Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humanitární skupinka zdravotníků je na své zpáteční cestě z bývalé Jugoslávie unesena a uvězněna neznámými cizinci. Od této chvíle zdravotní sestra Carol a její dva kolegové mohou jen s hrůzou přemýšlet o tom, co s nimi únosci plánují... (PetriK12)

Videa (4)

Trailer

Recenze (107)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi mě pobavilo "politicky korektní" mlžení kolem místa konání "ex-jugoslávie" je fakt nápad. První půlka mě svou neoriginální sterilností a tuctovostí i docela nudila, poslední dvacetiminutovka se však, hlavně díky Ivanu Franěkovi a jeho vytříbenému balkánskému dialektu, k němuž netřeba titulky ani dabing, však velice zaujala. Taková nevýrazná tuctovka. Nijak mě to neurazilo ale ani nějak moc nezaujalo. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Slušná atmosféra v naturálním horůrku, nebo spíše psycho thrilleru, kde jsou nejděsivější vlčáci a hooodně tlustá ženská. Teda já bych se už s podní nevyhrabal! Ale Zoé je dost sexy na to, aby se ze všech šlamastik dostala a ještě těm čecho-jugoslávcům natrhla prdel. Krátká stopáž je idální, nudit se nestihnete a mrazit vás bude na zádech častěji než ve špindlu na čtyřsedačce. 70% ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tak teď nevím. Pokud Captifs měl být exploitation, tak je to nejspíš jeden z těch nejumírněnějších, jaké jsem kdy viděla. Pokud ne, nevím sama kam bych to zařadila a tak to nechám na vás :). Příběh je jednoduchý - zdravotníky na cestě unesou Jugoši a zavřou je do klecí. Když hrdinové zjistí, o co ve skutečnosti jde a že živí by odtamtud nejspíš nevyvázli, snaží se utéct. Velmi prosté, že? Nutno dodat, že ta část, kde jsou hlavní hrdinové zavření v klecích, je strašně zdlouhavá. Z množství záběrů, kde jenom sedí na zemi nebo chodí okolo ve svých celách, se mi velmi záhy začalo chtít spát. Poté, co je hlavní hrdinka odvedena na "sál", jsem trochu zbystřila a čekala, že se konečně něco začne dít. Nestalo se. Naštěstí nějakých dvacet minut před koncem, kdy jsem už byla odhodlána poslat filmu dvě hvězdičky, přišel velmi slušný závěr, který Captifs zachránil. Škoda, že se na tuto část nezaměřili o něco dřív. Takže nakonec jsou z toho tři hvězdičky a u mě ještě jedna pomyslná navíc za česko-ruské hlášky Ivana Fraňka :). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další slušný zářez do francouzské exploitační kinematografie. Tentokrát sice ne nejhlubší, na vykrvácení přesto stačí. Do dvou třetin víceméně klasika: skupinka psychopatických cizinců drží v klecích na odlehlé farmě tři zdravotníky. Sem tam jim poskytnou psychického teroru, nebo se vězni marně pokusí o útěk. Prostě standard. Ale s poslední třetinou nabírá film na neskutečných obrátkách a nedovolí vám vydechnout do závěrečných titulků. Příjemným zpestřením je účast Ivana Fraňka, kterého si budete pamatovat z Herzova kousku T.M.A. Překvapilo mě, že právě on je tím nejvýraznějším článkem mezi únosci, a jsem za to vážně rád. Tahle role šíleného Jugoslávce s puškou a perfektní češtinou mu sedla výborně: "Já tě budu mrdat, ty jedna svině!" ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Blbí psi, měli jít snad po ní, jak jsem pochopil. Nebo to si ten Franěk čichal k pachové stopě z trenclí toho Francouze? Pár vteřin na to přišel záběr, který mi silně připomněl scénu z Predátora, když se od zbytku čety odtrhl ten indián s mačetou + zděšené ohlédnutí Arnieho. Na Capfits si cením kromě napětí i jisté rozhodnosti postav a akční přímočarosti. Nepřešlapuje tolik otravně kolem všeho jako například před pár dny shlédnutý Mother´s Day. Jinak jde o trendy exploitation z atraktivního prostředí ve stylu TURISTAS, se kterým ho krom zpracování pojí i námět. Hlavní role opět ženská. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Postava Ivana Fraňka pochází z bývalé Jugoslávie, on však hovoří ve filmu česky. (claudel)
  • Captifs se z velké části natáčelo v Alsasku. (claudel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno