazník vejde do zastavárny a praví: "Mám tady něco, co by vás mohlo zajímat." Z nějakého žoku vytáhne předmět, dejme tomu třeba použitý hajzlpapír Elvise Presleyho. Rick se na to podívá a řekne: "To je zajímavé, za tohle mi sběratelé a fanoušci Elvise utrhnou ruce, jak jste k tomu přišel?" "Máme to v rodině po generace, nutně potřebuji peníze a doma to už začíná zavánět" " A kolik byste za to chtěl?" "Chtěl bych 100 000 dolarů" " Heleďte nevím jestli to je fakt pravý použitý hajzlpapír Elvise Presleyho, nebo jestli to není třeba padělek, potřebuju mít jistotu, zavolám kamarádovi který se v tom vyzná." Nastane pauza, kde třeba Chumlee vyvádí blbosti a demoluje krám a hned jsme u původního kšeftu, tentokrát tam přijde odborník na danou věc, přivítá se s Rickem, podívá se na předmět a začne odborně vyprávět, o Elvisovi a jeho zažívacím ústrojí, pak se ho Rick zeptá: " Myslíš že je to pravý hajzlpapír Elvise Presleyho?" " Po tom jak to vypadá a smrdí bych řekl... že je to na 90% pravděpodobné." " Paráda, a jakou má asi cenu?" "Odhadl bych to na 50 až 60 000 dolarů." Rick se s odborníkem rozloučí a poděkuje mu, otočí se na zákazníka a řekne mu: "Takže jste slyšel názor odborníka, kolik chcete teď?" " Říkal že to má cenu tak 50 000, tak bych chtěl přesně tolik" " Víte já na tom musím i něco vydělat, a taky to potrvá dlouho než to prodám, víte neznám moc lidí kteří sbírají použité hajzlpapíry slavných osobností. Nabízím vám 100 dolarů" " To je málo, nechcete to zvednout na 10 000?" "Mohu vám dát maximálně 110 dolarů, to je moje poslední nabídka." (Krátká pomlka) Zákazník řekne: "Beru" "Chume, sepiš to!" Chumlee: "Sepiš si to sám tlustoprde!" Zákazník se pak vyjádří bokem na kameru: " Čekal jsem víc, ale co se dá dělat, za ty peníze si nechám změnit pohlaví." ()

mimars 

všechny recenze uživatele

IMHO jeden z nejlepších pořadů svého žánru. Líbí se mi, že k prodávaným předmětům se často dovíme poměrně dost informací, taky schvaluju, že je vyjednávání o ceně vyobrazené realisticky, tj. že je to dost nekompromisní a návštěvníci zastavárny často odejdou s méně penězi, než původně chtěli (btw reakce "2.000 dolarů je mnohem míň, než jsem chtěl, ale je to lepší než nic, takže jsem spokojený." je naprosto reálná a reaguje tak spousta lidí, kteří prostě chtějí peníze hned a nehodlají objíždět víc míst a zkoumat, jestli jim někdo nedá víc) ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Richard Harrison zemřel v červnu 2018, když prohrál boj s Parkinsonovou nemocí. Před smrtí ještě stihnul vydědit vnuka Coreyho a vše odkázal synovi Rickovi. Ten je nyní jediným majitelem podniku. (Tonula)
  • Předtím, než začal pracovat Austin "Chumlee" Russell v zastavárně, pracoval jako prodavač v obchodě se sendviči. (didas)
  • Jmění Ricka Harrisona činí 5 milionů amerických dolarů, Corey disponuje částkou 1,3 milion, Richard Harrison vlastní jmění v hodnotě 3 milionů a Austin Chumlee Russell má 600 tisíc dolarů a za jednu epizodu inkasuje 25 tisíc amerických dolarů. (rafix)

Reklama

Reklama