Reklama

Reklama

Režijní debut Caseyho Afflecka sleduje události a život Joaquina Phoenixe po jeho oznámení na konci roku 2008, že ukončuje svou slibnou hereckou kariéru a hodlá se věnovat pouze hip-hopu. Ve filmu samozřejmě nechybí část tolik diskutovaného rozhovoru s Davidem Lettermanem v jeho Late Show v únoru 2009 a další události zachycující Phoenixovo výstřední a skandální chování. (Sony1994)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Joaquin si za přeměnu sebe sama v lidskou trosku, za tu odvahu stát se hvězdou i za mikrofonem (ať už je ten hip-hop jeho budoucností vysněnou či fiktivní) a tím se před tolika lidmi odepsat (a možná si tím i radikálně pošramotit svoji budoucnost) zaslouží hvězdiček alespoň pět. Ovšem dokument samotný mě spíše nudil. Vadila mi ta všudypřítomná kamera, která si v některých chvílích nedokázala držet odstup, což svědčilo spíše o jednoznačném kalkulu. Sám jsem zvědavý, jakou cestou se teď Joaquin "Moterfucker" Phoenix vydá dál. Jako herec mne rozhodně zklamat asi nemůže, ale jeho cédéčka bych asi neměl chuť poslouchat. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

An elaborate guilty hoax without pleasure. Do držky bijící okopčený BORATovský koncept a zbytečně zabitý 2 roky herecký kariéry neskutečně talentovanýho herce, který se tady pitvoří (ikdyž skvěle) - ale proč vlastně? Aby se pomstil médiím za to, že dohnaly jeho bratra k drogový závislosti a následný smrti?! Protože jako kritika Hollywoodu to vůbec nefunguje. Vtipný jsou snad jen výstupy u Lettermana a u P.Diddyho ve studiu, jinak je to skrz na skrz nudná (občas smutná) hovadina, při jejíž sledování jsem si místy připadal za Joaquina neskutečně trapně. Působilo to na mě spíš jako dobrovolný klesání na herecký dno. ()

Reklama

Molly

všechny recenze uživatele

"Joaquin Phoenix končí s hraním, chce se věnovat hip-hopu." Moc dobře si pamatuju, jak mě tenhle titulek vyděsil. A že mě vyděsil hodně! Ono fakt není snadný rozdejchat, že se váš oblíbenec zbláznil. Nejenom, že seknul s hraním, člověk s takovým talentem a citem pro herectví, on ještě začal fušovat do hip-hopu, hudebního žánru, kterej mi nemůže být vzdálenější... Ach, Joaquine, jak jsi nás (ne)pěkně tahal za nos! Vzdávám hold tvý odvaze i hereckýmu umu, toho umaštěnýho pobudu jsme ti zbaštili všichni. Ukázal jsi, že máš celej slavnej Hollywood kdesi u zadku a že je ti jedno, co si o tobě kdo myslí. Dobře. Ale já se ptám, stálo ti to za to? Co vlastně tenhle mockument odhalil? Že je showbyznys světem plným pokrytců? To přece víme dávno. Popravdě nevím, jak I'm Still Here zhodnotit. Bavila jsem se, smála jsem se, ale chvílemi mi bylo hodně trapně. A na Joaquina v rozkladu taky nebyl zrovna příjemný pohled. Působil neskutečně věrohodně, až jsem si říkala, jestli vůbec ještě hraje. Výkon hodný obdivu (už to vystoupení u Lettermana je geniální!), kterého se mu však asi nedostane. Moc doufám, že Džejpího tahle sranda se švárou nepřijde až příliš draho. ()

Puyi 

všechny recenze uživatele

Ano, jsem hodně zaujatý, takže film budu hodnotit asi i trochu z jiného pohledu než ostatní, protože Joaquin je můj nejoblíbenější herec a to, co musel udělat pro tento film je něco neuvěřitelného, hodně těžko pochopitelného (tedy alespoň pro mě)... no a také hodně zvláštního. Bohužel asi jako valná většina nevidím nějaký větší smysl toho všeho, ale myslím, že tohle si uvědomuje i sám Joaquin, ovšem když vemu v potaz to, že je to všechno nahrané, tak klobouk dolů, to co chvílemá předvádí je neuvěřitelné. V konečném výsledku těžko říct, co si o tomto snímku myslet... mám hodně smíšené poctiy, faktem ale je, že pro mě Joaquin zůstává frajerem už jen proto, co zde musel podstoupit a hlavně, co úžasného předvedl. 5*! ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tahle pseudo-sonda do života zhýralého herce, který by tak zoufale rád hrál v artovkách a dělal kvalitní rap, mě neskutečně bavila. Phoenix je naprosto boží, "fuck" doslova v každé větě a drogy v systému prakticky permanentně. Chápu počáteční rozčarování z dilematu nakolik jsou události z dokumentu pravdivé a jak moc velké je Phoenix hovado, ale po dvou letech a poklidném návratu Phoenixa na herecké výsluní, je to dost možná lepší sonda než jsou si tvůrci (v čele s Affleckem) vůbec vědomi. 90% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 280krát, což je 2,40krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Na konci rozhovoru v Late Show Phoenix vstane, sundá si brýle a potřese si rukou s Lettermanem. Tuto neopatrnost mu Affleck později vytýkal. (Brousitch)
  • 22. září 2010 se Joaquin Phoenix vrátil jako host v Noční show Davida Lettermana. Tentokrát přišel upravený, oholený a živě diskutoval o celém projektu a potvrdil, že Letterman o ničem předem nevěděl. (Sony1994)

Reklama

Reklama