Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.9/10] | me: Britská miniséria, ktorá strčí do vrecka väčšinu hollywoodskych gangsterských filmov. Tom Hardy opäť podáva brutálny výkon, pričom ostatné herecké obsadenie nemá žiadnu chybu a všetci spolu šlapú ako dobre namazaná mašina. Celé to je špinavé a tvrdé až sa človeku miestami dvíha žalúdok a to je presne to čo očakávam od gangsterským filmov, ktoré majú gule. He always wanted to be on TV. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprosto strhující britská kriminální miniserie, která těží ze třech základních věcí - důkladné stylovosti, opravdu skvěle vystavěného scénáře a především pak z hereckého projevu Toma Hardyho, jenž se dá lapidárně pojmenovat jako živelný, fascinující, mimořádný. Neskutečně charismatický Tom Hardy jednoduše JE Freddiem, zprvu floutkem, posléze pak psychopatem, bestií, monstrem, člověkem posedlým mocí a ambicemi, což je vůbec motor většiny postav. Hardy se na podobné postavy specializuje, vzpomeňme třeba ulítle autobiografický snímek Bronson, kde hraje podobného psychopata, který ovšem sráží nezvyklá stylizace a přespříliš experimentální forma. Freddie v Hardyho podání je ovšem zajímavě dvojaký, naprostá lidská bestie, které však kvůli Hardyho charismatu musíte coby divák chtě nechtě fandit. Vynikající tvůrčí záměr je cílená rezignace na kriminální složku a akcentování vztahů a především pak propletených vztahů ústředních dvou párů, které doznívají nakonec i transgeneračně. Seriál koncipovaný do pouhých čtyř dílů pokrývá celkem nezvykle dlouhé období, celou jednu dekádu, v níž sledujeme fascinující vzestup dvou kamarádů z ulice, a tak trochu upomíná k legendárním mafiánským ságám, v tomto případě jde ovšem o ,,ságu" hodně ovlivněnou místem svého vzniku, ta Anglie z The Take prostě doslova trčí.... ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Seriál naprosto neřeší kriminální věci a bohužel jen klouže po povrchu vztahů a praktik ve světě zločinu. Zlatý Scorsese!:-) Ale OK. To by nevadilo, že primárně řeší mezilidské vztahy. Bohužel postavy jsou strašně jednoznačné a čitelné. Typický psychopat, klaďas, žárlivka, silná žena...Všechny se tak nějak odvíjí jak člověk čeká...pár scén má za úkol šokovat (na konci dílů, samozřejmě). Bohužel tyto scény působí až samoúčelně a čiší z nich snaha tvůrců diváka ohromit:-/ (např. vražda kluka). To mi trochu vadilo. Stejně jako celá řada nedotažeností...i když má seriál dlouhou stopáž, síla obrovského pouta mezi Freddiem a Jimmym není úplně osvětlena. Navíc mezi herci chyběla určitá chemie (Evans je oproti Hardymu prostě břídil). V seriálu se navíc odehrává řada brutálních scén a vražd, ale policie v seriálu nefiguruje skoro vůbec, což dost ubírá na věrohodnosti. A to hl. - celá zápletka (Freddie x Maggie) je TAK vykonstruovaná...to prostě nejde:-) Do mírného nadprůměru tlačí seriál strhující výkon Toma Hardyho...nemůžu se dočkat jeho ztvárnění Banea v třetím pokračování Batmana! Celkově 70% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Myslím, že dnes hrať mladého muža, ktorý si chce pozdvihnúť svoje ego v spoločnosti, nie aj až tak náročné, pretože takého uvidíme dnes ľahko na ulici, alebo v rôznych reality show. Minule to bolo aj v televízií, keď mladý muž zabránil druhému mužovi vykradnúť bankomat a potom s ním odvysielali rozhovor. Vystupovanie tohto muža bolo veľmi podobné s hereckým výkonom Toma Hardyho. Podobné gestá, chôdza na široko, jednoducho na rolu gangstra dnes "nepotrebujete študovať herectvo". Hardy to hral dobre o tom niet pochýb, ale treba pochváliť aj Charlotte Riley a Kierston Wareing, ktoré tiež prispeli svojou výstrednosťou do "dramatickej pahreby a rozpáli žeravé kúsky do nebezpečných plameňov". Nerovnomerné vykreslenie veku detí s vekom dospelých sa nedalo prehliadnuť a filmu ubralo istú dávku kvality. Čím dlhšie som seriál pozeral tým sa stával predvídateľnejší (zabitie malého Jimmiho malým Fredim, bolo jasné vo pred ako facka) a záverečná smrť "mafianského inžiniera" rukou dlhodobo bezbrannej kaderníčky mi tiež veľmi nevoňala. Dávam 70% ale silno som uvažoval na 60%. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Tříhodinový emocionální nářez! Opravdu mě napadá srovnání s antickými dramaty a starozákonními texty spíš než s běžnou gangsterskou produkcí. Možná tou osudovostí, tím, jak je všechno dopředu dané. Možná tím, jak se pořád motáme v pekle rodinných vztahů. Možná tou maximální zhuštěností do klíčových momentů. Každopádně, pro mě absolutně uvěřitelné. I přes to, jak je to šílené. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)

Reklama

Reklama