Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peníze jako první a poslední životní téma – pro lumpy i pro spravedlivé... Dva zdaleka ne čistí policejní detektivové, jeden zelenáč a druhý zkušený, jdou po dvou kriminálnících, kteří sériově vylupují malé pošty a pobočky bank. Při zásahu a přestřelce zelenáč jednoho z lupičů zastřelí. To mu změní celý život. Je vyšetřován inspekcí ministerstva vnitra, odchází od policie, dlouho marně shání práci, opustí ho žena, začne pít. I jeho zkušený kolega se k němu obrátí zády… Mezitím lupič, který přestřelku přežil, chystá s právě propuštěným vězněm „velkou ránu“ – přepadení transportu s penězi. Tahle partička ale netuší, že jsou sledováni starším z naší dvojice policistů. Do detailů připravený plán svede dohromady všechny jednající postavy. Rádi bychom se dočkali vítězství dobra nad zlem. Jenže to bychom museli věřit na happy endy a poslední dobou je těžké na ně sázet i ve filmu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (157)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nevypracovaný příběh, který ve zpracování od scény ke scéně s televizním produkčním nadhledem a ambicemi dokáže spolehlivě zaniknout, můj oblíbený Třinec kulisou s vyzněním chcíplého skanzenu. Zvuková stránka jak z četby na pokračování Rádia na polštář, jinak chvályhodná snaha o výtvarnou a kameramanskou pestrost mě svou technologickou samoúčelností donutila na hodnocení dokonce ještě ubrat. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Sedláček je prostě bambula, co by poslal do kytek i scénář od olympijského vítěze v psaní scénářů. To ovšem neznamená, že bych se zrovna chtěl zastávat pana Zapletala, protože mám dojem, že i on se nám do toho všeho místy pěkně zapletl. Film není holka, abych s ním vydržel nudné a trapné rande kvůli sexu, takže v případě Sráčů a mého hodnocení platí staré dobré pořekadlo "na hrubý pytel hrubá záplata." ()

Reklama

agathon 

všechny recenze uživatele

Skvělá třinecká variace na heist movie žánr, plná skvěle dávkovaných hlášek, občasného (fungujícího) napětí i neskrývané společenské kritičnosti (byť stále v zábavně žánrovém těstíčku). Taky vám připadalo, že Sedláček výborně čerpá ze Scorseseho nebo De Palmy a přesně ví, jak vybalancovat grotesknost svých postav s jejich démoničností? Jinak nevím, ale stejně jako u jiných režisérových filmů mi i ve Sráčích hrozně vadila zvuková stopa - snad je to jen subjektivní dojem, ale dialogům bylo rozumět tak mizerně, že se občas ztrácel i smysl celé scény... (podobný problém jsem měl i u Mužů v říji a Největšího z Čechů). ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Místy spíše asi nechtěná parodie... než zamýšlené krimi. Jinak mi vadily mi barvy (zvolené filtry), zvuk a dialogy. Televizní formát asi nemůže být v kabátu "celoplátna", tudíž nehodnotím. Potěšil z herců tradičně Norbert Lichý, který má takové to civilní herectví pana Hrušinského, který vlastně ani nehrál, ale jen "byl" tak jak ho znám z baru Alibaba, dále mě potěšilo cameo tlumočníka Kostase Zerdaloglu (pana Krysy z Mandragory), který klidně mohl dostat větší prostor a pan Čtvrtniček, kterému lebkoun nebývale sedl. Plesl měl alespoň mile melancholický kukuč, takže se dalo na něj dívat. Dialogy co se týká polštiny nebyly zcela reálné, kdy vzbuzovaly asi (ne)chtěný humor, zejména pro obyvatele, jež pořád neví, že Třinec neleží na Moravě, ale ve Slezsku. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Jde o to, že i když máte dobrý příběh, záleží i na tom, kdo a jak jej vypravuje. Tady je pěkný téma, které sice již nemůže šokovat na tolik, jako by tomu bylo třeba před dvaceti, třiceti lety. Ale tempo a melodie vyprávění je spíše uspávací. Diváka probere až závěrečná přestřelka. Jenže zároveň ten kontrast mezi celým příběhem a akčním koncem spíše způsobuje to, že působí hrozně nevěrohodně až přitažený za vlasy. Líbil se mi Bartoška, kterého jsem již dlouho v ničem hrát neviděl a taky hlavně Norbert Lichý, pro mne momentálně velkým objevem. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Když si Dan (Jaroslav Plesl) prohlíží občanský průkaz Michala Davida (Robert Mikluš), lze si všimnout, že obsahuje nesmyslné údaje. Číslo průkazu je 990000421, ale občanky tohoto typu měly vždy číslo začínající jedničkou. Průkaz byl vydán 2. ledna 2003 a měl by mít platnost deset let, ta je ale uvedena až do 11. srpna 2015. V adrese trvalého bydliště chybí číslo popisné nebo orientační. Ulice Pod Křiby v adrese trvalého pobytu se sice skutečně ve Zlíně nachází (je v ní jediný dům č. 5630), ale uvedené poštovní směrovací číslo 563 08 neexistuje a navíc by patřilo do okresu Ústí nad Orlicí. (Martin_L)
  • Když Martin (Jiří Bartoška) dostane zprávu o tom, v kolik hodin proběhne přepadení vozu s penězi, je v ní napsáno 10:45. Následně hned odjíždí na místo přepadení. Na mobilu je ale v horní liště jasně vidět, že ve skutečnosti je už 13:33. (Korvent)
  • Ve filmu si zahrálo několik herců z nedalekého Těšínského divadla, kteří stvárnili hlavně postavy mluvící polsky. (MIchael90)

Reklama

Reklama