Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (459)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Johny Depp se po deseti letech nějakým nedopatřením octnul v normální roli. Není pirátem, kadeřníkem, upírem, indiánem ani pirátem. Je to gangster... rovnou ten největší v historii Bostonu. Sice má na sobě tradičně tolik makeupu, že by to stačilo na natření jachty, jeho výkon ale hravě strká do kapsy všechny ty kokoty, který ztvárnil doposud. A je to fajn! První polovina filmu je dokonce víc než skvělá. Jakmile ale už není koho vraždit, film upadá do rutinní dramatický krimi kaše, kterou známe ze Zákona a pořádku. V rámci žánru se tedy nic světobornýho nekoná, je ovšem příjemnou změnou vidět zase něco, co se nezabývá zbytečnostma a jede si to ryze onen brutální příběh jednoho a mnoha lidí, kteří v touze po moci zrazovali a mordovali koho mohli. Nuže technicky a herecky bezchybný, scénáristicky ale všechna esa padnou v první hodině a pak už není moc na co koukat. Slabší čtyři. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Příjemná, řemeslně skoro bezchybná retro gangsterka. S příběhem podle skutečné události, který je věrohodný, ne nějak přehnaný, ale hlavně s Johnym v hlavní roli, který už nehraje žádné "potrhlé" osoby, ale Jamese Bulgera. Chlapíka, který hlavně v 80 letech ukazoval na jihu Bostonu, svou krutou a nelítostnou tvář. Se spoustou špinavých peněz, korupce, práskačů a vlastně se vším, co k takovému příběhu patří. Když tak nad tím vlastně přemýšlím, je to rozhodně jeden z nejlepších filmů na dané téma, co jsem za poslední roky viděl. Lepší čtyřka. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, kterej chce strašně moc bejt čtvrtým Kmotrem, paradoxně mu to ale zase tolik neubližuje. Ukecanej a rozvláčnej, jenže zároveň taky hypnoticky vtahující a vyžadující od diváka hravou orientaci v postavách. Dlouho jsem v kině nezažil takovou fandovskou euforii z toho, jak se na plátně postupně objevovalo čím dál víc top hollywoodskejch ksichtíků - radost pohledět! Depp famózní. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Gangsterka bez duše. Asi jak kedysi Donnie Brasco, vlastne ešte menej. Black Mass chce byť tak moc temný, že mu to paradoxne uberá na atmosfére. Brasco bol tiež točený bez Scorseovského chlapského citu, ale pohodovo, mafiáni si užívajú života, sem tam nejaký vtip... Black Mass je vážny jak hovno, občasná vraždička, Johnny so zaťatými zubami, a ja vlastne ani poriadne neviem, s čím to celý čas kšeftovali. Kvalitné remeslo, nuda to tiež nie je, ale potenciál na kultovosť tu nemá jediná jedna scénka. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní herecká základna a ani absolutní překopání vzhledu Johnnyho Deppa nezpůsobilo to, že bych z Black Mass byl totálně odvařenej. Příběhově to není špatné, ale chvílemi jsem měl dojem, že kdyby film měl 90 minut, tak bych se vůbec nezlobil. Kvalitní a nekompromisní gangsterky jsou zjevně vyčerpány již z minulosti. Při sledování tohoto filmu se mi to neustále honilo hlavou. To, co legendární Mafiány, Kmotra nebo Zjizvenou tvář šlechtí, tudíž nezapomenutelné scény, jsem tady tak trošku postrádal. Každopádně Johnny Depp dokázal, že s každou další rolí je schopný dojít až na práh svých hereckých síl a za to sklízí můj nefalšovaný obdiv. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (14)

  • Hlavnú úlohu mal pôvodne stvárniť Johnny Depp, avšak kvôli honoráru z projektu vycúval. Požadoval 20 miliónov amerických dolárov, no producenti mu boli ochotní zaplatiť len polovicu. Neskôr sa ale predsa vrátil. (Sufferer)
  • O příběhu gangstera Jamese Bulgera nepřímo pojednává i film Skrytá identita (2006) od Martina Scorseseho. Ten se ale jeho příběhem pouze inspiroval a sleduje tak hlavně dvojici protichůdných informátorů, kteří v tomto filmu nemají zase až tak podstatnou roli. (LucasAbelle)
  • Billy Bulger skončil ako senátor a prijal miesto dekana na Massachusettskej univerzite. Po prevalení faktu, že komunikuje s hľadaným bratom musel rezignovať. (Jadro)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama