Reklama

Reklama

Americké drama, které vychází z krátkometrážního oscarového dokumentu a napsal ho scenárista úspěšného filmu Philadelphia, je inspirované skutečným milostným příběhem Laurel Hesterové (Julianne Moore) a Stacie Andreeové (Ellen Page) a jejich bojem za spravedlnost. Když se vyznamenaná policejní detektivka Laurel z New Jersey dozví, že má rakovinu, chce nechat převést těžce vydřenou vdovskou penzi na svou registrovanou partnerku Stacie. Úředníci se však spiknou, aby jí v tom zabránili. Neústupný detektiv Dane Wells (Michael Shannon) a aktivista Steven Goldstein (Steve Carell) spojí své síly na Laurelinu obranu a sjednotí policejní důstojníky i běžné občany, aby podpořili jejich boj za rovnoprávnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (64)

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Na začátek nutno podotknout, že film má dvě vyvážené a rovnocenné roviny - jednak komorní drama o smiřování se se smrtí milovaného člověka (známe například ze Still Alice nebo Third Star nebo My Sister's Keeper, všechny velice doporučuju) a jednak spor s úřadem a postupná aktivizace společnosti. V první rovině beze sporu exceluje dvojka Ellen & Julianne, o jejichž hereckém umu nelze pochybovat a vychvalovat jejich herectví by bylo celkem zbytečné. Ve druhé rovině pak přebírá obrazně i doslova otěže výborný Michael Shannon, kterému sekunduje několik dobře napsaných vedlejších postav a různé milé mini zvraty. Začátek je sice vlažnější, ale tohle drama poctivě buduje atmošku a ke konci má pořádné grády, tedy ve smyslu festivalové / angažované produkce. Ve finále se obě výše nastíněné roviny propojí a musím se přiznat, že na mě ten závěr na pokraji patosu fakt dojal! Freeheld je očividně s obrovským nadšením vytvořená a zručně natočená oslava rovnosti, spravedlnosti, sounáležitosti, angažovaného aktivismu a podobných věcí. A to zkrátka oceňuju. P.S. Hudba z dílny Hanse Zimmera sedí parádně, i když moc prostoru nedostává... díkybohu :-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mno jo , homopropaganda zas jede naplno, dve zenske sa oddali zbuznelej homoromantike a z toho 1 lesbaba ma rakovinu, druha sa z toho rovno zosrala, pochcala a je strasne nestastna. Potom ty klasicke kecy ako uzavretie registrovaneho partnerstva, ziadaju rovnost v pristupe a rovnopravnost. Este ako k lesbabam mam ambivalentny vztah, pokial nestrkaju prsteky do mojich intimnych zon, tak necham ich nekonfliktne sa starat o ich vlastne telesne otvory- jo a kym lesbaby ziju v celibate, tak mi nijak nevadia. Horsie je to potom, ked uz rozjedu ten svoj seksualny zivot. .... s tym mam problem, respektive to povazujem za uchylne a zvratene. Najviac ma dostalo odvolavanie sa na Jezisa Krista, ktory na temu zbuznelej homoromantiky nepovedal nic ... aspon podla tohoto filmu : 15 % ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film plný solidních hereckých výkonů a příběhu, který nelze takto nezávisle stoprocentně pochopit kvůli nedostatku podobných zkušeností. Přesto ale minimálně dokazuje, že člověk je naprosto různorodá entita, která pakliže si najde životní cestu, tak z ní nesejde, dokud neuzná, že je na jejím konci. A za takovou myšlenku a samotný životní příběh si tento film pozornost rozhodně zaslouží. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Úplný začiatok filmu mi prišiel lacný, potom zase akoby nám toho chceli veľa a rýchlo povedať ... myslela som si, že ma film nebude baviť, že nepôjde viac do hĺbky. Opak je pravdou a navyše ma príbeh Stacie a Laurel neskutočne dojal. Doslova. Natočené to bolo s citom, výborne zahraté a hudba skvelo pasovala. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Ellen Page, napriek talentu, berie stále horšie role, v ktorých sa zjavne necíti dobre a nevie ich verne zahrať. A to je to najvtipnejšie, pretože je sama lesbičkou a ona ju nevie zahrať, tak to je vrchol hereckého prepadu, keď nezahráš ani sám seba. Julianne Moore zas vyzerá stále horšie, no predvádza sa ako najväčšia texaská sexica. Toľko k vizuálu tohto paškvilu. Ide o lacnú propagáciu obohranej hollywoodskej témy. Na jednej strane tí dobrí homoši, na druhej strane zlí heteráci a kresťania. Ďalšie potvrdenie, že sa zlo stáva dobrom a zdravý rozum ľudstvo už dávno opustil. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se převážně v městě Manhasset v New Yorku, scény u soudu se natáčely v městě Rye ve stejném státě. (hansel97)

Související novinky

Po Obamovi za tajnými agenty

Po Obamovi za tajnými agenty

17.03.2014

Zach Galifianakis se proslavil rolí podivína Alana v Pařbě ve Vegas, v posledních dnech jej ale internetový lid vídá spíš jako moderátora komediální show Mezi dvěma kapradinami, ve které se nečekaně… (více)

Reklama

Reklama