Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Španielska zámienka , ako prevetrať " ORFANATO " a ešte tam opakovane drgnúť aj Belén... Že je producentom del Toro - A ? Najväčším horrorom je ak človek príde o zrak a je už jedno , do akého príbehu je nasadený čo vidí / nevidí a po čom pátra...Belén je fayn , vlastne aj celý espa vizuál , ale plávať stále v tej istej kaluži , tak to po čase omrzí. ...del Toro je značka a ak sa tomu dostane náležitej reklamy , môžeme očakávať fúziu medzi sirotčincom a Júliou kde poloslepá Júlia bude v polorozpadnutom baráku pátrať spolu so zatúlanou sirôtkou po zubnej kefke. Momentíky sa nepochybne nájdu , ten bodík ale stiahnem , lebo v roku 2005 niečo podobné vyštekol Thailand , a Espa to akurát preformátovalo do iného námetu a nechalo upiecť na osvedčený " La tendencia actual del cine ". Inak ale ničím výnimočná , nevtieravá pohoda. Ak pozeráš horrory 1 x za týždeň , tak máš na piatkovú " predpolnoc " faynový tip. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost napínavý španělský snímek. Ani bych to nenazval hororem. Julia je zasažena smrtí své sestry a postupně ztrácí zrak. Po smrti svého manžela dostane možnost jít na operaci očí. Bydlí v domě své sestry, kde se neustále dějí divné věci. Pomalu se sblíží se svým ošetřovatelem Ivanem. Pak ale náhle zjistí, že vše není tak, jak se zdá a že se její život ocitá v nebezpečí. Podaří se jí ve zdraví přežít? Film skvěle pracuje s kamerou i napětím a ukazuje nám pouze to, co máme vidět. Belén Rueda je v hlavní roli vynikající. Těším se na další podobné snímky. "Zahoďte ten nůž!" ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Až na telenovelovité romantické vsuvky, občasné iracionální chování hlavní hrdinky a sem tam zbytečný hororový patos velice slušná práce. Morales je možná až moc hyperaktivní - v celkovém souhrnu ne zase tolik složitý film zahustil takovým způsobem, že by to jiným vystačilo na tři snímky různých žánrů. Co na tom, že jsou Juliiny oči v cílové rovince možná i poněkud hloupé. Jsou totiž také hezké, cílevědomé a roztomile nakažené hravostí svého tvůrce. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Guillem Morales je účinnější, než španělská chřipka. Dostal mě do nepříjemného stavu strachu a úzkosti. Ohlížet se budu nejméně čtrnáct dní ;) a každý den si budu testovat oči, abych se ujistila, zda mě zrak neklame… protože ty stíny za mnou nejsou právě běžným jevem. A přitom evropskou produkci dávkuji s úměrou, neboť vyvolává mnohem intenzivnější prožitky, než oblíbenější španělské mušky. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Guillem Morales, Oriol Paulo .. Poctivý thriller, který táhnou dvě podstatné věci. Španělka Belén Rueda, která, ač mnoho filmových rolí zatím nemá, dokáže každou šanci absolutně využít a dle mého její kariéra ještě hodně poroste. Herecké i jiné kvality má velké. A Guillem Morales, jak svým zajímavým scénářem, tak zejména řemeslně a stylově poctivou režií, která - vzhledem k tomu, že jde prakticky jen o mírně pokročilého režiséra - ještě nedosahuje čisté a vytříbené úrovně, ovšem i tak má své přednosti, nápady, často velmi hustou atmosféru a především je zde příslib, že jako tvůrce ještě nevyložil všechny své karty na stůl. _ Važte si svých očí! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)
  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno