Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby Fan Vavřincová při psaní Takové normální rodinky šňupala kokain.. Emocemi napěchovaná mini-sága z produkce britské televize Sky, v níž po vzoru Shakespearovských dramat spolu zápolí dva princové o královskou korunu. Možná by se našly v Druryho režii rezervy, ale má na ně člověk čas myslet, když na place řádí ta smějící se bestie jménem Hardy..? „It wasn´t little Jimmy. It was little Freddie…“ ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Seriál naprosto neřeší kriminální věci a bohužel jen klouže po povrchu vztahů a praktik ve světě zločinu. Zlatý Scorsese!:-) Ale OK. To by nevadilo, že primárně řeší mezilidské vztahy. Bohužel postavy jsou strašně jednoznačné a čitelné. Typický psychopat, klaďas, žárlivka, silná žena...Všechny se tak nějak odvíjí jak člověk čeká...pár scén má za úkol šokovat (na konci dílů, samozřejmě). Bohužel tyto scény působí až samoúčelně a čiší z nich snaha tvůrců diváka ohromit:-/ (např. vražda kluka). To mi trochu vadilo. Stejně jako celá řada nedotažeností...i když má seriál dlouhou stopáž, síla obrovského pouta mezi Freddiem a Jimmym není úplně osvětlena. Navíc mezi herci chyběla určitá chemie (Evans je oproti Hardymu prostě břídil). V seriálu se navíc odehrává řada brutálních scén a vražd, ale policie v seriálu nefiguruje skoro vůbec, což dost ubírá na věrohodnosti. A to hl. - celá zápletka (Freddie x Maggie) je TAK vykonstruovaná...to prostě nejde:-) Do mírného nadprůměru tlačí seriál strhující výkon Toma Hardyho...nemůžu se dočkat jeho ztvárnění Banea v třetím pokračování Batmana! Celkově 70% ()

Reklama

Sonnik 

všechny recenze uživatele

He's got family, he's got power, but he's got issues. Pokud jste viděli Warriora a Hardy vám přišel excelentní. Tak jeho Tommy ve Warriorovi je proti tomuhle narušenému gansterovi Freddiemu slabý čajíček. Tohle měli být britští Sopranos. Pecka. Jenom tak pro zajímavost sem postnu jeden koment z IMDb pod který se podepíšu. "Hollywood is being flooded by a tsunami of English talent, and Tom Hardy is surfing it naked." ()

VAC0 

všechny recenze uživatele

Heh, co se dá k této britské minisérii dodat?! Snad jen to, že je to (svým možná trošku zvráceným pojetím) geniální. Během sledování se u vás vystřídá mnoho emocí. Budete brečet, budete zhnuseni, budete zděšeni, budete frustrováni, budete zvědavi, budete rozhněváni, budete překvapeni, budete rozpolceni, na konci budete cítit míru satisfakce a zadostiučinění, avšak jedno je jisté. Smát se rozhodně nebudete! Prostor pro radost či smích (pokud to je to, co hledáte) zde opravdu není. Tom Hardy jako Freddie zahrál psychouše a schizofrenika jako z příručky pro začínající psychiatry Bohnické léčebny, nicméně postupný vývoj Shauna Evanse alias Jimmyho z pikolíka a přehlížené loutky na vyzrálého kápa, který nakonec nedopustí, aby s ním někdo vyjebával, mi utkvěl v hlavě trošku více. The Take rozhodně nepatří mezi seriál, který bych zhlédl pouze jednou. Highly recommend! ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Sociopat Tom Hardy niekde na pomedzí Tommyho deVita a Begbieho, britsky geniálny cast, scény, pri kt.bolelo brucho, potrebný nádych&výdych medzi dielmi, ukážková gradácia. A tak akurát škoda línie s malými Jimmym a Freddiem, ktorá je určujúca pre záverečný diel a pre mňa je príliš vykonštruovaná a tým nie uveriteľná. Každopádne spoločnosť, do ktorej sa tak skoro nevrátim (čo nech je kompliment). BETTER NOT BALLS IT UP ! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)

Reklama

Reklama