Reklama

Reklama

Šarmantní reportér místní televizní stanice, Adam Carlson, si nic nepřeje víc, než aby konečně mohl vypadnout z malého zapadákova na samém severu Aljašky a mohl se konečně stát "skutečným" žurnalistou někde v civilizaci. Místo toho objeví trojici vzácných velryb uvízlých pod ledovým příkrovem. Volné moře je 8 kilometrů daleko, a plejtváci tak dlouho pod vodou nevydrží. Z lokální zprávy se brzy stane celostátní senzace i díky zapálené aktivistce Greenpeace Rachel, která se snaží přesvědčit co nejvíc lidí i institucí, aby podnikli akci na záchranu ohrožených kytovců. Je to příběh o lidech, kteří při záchranné akci neváhají riskovat vlastní životy. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer

Recenze (81)

dezorz 

všechny recenze uživatele

Greenpeace, ne-greenpeace; keby tie veleryby eskimaci boli byvali vylovili a zjedli, boli by usetrili americkej ekonomike tak 20.000 dolarov. Lenze greenpeace je greenpeace, tak ich za 20 milionov zachranili. Necudo, ze to americka ekonomika chce spat a kedze veleryby na to z hlboka kakaju, tak si to chce zobrat od divakov. Zatial to vyzera, ze priisli o dalsich 20 milionv. Tak to vyzera, ked je ekonomika nenazrana. Ako vravim, radsej mali tie veleryby zjest. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film o zachrane velryb, ktore uviazli v ladovom mori. Dokonca spolupracuju vo filme USA spolu so USSR. Ako namet a scenar su len podpriemerne, ale Krysten Bell je aspon sexica a na poriadny heteracky seks je holka ako stvorena. PS : nabuduce natocte film o tom, ako 8 jadrovych krajin spolupracuje pri zachrane 50 hajzlovych pavukov, tupci. Fakt neskutocne o com niekto dokaze natocit film ...... 40 % ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Poselství je fajn, protože "když se chce (a jsou prostředky a kamarádi na vysokých místech), tak se může povést cokoliv"! Dokonce i zachránit velryby na Aljašce nebo vidět v roce 1988 na jednom stěžni americkou a sovětskou vlajku (o tomhle fakt pochybuju - zde to s tou symbolikou vážně přehnali). Ale dobrá, myšlenku to má, čerpá to z určité zkušenosti a pravdivých událostí konce studené války. Problémem je zpracování, které je hooooodně moc průměrné, jelikož herci nemají co hrát, dialogy jsou velmi často prázdné a prostoduché a počítačová animace je naprosto úchylná (ano, nebojím se užít tento termín). John Krasinski je tradičně v pohodě, ovšem Drew je otravná a o Kristen Bell ani nemluvím. O chemii mezi postavami nemůže být ani řeč. Snaha o hlubší vhled do problematiky se nedostavuje přirozeně vůbec, tudíž film nepřináší moc zajímavých a užitečných informací o samotné misi, jež byla rozhodně ve skutečnosti pozoruhodná. Argumentace jsou mnohdy velmi vágní a hloupé, o zde uvedených motivech hlavních činitelů lze s jistotou pochybovat. Ano, mediální propaganda je silnou zbraní a skrze média se dá snadno získat široká podpora pro cokoli (ať už je to morálně či eticky správné). Velryby jsou tu takovým symbolem, ale - bohužel - velmi povrchním. Kwapis prostě a jednoduše přeříkává dojemný příběh o záchraně velryb, kde síly spojily značně nesourodé skupiny. Podává jej ale bez špetky nápadu, invence, humoru a energie. Tohle bych v klidu napsal do 2 odstavců za 10 minut... Lepší sáhnout po Dolphin Tale či We Bought a zoo! 4/10! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mohla to být bomba, takhle je to jen lehce nadprůmerný filmeček, který ale stejně potěší. Drew já miluju odjakživa (její dabing je zde děsný), ale hlavně oceňuju celý příběh, který dost možná pomohl k ukončení Studené války mezi USA a SSSR. Ken Kwapis se ukazuje, že nemá moc velký talent, měl by se ještě hodně co učit, ale na druhou stranu A walk in the Woods se mu hodně povedlo :) Tak s přimhouřeným okem za 4 hvězdy, ať nežeru :D ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem od toho nic, než jen další příjemnou oddechovou komedii ála Hollywood :) ale dostala jsem mnohem víc. Vážně a dojemně natočený film, který je založen na skutečné události mě mile překvapil :) Drew Barrymore mám ráda skoro ve všem, takže se mi líbilo, že tady si zahrála trochu vážnější roli a sedlo jí to i tak . Film se naštěstí vyhl trapným vtipům a uřvaným scénám, prostě krásně plynul a na konci vás dojala celá ta světová šaráda. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Greenpeace aktivistka, ktorá je vo filme pomenovaná ako Rachel Kramer (Drew Barrymore), sa v skutočnosti volá Cindy Lowry. (whack)
  • Štúdio Glasshamer bolo požiadané, aby postavilo obrovské pracovné modely troch veľrýb, ktoré dostali prezývku Fred, Wilma a Bam Bam. Asi najväčšou výzvou bolo pre štúdio vyrobiť niečo, čo sa nezačne rozpadať pri mínusovej teplote -20 °C a tak, aby hydraulika stále fungovala. (Cue1)
  • Přestože je film inspirován skutečnými událostmi, některé postavy jsou smyšlené. Příkladem je guvernér Haskell (Stephen Root). Ve skutečnosti byl guvernérem Aljašky Steve Cowper. (R´Hell)

Reklama

Reklama