Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (360)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Julia má oči na baterky - každý prožitý stres ji díky dědičné chorobě mílovými kroky přibližuje k slepotě. A protože Julia nevěří, že její stejně postižená ségra spáchala sebevraždu, vrhá se po hlavě do soukromého vyšetřování a nadměrného vzrušení si užívá tři prdele. Její chvílemi iracionální chování může logicky smýšlejícímu divákovi lézt na nervy, naštěstí je vše vykoupeno skvělým hereckým výkonem B. Ruedy, hutně temnou atmosférou a docela slušnou zápletkou. Začátek odkazuje k hororům, pak se vše překlopí do thrilleru, ale mysteriózní prvek zůstane (motiv "neviditelného" muže). Ani mě nepřekvapuje, že škatulka "Mysteriózní" v perexu schází, admini CSFD dodnes nepochopili význam onoho slova a urputně ho cpou ke každé všední kriminálce. Působivý film, nepříjemný pro každého, kdo slepotu považuje za jednu z nejhorších myslitelných nočních můr. 79% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

To zas jednou natrhli Španělé v hororech amíkům řiť. Dokonale atmosférický, obrazově nápaditý a do poslední minuty napínavý horor, který vás rozhodně nepřestane překvapovat, aspoň co se týče té kamery. Navíc se zde opět ukazuje, že správný horor také klade důraz na psychiku postav a ne jenom na přiblbé lekačky. Škoda, že je to celé o trochu delší než se sluší a zvláště v půlce to působí trochu utahaně. Závěrečná hutná půlhodinka to ale dokonale vynahradí. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Závěrečné minuty jsou dechberoucí, ani jsem po trošku vláčném stylu vyprávění nečekal takhle skvěle vygradovaný závěr. Dost mi to připomnělo klid před bouří při sledování Čekej do tmy. Španělé jinak potvrdili že co se týče budování atmosféry, dokáží své řemeslo na jedničku. Po Sirotčinci další skvělý počin. Opět bych se přikláněl spíše ke škatulce Thriller. Belén Rueda je neskutečně krásná ženská. 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Los Ojos de Julia není vůbec špatný snímek, jehož žánrové zařazení mezi horory možná není zcela na místě, neboť dle mého názoru jde nejvíce právě o thriller s mysteriózními prvky. Hororových scén by divák napočítal hravě na prstech jedné ruky a to by mu jich ještě pár zbylo, ovšem je nutné podotknout, že každá z těchto krátkých pasáží značně potěší. Celkově vzato se tomuto počinu nedá upřít parádní atmosféra, solidní zápletka a poutavost, jež přiměje diváka k pozornému sledování od začátku až do konce. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Úchyle v temnotě... Prozřu a čapnu tě!" Darovaným očím na zuby nekoukej. Ostatně, zřejmě pocházejí od milujícího oběšence. Přehlížejme i očividné díry v logice scénáře. Např. dablslepou mutr, která nám, po synáčkově odborné, láskyplné práci s jehlou, najednou z příběhu zmizela jak vygumovaný text. I to, že pro orientaci ve scénáři, napsaném zřejmě Braillovým písmem, by bylo nutné zhlédnout film znovu a tentokrát si na všechny postavy důkladně posvítit. Např. na souseda chlíváka a jeho dceru, podezřele informovanou. Fakt netuším, odkud věděla o bodání do očí, to jako panu Neviditelnému při tom svítila? A její fotr? Celou dobu ťunťa, který neumí do pěti dioptrií napočítat, pak ho zničehonic chytne ošmatlávací rapl a ... ? A dál nic. Stejně jako dablslepá mutr si odpíchnul odchod z natáčení a už se nevrátil. Njn, třeba šlo jen o jakože artový záměr, ty ze scénáře postupně mizející postavy. V temnotách, kam ani světlomety dabldekru nedosáhnou :-). Ale nešť. I tak poslepu otvírám hodnoticí šuplík a nahmatávám... čtyři hvězdy! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)
  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)

Reklama

Reklama