Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humanitární skupinka zdravotníků je na své zpáteční cestě z bývalé Jugoslávie unesena a uvězněna neznámými cizinci. Od této chvíle zdravotní sestra Carol a její dva kolegové mohou jen s hrůzou přemýšlet o tom, co s nimi únosci plánují... (PetriK12)

Videa (4)

Trailer

Recenze (107)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další výlet na Balkán, tentokrát ve francouzském hororovém podání. Film je celkem pomalý a nikam nespěchá. Od určité chvíle už je vám tak nějak jasné, jak to asi bude dál probíhat. I když samotný útěk je celkem povedený. Partu francouzských lékařů bez hranic v bývalé Jugoslávii unesou obchodníci s orgány. Plány s nimi mají jasné, proto se naši hrdinové snaží uprchnout. Ani tu nenajdeme nějaké zvlášť explicitní scény. Povede se jim to a kdo přežije až do konce? "Ty svině!" ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není špatný horor, ale trochu mě mrzí, že peckám jako Martyrs či Inside se to taky ani zdaleka nepřibližuje. Nicméně mě velmi baví pohled dnešních Zápaďáků na tajuplné slovanské živly z jihovýchodu. Čtvrtá hvězda tak trochu nezaslouženě za to, že s hlavní hrdinkou sdílím téměř chorobný strach ze psů, takže pár scén pro mne bylo velice hororově nepříjemných. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Exploitation horor francuzskej výroby, ktorý je viac o prežití ako o vykorisťovaní a žánrovo speje skôr k rape and revenge, má výborný nástup. Krvavo-dojímavá spomienka z detstva sa hlavnej hrdinke neustále vracia a musí sa s ňou vyrovnať aj v dospelosti, keď už pracuje v organizácii "lekári bez hraníc" a spolu s ďalšími zdravotníkmi je uväznená v podzemí, kdesi uprostred lesa na starom vrakovisku, ktoré úspešne maskuje obchod s ľudskými orgánmi. Horor má tak trochu medzinárodné politické pozadie (odohráva sa v bývalej Juhoslávii), hovorí sa v ňom po francúzsky, anglicky, srbsky, ba dokonca Ivan Franek v úlohe srbského "obchodníka so starým železom" rozpráva po česky a nikoho to netrápi. Ani mňa nie, veď to splnilo svoj účel a je jasné, že vo Francúzsku rozdiel medzi srbštinou a češtinou nepoznajú:). Captifs bol ako neriadená strela, postupne nabral závratné tempo a vyústil do strhujúceho a napínavého finále. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

České komentáře jednoho z obchodníků s orgány, zejména na konci filmu opravdu stály za to. Ale celkově dost povedený hororek. Začátek je hodně vlažný, v podstatě se děj nehne z cel, ale postupně to nabírá na tempu a souboj v kuchyni to u mě posunul až na 75%. Francouzi mě čím dál víc přesvědčují, že horory prostě umí. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Velkou výhodou snímku je jeho stopáž! Je tak krátký, v podstatě, takže vám skutečně musí prozradit spoustu věcí dostatečně brzo, aby mohlo dojít k typickému a oprávněnému boji o život všemi dostupnými prostředky. To ze snímku dělá dostatečně rychlou podívanou, kdy jeden záběr střídá druhý. To také vidím jako jednoznačné plus. Nevýhodou však jsou rekvizity z bývalé Jugoslávie, jako nejnovější VW či oblečení a podobně. Tady se teda tvůrci řádně sekli, asi jako v tom, že bývalá Jugoslávie opravdu nezasahovala do Československa, natož do Ruska. Ale budiž vám odpuštěno, pokud to mělo být vtipné, já se fakt bavila. Pokud jste to mysleli vážně, já vám za toho pana doktora ty hvězdy dám. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Captifs se z velké části natáčelo v Alsasku. (claudel)
  • Postava Ivana Fraňka pochází z bývalé Jugoslávie, on však hovoří ve filmu česky. (claudel)

Reklama

Reklama