Reklama

Reklama

Bitva o Černobyl

  • Francie La Bataille de Tchernobyl (více)

Dokument o událostech osudové noci, kdy v černobylské jaderné elektrárně došlo k výbuchu, a o velmi náročném úsilí předejít další pohromě. (Netflix)

Recenze (124)

pipapaja 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem již několik dokumentů o havárii v Černobylu, ale žádný nepopisoval následné události, které se stali až půl roku dopředu. Například o hrozbě výbuchu, který by srovnal celou Evropu se zemí, jsem neměl ani tušení. Jinak velice zajímavý dokument a velké plus je že má dobové fotografie, videonahrávky a rozhovory s lidmi, kteří měli to štěstí a přežili. Také tento snímek ukazuje, jaká byla kdysi doba a sovětský svaz i přes možnosti zamoření tisíce lidí se pokoušel tuto havárii ututlat. ()

SantaKlaus 

všechny recenze uživatele

tak můžu říct, že je to dokument o ničem ... otřesný dabing snad 15letých decek dokument mi nedal žádné nové informace ... ale za to můžu doporučit skvělý dokument : Černobylský přírodopis .... http://www.csfd.cz/film/305624-cernobylsky-prirodopis/ .... ten mi dal na havárii v Černobylu ůplně jiný pohled na věc a dozvěděl jsem se o hodně víc informaci jak o havarii tak i jaký to mělo dopad na přírodu skvělé ... ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Naskočil jsem zhruba do poslední půlhodinky, ale vím o co tam šlo. Prostě půl milionů Rusko-Ukrajinských vojáků, zdravotníků, horníků a civilistů proti radioaktivitě. Z dokumentu jsem pocítil úplnou beznaděj. Bylo to tak hmatatelné, obzvlášť kolik tam položilo život těch pracovníků a zbytek má trvalé následky. Tok problémů neustával a tak všechno padalo na bedra místních dříčů. Zejména vystavení těch bagrů, vyhazování nebezpečného odpadu ze střech, kde bylo ozařování fakt silné a přesto nakonec z větší části dosáhli úspěchu. Pramálo peněz, pouhá Rudá vlajka po výhře, myslím si, že ani peníze a ani úcta jim, není schopná formulovat "dík" těm, co obětovali sebe samé pro záchranu nejen celé Evropy. Masakr. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Takle vysoký hodnocení? Jo, tohle přesně sem si říkal o tom, když se tenhle dokument objevil v top200. To sem si nemohl nechat ujít. A po skončení mi teda není vůbec jasný, čím že si to tenhle dokument zasloužil... Ano je pravda, že se zde člověk dozví kupu zajímavejch a dosti i hrůzostrašnejch věcí. Jedna z nich je to, že kdyby to bouchlo podruhý, tak že by celá Europa lehla popelem, což jako celkem zajímavý je. Taky je zajímavý, že vlastně tato katastrofa nastartovala atomové odzbrojování a i vlastně konec Studené války, brr. Nic novýho je to, že to před náma ty zatracení komouši tajili do poslední chvíle, ale když se pan radiační mrak rozšířil po celý Europě, tak už museli krapet vyložit karty. Stejně to ale chtěli zatloukat, zatloukat a když by je náhodou chytli, tak zatloukat :o). Neviditelná válka musí bejt něco nepředstavitelnýho. Malinko se bojím toho, aby se tento dokument nestal po zemětřesení v Japonsku ještě víc aktuální. Naštěstí si říkám, že Japonci už to měřej, takže by se nemělo nic stát :o). A když by přecijen, tak mám na půjčení dva atombordely, ale klepeťáci už sou zabraný :o) ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kéž by konečně dějepisáři na středních školách odhodili svou zaslepenost a komunisticky přežitý způsob výuky... Dějepis by se mohl stát nejzajímavějším předmětem na školách. Místo toho se hodiny zabíjí teploušským zkoumáním člověka zručného - "Používal klínek, nebo harpunu?", Mezopotámie - "Byla větší Eufrat, nebo Tigris?", Cyril s Metodějem - "Byly to buzny?" ... Proč se proboha studentům nepromítají zajímavé dokumenty o Černobylu, válkách, komunismu? Proč musí dějepis probíhat stylem vědět všechno a zapomenout? ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno