Reklama

Reklama

Finanční krize

  • USA Inside Job (více)
Trailer

Na Cenu Akademie nominovaný režisér Charles Ferguson (Konec v nedohlednu) uvádí finanční krize, první film, který odhaluje šokující pravdu, jež se skrývá za ekonomickou krizí z roku 2008. Globální finanční kolaps přišel na dvacet bilionů dolarů, miliony lidí připravil o práci a jejich domovy. Pomocí rozsáhlého výzkumu a rozhovorů s významnými finančními odborníky, politiky a novináři finanční krize hledá stopy vzestupu loupeživého průmyslu a odhaluje zhoubné vztahy, které korumpovaly politiky, zákonodárce i akademiky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

heyda 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument o finanční krizi. Velmi odborně a zároveň přehledně podané téma světové nadvlády a novodobé diktatury bank. Nic lepšího a věrohodnějšího dle mého názoru už nikdo nenatočí. I tak se divím, kolik těch zlodějů a tunelářů mělo drzost se v dokumentu ukázat. A jejich neschopnost argumentace mě jen utvrdila v tom, že nežijeme v dobré době. Je jen otázka času, kdy spadneme ještě do hlubší krize...a tu už většinová společnost možná neustojí. 100% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Príčiny a prejavy finančnej krízy v "dokumentárnom šate". Tento pútavý materiál obsahuje od čísel a ekonomických ukazovateľov cez rôzne štatistiky aj cenné výpovede zainteresovaných autorít. Fergusovi sa zadarilo. Poskytol faktami vypiplanú komplexnú analýzu, ktorú pochopí aj človek bez špeciálneho ekomonického zamerania. Je však možné, že miestami dajú odborné termíny trochu zabrať, v kontexte sa divák určite nestratí. ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Cenný dokument hlavně v tom, jak ukazuje pletivo vztahů, "kamarádšoftů" a soudružného přitakávání hlavou (ve stylu "my nic netušili, jsme v tom nevinně") v nejvyšších patrech amerického finančního sektoru. Samozřejmě, že se v USA nemůže nic změnit, když (bývalí) manažeři z krachujících investičních bank dělají poradce v nejdůležitějších vládních institucích. :D Jako doplňkové čtení pro ujasnění, rekapitulaci a rozšíření tematiky finanční krize doporučuju rovněž knihu "Globální Minotaurus". ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Dokument, který udělal ze slova deregulace sprosté slovo ... informačně hutné, výživné a pro běžného diváka srozumitelné. Nebudu dlouze rozebírat výhody a pozitiva deregulace v ekonomice. Omezím se pouze na konstatování, že každý systém je jenom tak dobrý, jako jsou lidé, kteří vně operují. To, čeho jsme v poslední letech svědky, není důkaz selhání systému, ale prostý následek bezmezné lidské hrabivosti a neukojitelné touhy po moci a penězích, tj. lidí, jejichž vynalézavost dokáže znásilnit a zneužíti každý systém. Nekřižujme systém, resp. deregulaci jako součást ekonomického liberalismus. Na vině jsou lidé a vždycky budou. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dobrá dokumentace příčin globální ekonomické krize. Pro mě to žádné velké neznámo nebylo, ale myslím, že i absolutní laik zde (při spoustě pozornosti) může pobrat pojmy typu CDO, může nahlédnout do jinak totálně neprůhledného světa finančních ochcávek s centrem na Wall Street, může získat alespoň povrchní představu o tom, co se posralo. Spíš než nějakou kravaťáckou špínu viním fiasko celého systému. Ale jelikož i nadále celá situace zůstává výrazněji nezměněnou a k nějaké významnější regulaci nedochází, všechny tyhle věci je pro běžného smrtelníka snad i lepší vůbec nevědět… V budoucnu nám bude veselo;) ()

Galerie (20)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama