Reklama

Reklama

Tento amatérský film je záznamem svatebního obřadu z roku 2000, během kterého si řekli své "ano" Jiří Kára a Blanka Divišová. Autentický náhled do světa "dolních deseti tisíc" si získal početné publikum především na serveru YouTube.com, a díky prezentaci naprosté nonkonformity zúčastněných před, během i po obřadu má dnes až kultovní status. Vzhledem k osudům svatebčanů lze tento záznam vnímat také jako tragikomickou výpověď o životě pražských alkoholiků a drogově závislých spoluobčanů. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (217)

Olík 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, Štikovy, Jiří Kára, Jaromír Soukup, Babiš, Kájínek, Jirka Pomeje…..i tohle je Česká republika, tohle jsou naši spoluobčané, tohle je jedna z forem reality všedního života. Svatební home video zadané firmě „Dám si sedm piv a jednu zelenou“ ukazuje jednu z podob lidského bytí….. podobu zavšivenou, neupravenou, čpějící močí a levným alkoholem. Ale jak už blahých let zpíval rakouský Opus: „Live is LIfe“ a mne nezbívá, než dodat: „Nanánanana“. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Ako "nečechovi" mi pravdepodobne uniká plný, stopercentný kultúrny význam tohto kultu, ako verný meliškológ si však podobnú "poéziu ulice" navždy zachytenú na skorom internete, nemôžem nevážiť celým svojím srdcom. S Meliškom ho pritom spája nie len sociálna vrstva a famózna bezprostrednosť, ale najmä invenčnosť v tvorbe nových nadávok a ich spojení. Svatba Jiřího Káry je fenomén a oplýva takým množstvom fantastických detailov, až sa mi nechce veriť že nie je inscenovaná. Karneval lowlifu. Fascinujúca je aj vo svojim vytrhnutí z kontextu, pozadie jej vzniku je rovnako zaujímavé, ako samotný záznam. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba a kult českýho youtube! Tohle by nedokázal zahrát nikdo! A taky by to nikdo nevymyslel, tohle může napsat jenom sám život. Jirka Kára by měl mít svojí talk show, protože jeho hlášky typu "Kelte zkurvenej", "čuráku vydlážděnej", "to je prcárna, co?" nebo "vstávej ty vokurko vožralej" a mnoho dalších jsou naprosto bezkonkurenční. Libový jsou taky scény, kde se řeší kdo je svědek, popíjení piva ve svatební síni, svatebčan v šusťákovce a mnoho dalšího. Tohle se nedá vyprávět, to se musí vidět. Kdo neuvidí, neuvěří! Bohužel však z účastníků svatby žije jenom Jirka Kára. Floyd spadnul do světlíku, nevěsta byla za záhadných okolností ubita k smrti a zbytek svatebčanů se (překvapivě) uchlastal. ()

Hashirama

všechny recenze uživatele

"Tragikomická výpověď"...pan textař asi hltá Guttalax po litrech, aby se mu uvolnilo to umělecký střevo. Nazvat svatbu dobou degenerovaných polodementních hovad a do jisté míry typických zástupců české generace X "tragikomickou výpovědí" je jako nazvat Hustýho Wimpyho nebo Záviše "postmoderní obdobou a duchovními pokračovateli Markýze de Sade"...je to pičovina, že? Stejně jako dávat tohle na ČSFD. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

"Dělej, ty magore, už si tady měl bejt před čtyřma minutama!" Lidé k pláči, (kultovní) video k popukání. Pátou hvězdu nedávám asi jen kvůli mizerné technické kvalitě - obraz je velmi neostrý a hlavně je "protagonistům" málokdy dobře rozumět (takže nejeden dobrý hlod člověk bohužel snadno přeslechne). ()

Galerie (2)

Zajímavosti (12)

  • Jiří Kára si dle vlastního tvrzení před obřadem šňupl přibližně gram heroinu, který se mu pak před oddávajícím úředníkem sypal z nosu. Scéna šňupání prý dokonce byla natočena, avšak ve zveřejněném videu se neobjevila. (JoranProvenzano)
  • Budova, kde se legendární svatba odehrála, již nestojí. Na jejím místě lze dnes nalézt supermarket. (L_O_U_S)
  • Jiří Kára, jeden z posledních přeživších své bizarní svatby, zemřel v prosinci 2014. Podrobnosti nejsou známy. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama