Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Cirkusové opice divoce vřeští ve svých klecích, zatímco venku se odehrává úplně jiné představení – Španělská občanská válka. Klaun je proti své vůli povolán do armády proti frankovským fašistickým jednotkám, do nichž tne svou ostrou mačetou. Zanechává po sobě syna Javiera, jenž v sedmdesátých letech také přilne k cirkusu jako „smutný klaun“. Javier se zamiluje do překrásné artistky, která náleží Sergiovi, veselému a v soukromí autoritářskému klaunovi. Mezi oběma muži se rozvine smrtící souboj o srdce akrobatky. Postavy obou klaunů prezentují dvě vzájemně soupeřící podoby Španělska – násilné autoritářství Frankova režimu a na druhé straně nevinnost. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

dobře dobře 5* za odvahu a za klauny.. když pominu tu nehorázně promarněnou šanci, že tam bylo spousta okamžiků kdy se to mohlo stočit v perfektní závěr.. během filmu jsem odpustil i to, že tady ten přepálený styl kamery se mi hnusí a málokdy se s ním pracuje kloudně..(tady je ten smysl v tom přepálení celého filmu, nejen kamera i v ději je toho tolik přepáleného, že se to občas nevyhne klišé..) jsem za to naštvaný a smutný, zároveň sem se skoro výsostně bavil. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle bylo divné buď moc a nebo málo. Prostě jako bych se na to nedokázal naladit a nebo jakoby tomu něco chybělo. Nebo mi to prostě jen nesedlo tak, jak by si zasloužilo. Každopádně některé okamžiky to mělo hezké. V každém případě, zajímavý pohled na to, co všechno dokáže láska, a že to nejsou jen pozitivní věci. Protože nic není jen černé nebo bílé, někdy to je rudé, jako krev. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Šílená nápaditá barvitá stylizovaná jízda s přehnanými emocemi a zároveň krutým realismem. Slovy těžko popisovat, musí se vidět. Souhlas s Marigoldem, že finále trochu ztrácí, ale k čertu s tím. A romantická linka mě semlela víc, než bych čekal. Co ale taky čekat, když se hlavní oslňující herecká kráska jmenuje Carolina Bang :). P.S. Dají se tu najít určité styčné body s americkou stylizovanou šíleností Sucker Punch, nekecám ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl hodně zvláštní zážitek; období španělské občanské války je mezi iberijci využíváno často a musím uznat, že ho využívají většinou úspěšně. Povedlo se jim to i tentokrát, přestože jsem si několikrát nebyl úplně jistý, jestli jsem veškerý vizuál zpracoval správně. Každopádně to byl pořádný nářez (chvílemi i doslova), který místy přecházel až do absurdna, ale bavil jsem se, i když bytostně nesnáším klauny (jako zdroj humoru, Pennywise můžu). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Šikovné spojenie osobnej drámy s hlbokým psychologickým ponorom so spoločenskými témami a politickým podhubím fašizmu spolu s Francovou diktatúrou. Taký guláš všetkého možného - od čierneho humoru, až po totálny bizár a horor - ktorý ale vo svojom výsledku pôsobil hrozne kompaktne. Snímok si však musí diváka nájsť, určite nie je pre každého a treba mať tú správnu náladu. Ja som to šťastie mal. 80/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Slavný "Wilhelm Scream" je zde slyšet několikrát, především ve chvíli, když jsou dva trpaslíci vyhozeni ze stanu Wonderland Cirgo ve 20. minutě. (aadulka)
  • Jedná se o první film Álexe de la Iglesia, na kterém nespolupracoval s Jorgem Guerricaechevarríou. (aadulka)
  • Originální soundtrack filmu nahrál Bratislavský symfonický orchestr. (=woody=)

Reklama

Reklama