Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peníze jako první a poslední životní téma – pro lumpy i pro spravedlivé... Dva zdaleka ne čistí policejní detektivové, jeden zelenáč a druhý zkušený, jdou po dvou kriminálnících, kteří sériově vylupují malé pošty a pobočky bank. Při zásahu a přestřelce zelenáč jednoho z lupičů zastřelí. To mu změní celý život. Je vyšetřován inspekcí ministerstva vnitra, odchází od policie, dlouho marně shání práci, opustí ho žena, začne pít. I jeho zkušený kolega se k němu obrátí zády… Mezitím lupič, který přestřelku přežil, chystá s právě propuštěným vězněm „velkou ránu“ – přepadení transportu s penězi. Tahle partička ale netuší, že jsou sledováni starším z naší dvojice policistů. Do detailů připravený plán svede dohromady všechny jednající postavy. Rádi bychom se dočkali vítězství dobra nad zlem. Jenže to bychom museli věřit na happy endy a poslední dobou je těžké na ně sázet i ve filmu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (157)

zette 

všechny recenze uživatele

Tak predne prosim opravte stopaz:-). Takovy zaver tvurci nemohli myslet vazne, neuveritelne. I tak se jedna o film ve velmi vlacnem tempu, ktery sazi na prostredi kolem zelezaren, coz sice muze chvili divaka bavit, ale nelze na nem stavet vetsinu filmu. Bartoska uz je davno za zenitem a jeho vykon pusobi temer stejne jako naprosto zoufala Erbova. Film nema cim zaujmout. Uvedeni komedie v zanru, vedle stopaze nechapu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Série ozbrojených El Paso na teskném ocelářském severovýchodě aneb Sedláčková rázovitá sonda do mísících se policejních a kriminálních vod v páchnoucím rybníčku zvaném Česká společnost. Svérázné postavy se jmény zpěváků (Michal David, Dan Bárta, Jožka Černý), úsměv na rtu trvale rozprostřen na tváři diváka (chci věřit, že to byl autorský úmysl) a herci snažící se hrát, i když vlastně nemají co (Zinedinu Dulavovi bylo Slezsko malé). A kdyby jste náhodou taky chtěli někdy odlehčit vozu bezpečnostní agentury, tak vězte, že pár přátel stačí mít, co uměj za to vzít.. ()

Reklama

Asmodin odpad!

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že tomu filmu dám 2. šanci a že se z toho vyklube něco jako Pravidla lži, ale bohužel jakmile přišla 1. nelogická scéna okamžitě jsem film zavrhla. Nejdříve by to chtělo trochu přemýšlet a já jsem doposud neměla možnost u filmu přemýšlet, protože dosud mi všechno připadalo přirozený a normální, dokud jsem neviděla tento film. Dejme tomu, že si policajti chtějí trochu přivydělat, dejme tomu, že čekají až nastoupí zločinci k loupeži... tak přeci, když ví, že podezřelý čeká v autě, tak proč ho nezadrží a nechá ho ujet, místo aby prostřelil chlápkovi lebku mohl střílet na nohy... Tohle byla scéna, která měla vypadat velmi drsně, a taky částečně vypadala, ale jinak ve mě vzbudila silnou nelibost a vytanuly mi na mysl všechny ty vtipy o blbých policajtech (obzvášť, když mladý naivní policista v podání J. Plesla šel neohroženě s bouchačkou v ruce vstříc mrtvole.... ježíš, vždyť každýmu musí být jasné, že s prostřelenou hlavou už ho asi nezabije! tak proč taková opatrnost?) Myslím, že kdybych se dívala dále, jen by se mé otázky vršily jedna na druhou. Je to ztráta času, kdyby se tenhle film nenatočil, tak by se vůbec nic nestalo. Byl tam vůbec nějaký soundtrack? ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Unavené tempo a bídné herecké výkony strhávají Sráče na kvalitativní televizní průměr. I přes přítomnost mých oblíbených tuzemských herců jsem se nebavil a doslova nudil. Film nemá švih, pořádný scénář, postavy jsou placaté jak palačinka a nezaujmou. Ona bezvýchodná atmosféra mi přišla příliš hraná a nucená a nevyplynula přirozeně což je u těchto filmů zásadní nedostatek. Nutno říct, že si Sedláček za toto téma zasluhuje uznání a vykreslil ho věrohodně, jen to zpracování není úplně ono. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Režisér "jdu si v mikině, protože chci znesvětit obřad, pro udělení vyznamenání za pomoc Milošovi" (nechtěje tím znesvětit ocenění od Miloše, ale státní obřad, který znesvětil stejně už Miloš), natočil také kriminálku. Nenatočil ji špatně, scénář je rozhodně zajímavý a ani televizní zpracování až tolik nevadí, i když dokumentristická kamera mě po polovině filmu začala už trochu otravovat. Co se ale rozhodně nepovedlo, je obsazení filmu. Záporáci jsou víceméně směšní, a to na obou stranách barikády. Také nechápu, proč v televizním filmu ČT sledujeme reklamu na Blesk, Michala Davida a další PP. Ke konci filmu jsem zjistil, že jsem jej už viděl, ale téměř dokonale zapomněl. To hovoří za vše, co se týče kvality a "nezapomenutelnosti" filmu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Když Martin (Jiří Bartoška) dostane zprávu o tom, v kolik hodin proběhne přepadení vozu s penězi, je v ní napsáno 10:45. Následně hned odjíždí na místo přepadení. Na mobilu je ale v horní liště jasně vidět, že ve skutečnosti je už 13:33. (Korvent)
  • Filmový štáb, který natáčel záběry v pokojích hotelu Steel, byl v hotelu po dobu natáčení také skutečně ubytován. (Roman.Ticka)
  • Aby film bylo možné v televizi vysílat před desátou hodinou večerní, režisér vystřihl dlouhou scénu se šňupáním kokainu. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama