Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peníze jako první a poslední životní téma – pro lumpy i pro spravedlivé... Dva zdaleka ne čistí policejní detektivové, jeden zelenáč a druhý zkušený, jdou po dvou kriminálnících, kteří sériově vylupují malé pošty a pobočky bank. Při zásahu a přestřelce zelenáč jednoho z lupičů zastřelí. To mu změní celý život. Je vyšetřován inspekcí ministerstva vnitra, odchází od policie, dlouho marně shání práci, opustí ho žena, začne pít. I jeho zkušený kolega se k němu obrátí zády… Mezitím lupič, který přestřelku přežil, chystá s právě propuštěným vězněm „velkou ránu“ – přepadení transportu s penězi. Tahle partička ale netuší, že jsou sledováni starším z naší dvojice policistů. Do detailů připravený plán svede dohromady všechny jednající postavy. Rádi bychom se dočkali vítězství dobra nad zlem. Jenže to bychom museli věřit na happy endy a poslední dobou je těžké na ně sázet i ve filmu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (157)

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Místy spíše asi nechtěná parodie... než zamýšlené krimi. Jinak mi vadily mi barvy (zvolené filtry), zvuk a dialogy. Televizní formát asi nemůže být v kabátu "celoplátna", tudíž nehodnotím. Potěšil z herců tradičně Norbert Lichý, který má takové to civilní herectví pana Hrušinského, který vlastně ani nehrál, ale jen "byl" tak jak ho znám z baru Alibaba, dále mě potěšilo cameo tlumočníka Kostase Zerdaloglu (pana Krysy z Mandragory), který klidně mohl dostat větší prostor a pan Čtvrtniček, kterému lebkoun nebývale sedl. Plesl měl alespoň mile melancholický kukuč, takže se dalo na něj dívat. Dialogy co se týká polštiny nebyly zcela reálné, kdy vzbuzovaly asi (ne)chtěný humor, zejména pro obyvatele, jež pořád neví, že Třinec neleží na Moravě, ale ve Slezsku. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

S tímhle si Sedláček ostudu neudělá, byť Koblovského ultratelevizní snímání a hlavně hnusné svícení mě málem odehnalo od obrazovky. Ale celkově to kupodivu funguje, hlavně díky výborným hereckým výkonům (to si prostě režisér umí pohlídat) a ostře skeptickému podtónu. V ranku českého televizního filmu nadprůměr. ()

Reklama

agathon 

všechny recenze uživatele

Skvělá třinecká variace na heist movie žánr, plná skvěle dávkovaných hlášek, občasného (fungujícího) napětí i neskrývané společenské kritičnosti (byť stále v zábavně žánrovém těstíčku). Taky vám připadalo, že Sedláček výborně čerpá ze Scorseseho nebo De Palmy a přesně ví, jak vybalancovat grotesknost svých postav s jejich démoničností? Jinak nevím, ale stejně jako u jiných režisérových filmů mi i ve Sráčích hrozně vadila zvuková stopa - snad je to jen subjektivní dojem, ale dialogům bylo rozumět tak mizerně, že se občas ztrácel i smysl celé scény... (podobný problém jsem měl i u Mužů v říji a Největšího z Čechů). ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Na televizní film rozhodně nadprůměr. Je fakt, že je to spíš komedie, ale hodně černá. Je tu dost úderných hlášek a neskutečně absurdně vtipných situací. Nesmí se nad tím moc přemýšlet, protože pak některé věci haprují, ale tak nějak mi to pořád funguje. Obsazení velmi solidní - výborný Bartoška s Pleslem, neméně výborní Dulava s Miklušem a ty menší roličky jsou taky parádní - Daniel je borec, Lichý jakbysmet, o Čtrvtníčkovi škoda mluvit. Dokonce ani ta Erbová mi nevadila. Povedená je i kamera a hlavně hudba skupiny Buty. Závěrečná přestřelka s podkresem Michala Davida se zkrátka musí vidět. To je neskutečné. Jo, a Třinec je tu vykreslený fakt dost brutálně :) Body sráží akorát dost utahaný úvod a malinko hlušších míst, jinak ale další dost podařený Sedláček. Škoda, že je jen televizní. Poctivých 70% ()

qvark 

všechny recenze uživatele

člověk musí být pomalu vděčný za každý snímek, který zabrouzdá mimo ,průměrnou, rodinku z Prahy1.....scény z barových heren jsou téměř twinpeaksovsky magické a veškeré to zoufalé barevné počínání jednotlivých figurek obklopují černobílá panoramata .....jen ta závěrečná přestřelka mi přišla nepřehledná....každopádně pokud Sedláček zůstane v televizi a bude i nadále ždímat z herců taková maxima, tak ušetřím za dosti labilní české kinotrháky posledních let.... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Scénárista filmu Zdeněk Zapletal si ve filmu střihl cameo dispečera Oldy v BBA Security, konkrétně muže sedícího u monitorů ve scéně na konci filmu. (LaSi)
  • Natáčení probíhalo v Třinci a Ostravě. (Giuseppe)
  • Filmový štáb, který natáčel záběry v pokojích hotelu Steel, byl v hotelu po dobu natáčení také skutečně ubytován. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama