Reklama

Reklama

Primal

Trailer
Austrálie, 2010, 80 min

Příběh se odehrává ve vnitrozemí Austrálie, kde Anja (Zoe Tuckwell-Smith) a její přátelé, následují mladého studenta antropologie, Daceho (Wil Traval), který se snaží vypátrat 12.000 let staré kreslené obrazce. Vše vypadalo jako poklidný průzkumný výlet, než se Mel (Krew Boylan) rozhodla nahá okoupat v nedaleké kaluži stojaté vody. Dříve nadšená skupinka přátel, tak musí náhle bojovat o své přežití. Boj, který jim odkrývá tváří v tvář pradávné zlo, obydlující nedalekou horu. (mosnak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

heyda 

všechny recenze uživatele

Vynikající zpracování, tedy skvělá hudba, skvělé triky a především velmi svižná kamera i střih, umožňují divákovi dostat se velmi rychle do děje, takže to je obrovské plus. S čím se ale nelze moc smířit je příběh. SPOILER: Kdyby byl celý příběh o starodávném viru, který zůstal v tamní vodě či se třeba přenášel u zvířat a ti vysokoškoláci by se postupně nakazili a začali se vraždit navzájem, tak bych pravděpodobně tasil maximum hvězdiček, protože ty proměny byly famózní. Jenže bohužel pointa byla úplně jiná. Tvůrci filmu si vymysleli jakousi prapodivnou stvůru s chapadly, která žije ve starodávné jeskyni a živí se masem. Ta stvůra má své ochránce, kteří ji živí a to jsou vlastně ti nakažení. Takový příběh já nemůžu tolerovat, protože je velmi béčkový. KONEC SPOILERU. Každopádně po hororové stránce je to velmi solidní kousek, který umí vyvolat velmi nepříjemné pocity. 60% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Po delší době dobrý horror, i když mne tam trošku štvaly ty amatérské herecké výkony (tedy až na blondýnu :-). A toho jednoho bych tam vyloženě utloukl vlastníma rukama. Ženská se mu změní v monstrum a on pořád dokola, to je moje milá, moje láska..... a pak ji dává plyšového medvídka. Ale moc se mi líbil požírající hmyz. Čekal jsem od filmu více havěti. Já bych tam vrazil nějaké zmutované pavouky, slimáky, škorpióny, hady, piraně a další svinstvo. 70% ode mne si film zaslouží. ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

Austrálčania sa predviedli viac než slušne...atmosférický, celkom štýlový (čo sa týka niektorých záberov) a hlavne dobrý...spoilerovať nebudem, nenudil som sa tých 80 minút..dávam silnejšie 3 hviezdičky a odporúčam tento neznámy hororček pozrieť..možno sa aj budete báť o polnoci pri vypnutých svetlách ;) ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Do filmu se mi moc nechtělo a když už jsem si ho pustil, tak po dokoukání jsem byl dost překvapen. Příběh je pěkný, leč není z nejoriginálnějších. Tady to chování postav už mě pěkně naštvalo. Chad byl takový debil, že i android ze Star Wars je proti němu učenec z Harvardu. Prostě ty jeho kecy byly na zabijačku. Na druhou stranu musím pochválit lekací scény, které mě osobně potěšili. Také je tu nějaké to gore, ale není tak obsáhle a prokucené. Verdikt ? Slušná podiváná, která potěší a nenudí. Film rychle odsejpá a tak divák nemusí při filmu číst časopisy. Jediné co vytýkám je logika chování postav. 65% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já nevím-Je to takový ten typ filmů, který se mi těžko hodnotí-protože ve svém základu není vůbec špatný ale styl jakým se prezentuje ho strhává do takové té horrorové průměrnosti a popcornové jednohubkovosti.........škoda, je tam pár scén, které svou blbostí klepou na vrata demence a taky momentu, kdy se děj cca v polovině na chvíli lehce zadrhne na jakémsi bludném bodě.......Možná, kdyby tvůrci ubrali z nekonečného nahánění v lese a více rozvinuli tu část v jeskyňi bylo by to na solidní 4 hvězdy -takhle by mi to bylo trochu blbé vzhledem k jiným opravdu poctivým horrorovým čtyřhvězdičkárnám :) 65% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Filmový štáb včetně všech herců čítal 50 osob. (heyda)
  • Film se natáčel v Novém jižním Walesu v období silných dešťů (březen/duben). Ve filmu se však deště nedočkáme. (heyda)
  • Celý štáb pracoval čtyři týdny v kuse a čelil kromě dotěrného hmyzu i sesuvům půdy, a to i po slabých deštích. Sám režisér Josh Reed uznal, že natáčení bylo pro všechny velmi náročné. (heyda)

Reklama

Reklama