Reklama

Reklama

Boratův navázaný telefilm

  • USA Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan (více)
Trailer 2

Čtrnáct let po své první cestě do Ameriky se kazašský reportér Borat Sagdijev musí vrátit do USA, aby zachránil pověst Kazachstánu. Zde zasáhne Boratova patnáctiletá dcera Tutar, která mu překazí plány. Oba dostanou mnoho zajímavých lekcí o americké kultuře, politice a covidu 19. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (375)

somnar 

všechny recenze uživatele

To množství situací a prostředí zrecyklovaných z jedničky je tak nečekaně obrovské, že si to fakt nelze užít, ještě když z toho tak trčí ta linie s dcerou. Cohen si vybírá ty nejsnadnější a nejočividnější terče rednecků a konspirátorů, z nichž by si dokázal udělat bezpečně mainstreamovou legraci každý americký late night host, ale i ti na něj v konfrontacích kašlou. Celkem trapas. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pokračování Borata už určitě nebude takový fenomén, jako před 14 lety původní - teď už první díl Boratovské ságy...jak už to u naprosté většiny druhých dílů bývá, došlo k opakování už dříve řečeného/použitého a k vykrádání sama sebe...nicméně Sascha alias kazašský reportér Borat je stále vtipný, nebojí se jít až za hranici vkusného (kazašský národní tanec plodnosti, patriarchální a šovinistický rámec atd.) a především cíleně nerespektuje mantinely politické korektnosti, za což mu patří velký dík, v dnešní falešně ultrakorektní době je jeho styl humoru osvěžující a vzácný...je to boj proti nastupující totalitě! ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Borat 2 je taký ako samotný žáner, ktorý Cohen stvoril. Nejaká nachytávka vyjde skvelo, iná horšie a úspech do veľkej miery závisí od toho, či človek verí, že daná scéna je reálna alebo nahraná. To všetko je zlepené vsuvkami, ktoré celkom umne prepájajú jednotlivé nachytávky do celistvého príbehu. Najväčšou devízou druhého Borata je ale prekvapivo objav Marie Bakalovej, ktorá má neskutočný komediálny talent. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mohli by sa jej potrhať mozgové vlákna, ak by ste sa ju pokúšali naučiť piť z pohára.“ Zo začiatku nuda, ale od polovice slušná jazda. Moje konzervatívne Ja hovorí, že malo zostať pri jednotke, ale keď už sa dvojka... odohrala..., tak musím skonštatovať, že napokon nie je taká zbytočná, ako som sa obával (ku koncu je dokonca dojemná). Miestami som sa cítil strašne trápne, čo je v tomto prípade plus. Rudi Giuliani... bez komentára, som v šoku. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen se svým týmem opět vymyslel skvělý příběh natočený tak, abysme viděli i nějaké ty střípky ujeté reality, především šokující reakce Američanů - a v tomto pokračování je často šokující spíš jakási lhostejnost. Tentokrát se kazašský novinář vydává do USA se svojí dcerunkou, kterou chce nabídnout vlivnému politikovi a zajistit si tak přízeň Jů Es and Ej. Nebudeme si nic nalhávat, Borat 2 je především fikce, ale i ta je zatraceně zábavná a vtipná. Cohen umí skvěle improvizovat i připravit si šílené eskapáty Borata a jeho dcerunky. Tu si zahrala mládá herečka z Bulharska, která zdatně Cohenovi sekunduje. Což je fakt obdivuhodný vzhledem k tomu, jaký je Sacha Baron Cohen komediální génius. Dvojka Borata záměrně ukazuje i nějaké to DOBRO, což je vše vykalkulované tak, aby se to hodilo do narativu rozumnějších demokratů, ale do filmu se to hodí a nepůsobí to násilně. Příběh o otcovi a dceře je klasický a předvídatelný, ale zároveň moc milý a někdy až dojemný. Především je to ale zatraceně dobrá sranda. (9/10) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (22)

  • Herečka Maria Bakalova si v přípravě na roli Tutar neholila nohy a podpaží. Vzhledem k tomu, že v té době žila v Los Angeles, kde je velice teplé klima, bylo pro ni dost nepříjemné vyjít si ven v šatech nebo v topu a dát na odiv všechny chlupy. Husté obočí a chloupky v obličeji pak byly dílem maskérky. (pusheen)
  • Maria Bakalova (Tutar) přiznala, že než začala s natáčením, nikdy neviděla prvního Borata (2006). V době jeho uvedení jí totiž bylo pouhých 10 let. (pusheen)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

08.04.2021

Vycházející herecká hvězda Maria Bakalova z dvojky Borata si ještě spolu s Amandlou Stenberg (Nenávist, kterou jsi probudil) zahraje v hororové novince Bodies, Bodies, Bodies od distributora A24. O… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Byly uděleny Zlaté glóby

Byly uděleny Zlaté glóby

01.03.2021

V noci z neděle na pondělí proběhl 78. ročník udílení cen Zlatý glóbus a celý ceremoniál se z důvodu pandemie odehrával ve velmi úsporném duchu s minimem přítomných diváků a ze dvou lokací najednou.… (více)

Reklama

Reklama