Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Cirkusové opice divoce vřeští ve svých klecích, zatímco venku se odehrává úplně jiné představení – Španělská občanská válka. Klaun je proti své vůli povolán do armády proti frankovským fašistickým jednotkám, do nichž tne svou ostrou mačetou. Zanechává po sobě syna Javiera, jenž v sedmdesátých letech také přilne k cirkusu jako „smutný klaun“. Javier se zamiluje do překrásné artistky, která náleží Sergiovi, veselému a v soukromí autoritářskému klaunovi. Mezi oběma muži se rozvine smrtící souboj o srdce akrobatky. Postavy obou klaunů prezentují dvě vzájemně soupeřící podoby Španělska – násilné autoritářství Frankova režimu a na druhé straně nevinnost. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Balada. Vina, trest.......pomsta. Ta tedy v baladě nebývá tím hlavním, ale zde je hnacím motorem. I když tím největším motorem je láska. Zdánlivě fantasmagorický a bizarní příběh není o ničem jiném než o nešťastné lásce. A jak známo, ta se ve šťastnou nikdy nepřeklopí. Úděsný fašistický režim si Španělé protrpěli až do 70. let. My jsme si zase protrpěli komunisty, o něco déle, a těžko říci, kdo na tom byl lépe. Oba zločinné režimy za sebou zanechaly neskutečné množství mrtvých, ztýraných, ponížených, zašlapaných. Vynikající kamera, výborná hudba, skvělé herecké výkony a temný příběh. Co se zpočátku jevilo jako černá komedie, protože klaun s mačetou v sobě cosi vtipného měl, to skončilo jako život. Ten také nemívá šťastné zakončení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Šikovné spojenie osobnej drámy s hlbokým psychologickým ponorom so spoločenskými témami a politickým podhubím fašizmu spolu s Francovou diktatúrou. Taký guláš všetkého možného - od čierneho humoru, až po totálny bizár a horor - ktorý ale vo svojom výsledku pôsobil hrozne kompaktne. Snímok si však musí diváka nájsť, určite nie je pre každého a treba mať tú správnu náladu. Ja som to šťastie mal. 80/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Reklama

Abes 

všechny recenze uživatele

:-Osobně bych to nikomu nedoporučil... ale na druhou stranu by to měl vidět úplně každý. Možná mé vyjádření nedává smysl ale kdybych se tím nějak více zaobíral, tento komentář by mohl nasáknout trochou logiky a to by nebylo dobře. A bez ohledu na to, že bezprostředně po zhlédnutí dostali klauni odpad! nakonec hodnotím skoro_pěti. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle bylo divné buď moc a nebo málo. Prostě jako bych se na to nedokázal naladit a nebo jakoby tomu něco chybělo. Nebo mi to prostě jen nesedlo tak, jak by si zasloužilo. Každopádně některé okamžiky to mělo hezké. V každém případě, zajímavý pohled na to, co všechno dokáže láska, a že to nejsou jen pozitivní věci. Protože nic není jen černé nebo bílé, někdy to je rudé, jako krev. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Totálna šialenosť, neskutočne bizarná záležitosť, miestami príliš brutálna ..... bavilo ma to! Od chvíle kedy sa smutný klaun schoval do jaskyne som si síce myslela, že ma to prestane baviť, ale zase sa to vrátilo na predchádzajúcu úroveň. Bože tam bolo ale hovadín, som sa nestačila čudovať, a niektoré scény boli naozaj geniálne a ako celok super. Výborné herecké výkony. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první film Álexe de la Iglesia, na kterém nespolupracoval s Jorgem Guerricaechevarríou. (aadulka)
  • Slavný "Wilhelm Scream" je zde slyšet několikrát, především ve chvíli, když jsou dva trpaslíci vyhozeni ze stanu Wonderland Cirgo ve 20. minutě. (aadulka)
  • Originální soundtrack filmu nahrál Bratislavský symfonický orchestr. (=woody=)

Reklama

Reklama