Reklama

Reklama

Tajemství starého hotelu

  • USA The Innkeepers (více)
Trailer 1

Claire (Sara Paxton) a Luke (Pat Healy) jsou posledními zbývajícími zaměstnanci v hotelu Yankee Pedlar Inn, který má být po více než 100 letech fungování uzavřen. V minulosti se tu odehrála děsivá vražda dívky, jejíž tělo bylo poté ponecháno po tři dny ve sklepení, aby na hrozný čin nikdo nepřišel. Hotel získává pověst nejstrašidelnějšího hotelu Nové Anglie. Claire a Luke jsou určeni k tomu, aby odhalili tajemství hotelu a potvrdili tak jeho temnou pověst. Do hotelu přicházejí poslední hosté a vše se zatím zdá být normální. Luke na své internetové stránce popisuje podivné události v hotelu. Mladé Claire vypráví o tom, jak v hotelu uviděl ducha zavražděné dívky a během nocí proto nahrává zvuky v domě. O nahrávání se střídá s Claire, která jako první narazí na divné zvuky a události. Jejich pátrání je usilovnější a nebezpečnější. Zjišťují, že klíč ke všemu je ve sklepení hotelu. Když se rozhodnou navštívit jeho temné chodby, zjišťují, že tak neměli raději nikdy učinit. (Beastmaster4)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (274)

iamek 

všechny recenze uživatele

Ti West je kvalitní hororový režisér a od The Innkeepers jsem čekal hodně, ale po konci filmu jsem byl mírně zklamaný. Čekal jsem duchařinu, kde se budu bát, ale místo toho posloucháte celou stopáž jen slušné dialogy a něco málo se začne dít jen cca posledních pár minut. Na druhou stranu nikdo neumí tak natočit obyčejný průchod hotelem jako Ti West. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som postupné odkrývanie záhady okolo starého hotelu a perfektnú atmosféru na základe tajomna a hororových okolností. Prvá hodinka však z tohto nesplnila absolútne nič. Ústredný príbeh okolo legendy neoslnil, bol až moc priamočiary, nudný a tuctový. Vlastne som sa dočkal iba jednej lepšej scény, ktorá pripomenula, že pozerám horor. Keď postavy vojdú do sklepa, situácia sa po obsahovej stránke zlepší, film konečne získa na atmosfére a nuda sa vytratí. Tiež masky neboli zlé. Keby bol snímok v tomto duchu už od začiatku, išiel by som s hodnotením vyššie. Čo sa týka konca nebol zlý, pobavil, ale ocenil by som väčšiu precíznosť, prípadne ešte nejaké tie vysvetlenia. Zdal sa mi mierne nedorobený. Celkovo ide o priemerný hororík s dobre hrajúcou Sarou Paxton, ktorý nič nepokazí ale ani nenadchne. 55/100 ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Díky štastné ruce při castingu a zdařilé kombinaci ambiciózní režie s efektivní souhrou zvuků jde o duchařinu s kvalitním pozlátkem, která zůstane mezi všemi ostatními proklétými domy o stupínek výš, a to i přesto, že do nepříjemných situací nedostává figurky bezvýchodnost jako spíš zvědavost. Strach dávkuje akurátně, nikam nespěchá a pracuje hlavně s postupným budováním napětí, což mu jde dobře, protože finále silné jako řemen mi způsobilo takovou husí kůži, že jsem ležel minimálně centimetr nad postelí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to doby, kdy jsme na koleji vyvolávali duchy... Blbka Claire (nechci napsat kráva, ale bylo by to výstižnější) se bojí kdejakého šustnutí a vrznutí, přesto neváhá prozkoumávat starý hotel včetně zapovězeného sklepa. Navíc se stále snaží o kontakt s duchem, byť musí vědět, že se z toho nakonec zblázní. Chvíle jsem měl pocit, že Spánek nade mnou zvítězí. Hvězdičku dám za slušnou kameru, pěknou hudbu ( na začátku a na konci) a pokus o strašidelnou atmosféru v závěru. Píšu pokus, jelikož jsem v té chvíli měl spíše blízko k záchvatu smíchu. Velmi nepovedené... ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Dobrá, tady budu trochu podvádět. Tenhle film jsem viděl už dva roky nazpátek, ale buď jsem byl pod vlivem něčeho nespecifikovatelného, nebo jsem měl prostě špatnej den. Nedávné velebení Ti Westa v jedné diskuzi mě donutilo tenhle film navštívit znovu a musím otočit o 180 stupňů. Pokud jsem byl po prvním shlédnutí na 5/10, tak teď jsem na silnejch osmi. Tohle není obyčejnej horor. Ano, stěžuje si to na každej. Málo lekaček, roztříštěná atmosféra, podivnej konec... Ale mě se strašně líbilo to rozdělení na kapitoly a to mimohororové dovádění úžasné Sary Paxton a pro mě neznámého Pata Healyho. To pobíhání po hotelu, nudění se, mě to prostě bavilo a se zatajeným dechem jsem sledoval, kdy se tahle sympatická skoro indie věc překlopí v ten horor. No, stalo se to, ale žádnej velkej zázrak to nebyl. Ano, dočkáte se nějaké té lekačky, ale o tom ten film vůbec není. Je to prostě pohodovej pokus o tak trochu jinej hororovej pokus. Sedlo mě to a doporučím to s tou osmičkou. 8/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natáčaný v skutočnom hoteli Yankee Pedlar Inn v Torringtone, Connecticut. Natáčalo sa 17 dní. (beso74)

Reklama

Reklama