Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (461)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co takhle ten klub od něj odkoupit? - Zkoušel jsem, nechce. - A jeho vdova by prodala?" V mládí jsme si na ulici taky hráli na policajty a na zloděje, ale zůstaly nám z toho jen vzpomínky na ono pověstné pif paf. Jimmy, Bill a John však v dospělosti dokázali proplést zločin s FBI a politikou tak dokonale až by se z toho jednomu zvedl žaludek. Jenže žijeme v době, kdy se uvedené propojení stalo standardem a každý významnější šmejd si platí svého kriminalistu, státního zástupce a politika, aby nemusel za mříže pokaždé, když ho někdo obviní z malicherností jakými jsou prodej drog, sázkařské podvody, vydírání nebo vraždy. Mně je tedy u podobných snímků spíše smutno, zábava žádná, sympatická postava nikde (omlouvám se agente Wyshaku) a tak jsem alespoň rád, že život zakončil tuto historku z podsvětí ku spokojenosti občana řádně platícího daně. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní film a potvrzuji zdejší názor, že vyvolal v divákovi sympatie opačné polarity, s čímž se už nedá nic dál dělat. ;-) Třetí "koukatelný" film Deppa, asi ne náhodou, se stejnou tématikou (Kokain, Krycí jméno DB), i když u herce na samé špici žebříčku je to žalostně málo. Holt co člověk, to názor, alespoň v tomto případě o nic závažného nejde. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Další vzestup a pád? Možná. Nebál se špinavé práce, bohatl na lichvě, hazardu a obchodu s drogami. Byl nemilosrdný, bezohledný, nevypočitatelný. A policie po něm pátrala dlouhé roky. V létě léta páně 2011 šéfa bostonského gangu Jamese Whitey Bulgera dopadla, u soudu čelil podezření, že zabil 19 lidí. Místy nekompromisní gangsterka, která by si ovšem zasloužila pečlivější vedení, aby se aspoň v některých pasážích dostala pořádně pod kůži. Celistvější filmový tvar prostě chybí, o tom žádná. Některé vedlejší postavy navíc nejsou vůbec využité. Jen se zneužívá herecké jméno (kupříkladu Cumberbatch nebo Johnson), které za nimi stojí. Režisér a scénárista Scott Cooper, jenž stojí za slušným thrillerem Out of the Furnace, který je trpělivý i soustředivý, se nechal inspirovat skutečným příběhem irského mafiána. Johnny Depp je slušný, pokud má být tohle po těch mdlých přešlapech pokus o návrat, tak beru. Jako první krok je to místy i fajn. Pokud přejdeme tu občasnou vypravěčskou rozplizlost. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Black Mass rozpráva typický mafiánsky príbeh, akých sme už videli dosť, preto z tohto pohľadu nejde o nič mimoriadne. Pochváliť však treba atmosféru vtedajšej doby, ktorú tvorcovia vystihli výborne no a nepochybne výkon J. Deppa, ktorý si pripísal na konto ďalšiu z jeho nezabudnuteľných postáv. Chladné netypické oči, hrubé obočie, plešina... je zmenený na nepoznanie a jeho pohľad hovorí za všetko. Dá sa povedať, že svojou postavou film zachránil, pretože príbehovo to nie je nič moc. 60%. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Johny Depp se po deseti letech nějakým nedopatřením octnul v normální roli. Není pirátem, kadeřníkem, upírem, indiánem ani pirátem. Je to gangster... rovnou ten největší v historii Bostonu. Sice má na sobě tradičně tolik makeupu, že by to stačilo na natření jachty, jeho výkon ale hravě strká do kapsy všechny ty kokoty, který ztvárnil doposud. A je to fajn! První polovina filmu je dokonce víc než skvělá. Jakmile ale už není koho vraždit, film upadá do rutinní dramatický krimi kaše, kterou známe ze Zákona a pořádku. V rámci žánru se tedy nic světobornýho nekoná, je ovšem příjemnou změnou vidět zase něco, co se nezabývá zbytečnostma a jede si to ryze onen brutální příběh jednoho a mnoha lidí, kteří v touze po moci zrazovali a mordovali koho mohli. Nuže technicky a herecky bezchybný, scénáristicky ale všechna esa padnou v první hodině a pak už není moc na co koukat. Slabší čtyři. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (14)

  • James "Whitey" Bulger sa skrýval v Santa Monice (Kalifornia) a po dolapení úplne pohŕdal políciou. Súd ho odsúdil na dve doživotia plus päť rokov za objasnených 11 vrážd. (Jadro)
  • Pravý James "Whitey" Bulger prohlásil, že není fanouškem Johnnyho Deppa, a že odmítá film zhlédnout. Depp prohlásil že Bulger několikrát odmítl jeho návštěvu, když se připravoval na svou roli. (DavidUrbanCZ)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama