Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kdybych to nakonec měl přeci jen vytáhnout na těch pět hvězd, bylo by to za nádhernou Ruedu a posledních deset minut snímku. K té Belén: když má divák celou dobu tendenci se více než na obličej herečky soustředit na její výstřih, říká si pak, jestli něco není špatně: příště ať s ní natočí péčko :-)! Na horor jsem se moc těšil, nějak jsem ale očekával mysterióznější/paranormálnější (no prostě víc sci-fi!) háv, takže nakonec mírné zklamání - takhle je to spíše thriller, než horor, řekl bych; zejména ke konci potěší odkaz na jeden slavnější film... Los Ojos de Lujia si zapamatuji jako výtečný španělský napínák; modrá, šedá a černá dělají super atmosféru. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost napínavý španělský snímek. Ani bych to nenazval hororem. Julia je zasažena smrtí své sestry a postupně ztrácí zrak. Po smrti svého manžela dostane možnost jít na operaci očí. Bydlí v domě své sestry, kde se neustále dějí divné věci. Pomalu se sblíží se svým ošetřovatelem Ivanem. Pak ale náhle zjistí, že vše není tak, jak se zdá a že se její život ocitá v nebezpečí. Podaří se jí ve zdraví přežít? Film skvěle pracuje s kamerou i napětím a ukazuje nám pouze to, co máme vidět. Belén Rueda je v hlavní roli vynikající. Těším se na další podobné snímky. "Zahoďte ten nůž!" ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zemři do tmy. Zrcadlení stylu profesora Finchera ve stalking thrilleru z Pyrenejského poloostrova - natočeného zrovna v období monzunových dešťů, zatmění slunce, výpadků proudu a vydatné bouřkové oblačnosti, co byla naposledy za časů Isabely Kastilské. Nepopírám, že paní Ruedu bych milerád přivedl k… druhému konci přechodu pro chodce, nicméně z dovedně nabízené atmosféry mysteriózna vyprchalo odhalením identity pachatele veškeré kouzlo a samý konec vplul i kvůli svému konstruktu do tuctových vod thrillerů se zakomplexovanými pošuky. Ač některé činy a detaily dávaly smysl jako duet Bocelliho a Karla Hály "Vidím vítr, co s vlasy si mi pohrává", ten šílený pocit postupného zabedňování okna do duše dřevěnými trámy byl Moralesem navozen perfektně.. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo hodně dobrý, atmosféra byla ta pravá hororová. Tajemný příběh vypadal zpočátku zajímavě, ale pak se z toho stal slepenec, který na mě příliš nezapůsobil. Rádoby zamotané a vypointované. Taky mně vadilo, že se dost často dalo odhadnout, co se stane v další scéně. Přestože je Julia v několika momentech velmi napínavým hororem, tak mě zklamala především příběhem a několika zbytečnými pasážemi, které se projevily na délce filmu. Ta mohla být určitě kratší. 60% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Julia má oči na baterky - každý prožitý stres ji díky dědičné chorobě mílovými kroky přibližuje k slepotě. A protože Julia nevěří, že její stejně postižená ségra spáchala sebevraždu, vrhá se po hlavě do soukromého vyšetřování a nadměrného vzrušení si užívá tři prdele. Její chvílemi iracionální chování může logicky smýšlejícímu divákovi lézt na nervy, naštěstí je vše vykoupeno skvělým hereckým výkonem B. Ruedy, hutně temnou atmosférou a docela slušnou zápletkou. Začátek odkazuje k hororům, pak se vše překlopí do thrilleru, ale mysteriózní prvek zůstane (motiv "neviditelného" muže). Ani mě nepřekvapuje, že škatulka "Mysteriózní" v perexu schází, admini CSFD dodnes nepochopili význam onoho slova a urputně ho cpou ke každé všední kriminálce. Působivý film, nepříjemný pro každého, kdo slepotu považuje za jednu z nejhorších myslitelných nočních můr. 79% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)
  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)

Reklama

Reklama