Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Silný kafe hlavně po psychický stránce. Vždycky jsem byl napjatej, co udělá tamten až se dozví že ten druhej spáchal s tamtou tohleto atd. Není to žádná brutalita, jako jiné britské gangsterky a hodně se toho odehrává mimo záběr. Jenže ty postavy jsou fakt dobře napsané a kromě ústředních dvou gangsterů tam je rovnocenná linie ženských postav a hrají velmi důležitou roli. Tom Hardy válí, ale mě se velice líbila, pro mě, dosud neznámá Charlotte Riley. Půvabná a talentovaná to žena. 9/10 ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Myslím, že dnes hrať mladého muža, ktorý si chce pozdvihnúť svoje ego v spoločnosti, nie aj až tak náročné, pretože takého uvidíme dnes ľahko na ulici, alebo v rôznych reality show. Minule to bolo aj v televízií, keď mladý muž zabránil druhému mužovi vykradnúť bankomat a potom s ním odvysielali rozhovor. Vystupovanie tohto muža bolo veľmi podobné s hereckým výkonom Toma Hardyho. Podobné gestá, chôdza na široko, jednoducho na rolu gangstra dnes "nepotrebujete študovať herectvo". Hardy to hral dobre o tom niet pochýb, ale treba pochváliť aj Charlotte Riley a Kierston Wareing, ktoré tiež prispeli svojou výstrednosťou do "dramatickej pahreby a rozpáli žeravé kúsky do nebezpečných plameňov". Nerovnomerné vykreslenie veku detí s vekom dospelých sa nedalo prehliadnuť a filmu ubralo istú dávku kvality. Čím dlhšie som seriál pozeral tým sa stával predvídateľnejší (zabitie malého Jimmiho malým Fredim, bolo jasné vo pred ako facka) a záverečná smrť "mafianského inžiniera" rukou dlhodobo bezbrannej kaderníčky mi tiež veľmi nevoňala. Dávam 70% ale silno som uvažoval na 60%. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy. Křiklavé osmdesátky. Sychravý Londýn. Pouliční nasranost. Nezkrotný chtíč. Tom Hardy. Kožené devadesátky. Síla drog. Špína podsvětí. Nespoutané násilí. Tom Hardy. Tenkrát v Americe je nesmrtelná klasika. "Tenkrát v Anglii" má slušné předpoklady se jí stát také. A sežeňte si kompletní, téměř tříhodinovou filmovou verzi. ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se naposledy cítil po shlédnutí Requiemu za sen, takový ten nával negativních emocí, které vás rozežírají zevnitř. Perfektní scénář, výborná kamera a skvělé herecké výkony všech herců kromě Hardyho. Ten totiž nebyl jen skvělý, ten tady zahrál snad největšího psychopata ever, rozhodně jeden z nejpůsobivějších výkonů, jaké jsem kdy viděl. A že se vždy snažím psát spisovně a slušně, tak tohle byl fakt kurevskej nářez. ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý britský miniseriál - drama z prostředí londýnského drogového podsvětí během 80. a 90.let. Příběh se točí kolem dvou sester (Maggie a Jackie) a jejich manželů (Jimmy a Freddie). Tom Hardy opět exceluje, jde vidět, že mu tyhle vyšinuté postavy sedí. Kromě něj ale dobře hrají všichni. Club Foot od Kasabian do hlavních titulků byla dobrá volba, ale radši je přeskočte, protože obsahují spoilery. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)

Reklama

Reklama