Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Mno, nevím, asi bych byl raději Mistršéf, než Superšéf.:-) Po Nočních můrách vzal Pohlreich (či produkční tým, ale to je jedno) útokem další Ramsayův koncept - MasterChef, přimíchal něco z Hell's Kitchen a vytvořil pořad Na nože! Zatím co Na nože! je relativně civilní a umírněný pořad, MasterChef je oproti tomu vysokorozpočtová efektivní přehlídka a nerad to říkám, také o dost zábavnější. Pohlreich si jako spolu-porotce přizval další dvě kapacity z oboru gastronomie v ČR - Romana Vaňka a Evu Filipovou. Ačkoliv jsou i oba další porotci bezpochyby zajímavé osobnosti, co se týče hodnocení předkládaných jídel, většinou se dost opakovali. A tahle hra na ozvěnu začala být po čase docela stereotypní: "Vynikající..., vynikající..., vynikající..." Asi by to chtělo si ty hlášky promyslet, natrénovat - jednou říct "je to vynikající", pak "chutná mi to" a potom třeba "tohle jídlo mě baví"... Drobnost, ale bohužel esenciální. Ale to bych už chtěl asi moc po "made in pade" napodobeninách dle předloh z USA.:-) V každém případě to není ten typ pořadu, který bych musel sledovat od začátku do konce. Pokud vás též odrazuje délka a rozvleklost, ale chcete se s Na nože! seznámit, doporučuji snadný trik: podívejte se na první a prostřední díl a na finále a jste doma. Na nože! hodnotím kladně za civilní, nepřeefektovaný a s divákem méně manipulující projev. Ale atmosférou, zajímavostí a pohotovostí porotců je pořad válcován triem Ramsay, Bastianich, Elliot z MasterChef. A jak je to s tou otázkou, kterou si prostě nemůžou odpustit ani soutěžící Na nože! - lépe vaří muži nebo ženy? Odpověď poroty: Vítěznou cenu si odnese muž. A cenu sympatie si diváci vyesemeskují pro ženu.:-) ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Jsem rád za to, že se prima držela tématu a jednalo se skutečně o kuchařskou soutěž. Dost jsem se bál toho, že spíše než o vaření to bude o vztazích mezi soutěžícími a o dění v jejich chatě a udělá se z toho reality show typu HK, kde se spíše kecalo než vařilo a více než kuchařské umění rozhodovala psychika soutěžích. Viděl jsem každý díl a vždy jsem se těšil na další... škoda jen, že to nevyhrál můj favorit. ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Ženu z poroty odklidit.. trapnější osobu (skoro až "tachecí" faktor) jsem dlouho neviděl. Jinak pan Vaněk +++ (beru ho jako čím dál většího frajera! "Ahoj, já jsem majoránka... ") ... obecně vlastě celkem prdel a mimochodem i slušnej pohled na lidi... Všichni pánští soutěžící z posledních 6-ti se chovali ke zbylé slečně naprosto odporně - pecka.. Strašně moc mě bavil jejich divně gay pohled na to, že my kluci držíme spolu a ta hezká, chytrá, výborně se chovající slečna nás sere a nechcem jí mezi sebou. Přál jsem jí pár dílů předem palce, aby mohla jít domů a měla klídek. Vyhrála člověčí soutěž... já vim, Startrekový pindy brzo po ránu, ale co... prostě seriál... k hraní Minecraftu v klidu ()

castor 

všechny recenze uživatele

Předešlé výlety zaslouženě populárního Zdeňka Pohlreicha do kuchyní byly vždycky jiné, nové, svěží, lákavé.. pravdivé. Záleželo na tom, jak moc naivní je provozovatel nebo jak velké prase je kuchař.. Show Na nože! je často hodně monotónní, a milovaného šéfkuchaře (i když méně nabroušeného, přesto bravurního) je v ní trestuhodně málo. Což je dramaturgické selhání. Přesto ale jde v rámci českých reality-show o naprostou špičku. Kuchařské klání vrcholí (skončila dvojice amatérů Iveta a Lukáš, zřejmě nejsympatičtější aktéři show) a já se těším, co bude příště. Nutno podotknout, že úkoly nejsou špatné, místy dokonce vynikající a vpravdě originální, a naštěstí je to stále hlavně o vaření (kdykoliv se v závěrečných dílech objevil někdo „z rodiny“, otevírala se mi kudla v kapse – ostatně stejné pocity mívám pokaždé, když promluví neoriginální a afektovaná dáma z porotcovského tria). Emoce jsou, napětí taky, nějaká kuchařská zajímavost jakbysmet, takže dávat na české poměry něčemu podobnému odpadové hodnocení může jen někdo, jehož největší gastronomický výtvor jsou a vždycky budou párky s hořčicí. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Oproti Hells Kitchen, která byla pro tento pořad předobrazem, je to taaaaaaaaakhle slow. Ve třičtvrtěhodinových dílech se vlastně nic moc neděje a kdyby se to dalo změřit, tak by to mělo určitě nejdelší ASL z primáckejch pořadů. Odstranit Polhreicha na vedlejší kolej (a přidat mu tu strašnou stafáž v podobě obou porotců) byla podle mého názoru špatná volba. Vždyť i v Hells Kitchen má Ramsay ústřední - a hlavně nenahraditelnou - roli. Kdyby tady Polhreicha někdo vyměnil, nikdo by si toho snad ani nevšiml... Konec mojí dojmologie :) - - - Edit: Po tom, co jsem videl par dilu MasterChef Gordona Ramseye, tak mi to prijde jeste chudsi, nez prve :) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)
  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)

Reklama

Reklama