Reklama

Reklama

Primal

Trailer
Austrálie, 2010, 80 min

Příběh se odehrává ve vnitrozemí Austrálie, kde Anja (Zoe Tuckwell-Smith) a její přátelé, následují mladého studenta antropologie, Daceho (Wil Traval), který se snaží vypátrat 12.000 let staré kreslené obrazce. Vše vypadalo jako poklidný průzkumný výlet, než se Mel (Krew Boylan) rozhodla nahá okoupat v nedaleké kaluži stojaté vody. Dříve nadšená skupinka přátel, tak musí náhle bojovat o své přežití. Boj, který jim odkrývá tváří v tvář pradávné zlo, obydlující nedalekou horu. (mosnak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Po delší době dobrý horror, i když mne tam trošku štvaly ty amatérské herecké výkony (tedy až na blondýnu :-). A toho jednoho bych tam vyloženě utloukl vlastníma rukama. Ženská se mu změní v monstrum a on pořád dokola, to je moje milá, moje láska..... a pak ji dává plyšového medvídka. Ale moc se mi líbil požírající hmyz. Čekal jsem od filmu více havěti. Já bych tam vrazil nějaké zmutované pavouky, slimáky, škorpióny, hady, piraně a další svinstvo. 70% ode mne si film zaslouží. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela slušnej, hodně znepokojující lesní horor. Slušně to odsejpá, je to docela akční, drsný a nechutný ... Jsou zde fakt silný momenty, nebo fakt dobrý záběry, kamera občas velice mile překvapí apod. Na druhou stranu je zde dost momentů, který ten film občas úplně shodí (např. jednou mlátěj do "nakaženýho" hlava nehlava a nic mu není, jindy ho sejmou jednou ranou ... atd.). Perfektní lesní prostředí hodně přidává na kvalitě, celkově hodně slušnej průměr!! ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Obsahuje opravdu hnusný lekačky, který ale nejsou hnusný z podstaty strachu, ale díky brutálnímu ohulení volume s nepříjemně skřípajícími zvuky a jekotem vykastrovaný zombie-transky. Tuhle podlost tvůrcům ovšem nezazlívám, protože si byli evidentně vědomi, že jinak vystrašit neuměj. 35% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Vynikající zpracování, tedy skvělá hudba, skvělé triky a především velmi svižná kamera i střih, umožňují divákovi dostat se velmi rychle do děje, takže to je obrovské plus. S čím se ale nelze moc smířit je příběh. SPOILER: Kdyby byl celý příběh o starodávném viru, který zůstal v tamní vodě či se třeba přenášel u zvířat a ti vysokoškoláci by se postupně nakazili a začali se vraždit navzájem, tak bych pravděpodobně tasil maximum hvězdiček, protože ty proměny byly famózní. Jenže bohužel pointa byla úplně jiná. Tvůrci filmu si vymysleli jakousi prapodivnou stvůru s chapadly, která žije ve starodávné jeskyni a živí se masem. Ta stvůra má své ochránce, kteří ji živí a to jsou vlastně ti nakažení. Takový příběh já nemůžu tolerovat, protože je velmi béčkový. KONEC SPOILERU. Každopádně po hororové stránce je to velmi solidní kousek, který umí vyvolat velmi nepříjemné pocity. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Takové nadrzlé blonďaté děvče to bylo. Stačilo jedno cudné koupání v potoce plném pijavic uprostřed panenské přírody a z drahé Mel je solidní dravec. Důvodem nečekané fyzické přeměny však nejsou pijavice láskyplně přisáté na jejím nahém těle, ale voda v místě vzácných jeskynních maleb, které 120 let nikdo nenavštívil. Scénárista tomu chtěl, aby se tam objevila až parta mladých lidí (tři holky, stejný počet chalanů) – někteří antropologové, jiní klaustrofobici, další oddaní nezávazné zábavě a volného sexu. A pak se to stane a ani plyšový méďa nepomůže. Stejně jako další nelogická rozhodnutí a nečekané změny nálad/postojů u našich milých hrdinů, kteří začnou pomalu (mnohdy zbytečně) umírat. V druhé půlce se navíc začínají stále stejné útoky trochu zajídat, finále je už z jiné ligy (a už jsme asi i v trochu jiném žánru), což je minimálně škoda. Ona dietní půl druhá hodinka totiž slušně odsýpá, herci nejsou úplně nejhorší, znepokojivá atmosféra by se taky místy našla. Docela fajn survival thriller, který si už ale nikdy nezopakujete!! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Celý štáb pracoval čtyři týdny v kuse a čelil kromě dotěrného hmyzu i sesuvům půdy, a to i po slabých deštích. Sám režisér Josh Reed uznal, že natáčení bylo pro všechny velmi náročné. (heyda)
  • Film se natáčel v Novém jižním Walesu v období silných dešťů (březen/duben). Ve filmu se však deště nedočkáme. (heyda)
  • Filmový štáb včetně všech herců čítal 50 osob. (heyda)

Reklama

Reklama