Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (327)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zvláštní směs hořké komedie a tvrdé reality života. Příběh ženy, která ač na prahu čtyřicítky, stále létá v oblacích své dávné středoškolské slávy, nedokáže se smířit s tím, že její život ale hlavně život těch, které na prahu dospělosti znala a kteří ji obdivovali, už se dávno posunul. Charlize Theron se skvěle snaží dát své hrdince lidskost a hloubku, ale scénář jí bohužel nechává těsně za hranicí uvěřitelnosti a chvílemi tlačí na pilu až moc. Možná existují lidé, kteří žijí v takovéhle iluzi, ale ti už pak patří spíš do zdravotnického zařízení než do amerického komediálního filmu. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron je na obrazovke ešte len 30 sekúnd a divák vie o jej postave prvé-posledné. A tak sa to má s jej výkonom po celý čas, kedy z tej obrazovky vlastne ledva zlezie. "One woman show" v naviac aj v ostatných ohľadoch výbornom filme, ktorý napriek extrémnemu charakteru hlavnej postavy zostáva uveriteľný a je teda s čím sa zžiť, čomu sa pousmiať a pri čom zmrznúť až do morku kostí. Zvlášť ak je vám dnes tých 30-40. A pokiaľ v mnohých prípadoch tento typ príbehov končí zvláštne, akoby do prázdna, tak tu, cez posledný dialóg v kuchyni a jeho pointu, predviedol Jason Reitman taký elegantný kúsok, že vo mne nezostala ani len príchuť pachuti, naopak, labužnícky som mľaskol jazykom a tetelím sa vlastne doteraz. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch filmů,které nerad hodnotím,protože se mi líbí i nelíbí zároveň.Mezi pozitiva snímku řadím Charlize Theron,depresivní atmosféru v začátku filmu a invalidního,ošklivého podivína s palírnou v garáži.K negativům patří postupný úbytek depresivní atmosféry,ošklivý pes a zjištění,že když film skončí,nemám tušení,proč byl natočen.Takže dávám plichtu a jdu od toho. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman "umí". Nie je to rana medzi oči ako jeho predchádzajúci film, ale zas raz ma dostal. Všatko stojí a padá na božskej Charlize Theron, ktorá dodáva svojej postave uveriteľnosť, psychologickú hĺbku, no predovšetkým svojou autenticitou vlastne ťahá celý film. A nesmiem zabudnúť na vynikajúci scenár- žeby si Diablo Cody spravila takú malú sebareflexiu?:) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Charlize hrá snáď prvý krát v živote ženu, ktorú by sme oslovili skôr nadávkou, ako menom. Lenže nie je všetko čiernobiele a ľudia už vonkoncom nie. Jej postava je kombináciou krízou nastupujúceho stredného veku a psychickej nevyrovnanosti, hraničiacej s psychickou poruchou. Film vnímam ako príbeh o obsedantnej upätosti na vlastnú minulosť a postupnom precitaní z tejto ilúzie. Na tejto ceste nám hlavná hrdinka nebude príliš sympatická a je môže byť pre mnohých ľudí v jej veku mementom, aby sa na sebou tiež zamysleli. Inak sa jedná asi o najslabší Reitmanov film, ktorý mnohým nesadne. Je totiž prostý good feelingu, typického pre americký nezávislý film o obyčajných ľuďoch. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Jedna z figúrok vystavených v byte Matta Freehaufa (Patton Oswalt) predstavuje Nite Owla, člena tímu z filmu Strážcovia (2009). Tohto hrdinu si v spomenutom filme zahral Patrick Wilson, Oswaltov herecký kolega z Young Adult. (SarumanKo)
  • Filmový štáb natáčel i v okolí světově proslulého mrakodrapu Churchill Apartments v Minneapolis. (Conspi)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama