Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peníze jako první a poslední životní téma – pro lumpy i pro spravedlivé... Dva zdaleka ne čistí policejní detektivové, jeden zelenáč a druhý zkušený, jdou po dvou kriminálnících, kteří sériově vylupují malé pošty a pobočky bank. Při zásahu a přestřelce zelenáč jednoho z lupičů zastřelí. To mu změní celý život. Je vyšetřován inspekcí ministerstva vnitra, odchází od policie, dlouho marně shání práci, opustí ho žena, začne pít. I jeho zkušený kolega se k němu obrátí zády… Mezitím lupič, který přestřelku přežil, chystá s právě propuštěným vězněm „velkou ránu“ – přepadení transportu s penězi. Tahle partička ale netuší, že jsou sledováni starším z naší dvojice policistů. Do detailů připravený plán svede dohromady všechny jednající postavy. Rádi bychom se dočkali vítězství dobra nad zlem. Jenže to bychom museli věřit na happy endy a poslední dobou je těžké na ně sázet i ve filmu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (157)

TaxiDriver odpad!

všechny recenze uživatele

Nahota na prodej pro 21.století. Bad Boys Jiří Bartoška v Crocsech a Jaroslav Plesl ve skejtových botách, Dulava jako cyp Zidane, Vlaďka Erbová!, šňupající Švarcová, "drsný" Čtvrtníček a lame vtip, bayovské oblety na střeše Hotelu Steel, vrtulníček na ovládání, Michal David a jedna velká reklama na Třinecké železárny. ____ Pořád to ve mně silně rezonuje, více než jakýkoliv jiný Sedláčkův film. Za deset let to bude kultovka a já pak dám 5*. ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbí režisérova schopnost budovat atmosféru pomocí hereckých výkonů. Asi na všech jeho filmech, které jsem doposud zhlédnul (Pravidla, Muži v říji a totonc). No a to ostatní jde úplně mimo mě, především vizuálně pro mě úplně hrozný (ten přefiltrovanej, hnusně barevnej digitál, televizně vypadající steadycam i jeřáb,...). Ale zajímavej týpek, rozhodně mě baví co a jak říká, jen si najít nějakýho člověka s výtvarným talentem nebo alespoň nějakým citem k sobě, a budeto! ()

Reklama

Rosana 

všechny recenze uživatele

Depresivní Robert netušící, proč diváci nemají rádi jeho filmy, sází na podobný žánr jako u filmu "Pravidla lži" a toť podle mého dobrý tah. Výborný, sarkastický, temně ponuře humorný film, který se nebojí chodit po tenkém ledě. Pomalý rozjezd filmu doplňuje skvělý a dymanický závěr s písní Michala Davida. Hlavního hrdinu si zamilujete stejně jako ostatní postavy ve filmu. Dokonce mi děj místy připomínal film "po přečtení spalte" - podobně trpký a suchý, avšak úderně vtipný. Velká škoda, že je film jen televizní. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Režisér "jdu si v mikině, protože chci znesvětit obřad, pro udělení vyznamenání za pomoc Milošovi" (nechtěje tím znesvětit ocenění od Miloše, ale státní obřad, který znesvětil stejně už Miloš), natočil také kriminálku. Nenatočil ji špatně, scénář je rozhodně zajímavý a ani televizní zpracování až tolik nevadí, i když dokumentristická kamera mě po polovině filmu začala už trochu otravovat. Co se ale rozhodně nepovedlo, je obsazení filmu. Záporáci jsou víceméně směšní, a to na obou stranách barikády. Také nechápu, proč v televizním filmu ČT sledujeme reklamu na Blesk, Michala Davida a další PP. Ke konci filmu jsem zjistil, že jsem jej už viděl, ale téměř dokonale zapomněl. To hovoří za vše, co se týče kvality a "nezapomenutelnosti" filmu. ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Odpornost televizní formy ve střetu všeho, co očekávat od žánru. Na LFŠ jsem četl nějakou docela drsnou sebekritiku Sedláčka kvůli tomuhle filmu. Myslím si, že to není tak zlý, že film má v sobě trochu víc než ten jeden plán. Každopádně Třinec je fakt stylově hnusný místo. A hlavně dlouhý závěr s Michalem Davidem na pozadí buduje zručně napětí až do závěrečné akce a ta obscenita toho všeho v sobě má něco mimořádně oceněníhodného. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Aby film bylo možné v televizi vysílat před desátou hodinou večerní, režisér vystřihl dlouhou scénu se šňupáním kokainu. (Cucina_Rc)
  • Filmový štáb, který natáčel záběry v pokojích hotelu Steel, byl v hotelu po dobu natáčení také skutečně ubytován. (Roman.Ticka)
  • Když si Dan (Jaroslav Plesl) prohlíží občanský průkaz Michala Davida (Robert Mikluš), lze si všimnout, že obsahuje nesmyslné údaje. Číslo průkazu je 990000421, ale občanky tohoto typu měly vždy číslo začínající jedničkou. Průkaz byl vydán 2. ledna 2003 a měl by mít platnost deset let, ta je ale uvedena až do 11. srpna 2015. V adrese trvalého bydliště chybí číslo popisné nebo orientační. Ulice Pod Křiby v adrese trvalého pobytu se sice skutečně ve Zlíně nachází (je v ní jediný dům č. 5630), ale uvedené poštovní směrovací číslo 563 08 neexistuje a navíc by patřilo do okresu Ústí nad Orlicí. (Martin_L)

Reklama

Reklama