Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (459)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Neviem, kde sa tu presne stala chyba, ale z takéhoto námetu a kvalitných hercov sa podľa mňa dalo vytĺcť podstatne viac. Nebolo to zlé, ale príliš instantné. Spomienka na tento film sa rozpustí veľmi rýchlo v mori oveľa kvalitnejších filmov. Johny hral ako o život, naozaj výborný výkon, ale to na dobrý film nestačí. Chcelo to trošku viac prekopať scenár a vložiť tam viac dynamiky. Nemám nič proti pomalým filmom, ale tomuto to jednoducho akosi nepristalo. Najviac mi ale vadilo, že to v konečnom vyznení znova zostalo plávať len po povrchu celého príbehu a to je veľká škoda. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Tyhle podlouhlé protáhlé gangsterky mi prostě nesedí, vyhaslá hvězda Jack Whitey Sparrow Depp ničím neoslní, hvězdná jména se objevují a zase mizí a herecké výkony jdou stranou. Je to neuvěřitelně nudné, první hodina trvá asi tři hodiny a nakonec to dokoukáte jen z povinosti, rozhodně to není Deppův návrat na vrchol, ten už se nemá čím vrátit, a přitom gangsterky mám rád, hrozná škoda, promarněný potenciál. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp At his Best! Je super vidět Johnnyho po všech těch neúspěších zpátky a dokonce v tak démonickém podání. Příběh je zajímavý, ostatně to skoro vždy pokud se vypráví story o nejobávanějším gangsterovi. Film má i velmi sympatické tempo, místy syrové podání a highlightem je večeře u stolu přátel, kde napětí visí ve vzduchu a divákovi se až špatně dýchá, Ano až tak je Depp znepokojivý. Potěší i finále typické pro tyhle gangsterské životopisné filmy, které uvádí reálné údaje o všech zúčastněných.Kdo má rád Gangsterky, měl by být spokojen. 80% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Konečne. Johny Depp je späť. Že mu to trvalo. Ale musím povedať, že som tomu len a len rád. Black Mass je konečne film, ktorý má skutočne silnú drámu, veľmi dobre spracovaný príbeh a venuje sa zaujímavému človeku, ktorý v minulosti páchal ťažké zločiny. Napriek tomu ho však občas môžeme vidieť ako človeka, v ktorom sú aj reálne emócie (aspoň teda v prvých častiach filmu). Postavy sú skvelé, príbeh je skvelý, spracovanie a temná atmosféra, ktorá nás neustále gniavi je absolútne fantastická. Vieme o Jimmym skutočne veľa, no stále máme pocit, že niečo skrýva a môže nás miestami šokovať. A je to tak. Pre mňa skutočne skvelý film tohto roku, ktorý rozhodne nesklamal moje očakávania. Ak máte radi temné filmy z gangsterského prostredia a Johnyho Deppa, tak je to film presne pre vás. Doporučujem. Hodnotenie: A- ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Johny Depp se po deseti letech nějakým nedopatřením octnul v normální roli. Není pirátem, kadeřníkem, upírem, indiánem ani pirátem. Je to gangster... rovnou ten největší v historii Bostonu. Sice má na sobě tradičně tolik makeupu, že by to stačilo na natření jachty, jeho výkon ale hravě strká do kapsy všechny ty kokoty, který ztvárnil doposud. A je to fajn! První polovina filmu je dokonce víc než skvělá. Jakmile ale už není koho vraždit, film upadá do rutinní dramatický krimi kaše, kterou známe ze Zákona a pořádku. V rámci žánru se tedy nic světobornýho nekoná, je ovšem příjemnou změnou vidět zase něco, co se nezabývá zbytečnostma a jede si to ryze onen brutální příběh jednoho a mnoha lidí, kteří v touze po moci zrazovali a mordovali koho mohli. Nuže technicky a herecky bezchybný, scénáristicky ale všechna esa padnou v první hodině a pak už není moc na co koukat. Slabší čtyři. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts. (MikaelSVK)
  • Billy Bulger skončil ako senátor a prijal miesto dekana na Massachusettskej univerzite. Po prevalení faktu, že komunikuje s hľadaným bratom musel rezignovať. (Jadro)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama