Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 9
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 9

Recenze (264)

phoebess 

všechny recenze uživatele

Když jsem u seriálu četla jméno Spielberg, tak jsem se jako jeho fanynka potěšila, že to bude úžasné. S odstupem (a několika odvysílanými díly) musím říct, že první dva díly nasadili poměrně dobrou laťku, byly ale rázem zazděny dalšími dvěma třemi. :( Obrovská škoda. Ale pořád věřím, že se to ještě zlepší a že mají tvůrci na finále připravenou nějakou monstrózní bombu, která nám způsobí spadnutí čelisti až na zem, jinak nevím nevím, jestli se odvážím i do 2. série (která je, mám ten dojem, už nějaký čas odsouhlasená). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: DreamWorks Television // Po pozretí celej prvej série som trošičku sklamaný, nie z deja a scenára, ale z vizuálnych efektov. Netvrdím, že je to úplne zlé, no tvorcovia si mohli dať trošku viac záležať. S čím som dopohody spokojný sú herci, ktorí na mňa pôsobia veľmi sympaticky čo je základ dobrého seriálu. Uvidíme čo ponúkne druhá séria..... ()

Reklama

Javad 

všechny recenze uživatele

Prvá a druhá časť (***) : Ja tomu hovorím šetriaci seriál - malí rozpočet sa musí voľajak rozdeliť medzi 10 častí a tak non - stop akciu a super premakané triky nečakajte. Sympatická je ale snaha navodiť akú takú post-UFO-invasion atmosféru. FALLING SKIES je rodinný seriál, takže deti sa nezabíjajú ale unášajú ich emzáci, žiadny hladomor, beznádej a smrť (myslím extra veľké vyhladzovanie populácie), vlastne všetci sú tak povediac celkom happy, akurát musia počkať pokiaľ im odboj (polícia a armáda už neexistuje) zabezpečí – vybojuje zásoby jedla. Po dvoch častiach nie som moc natešený na tie zvyšné ale hlboké sklamanie to tiež nie je. Tretia časť (****) : Celkovo sa to zlepšuje (boje s mimozemšťanmi) a to je len dobré + 1* oproti prvým dvom častiam. (stále je to však priemer vo všetkých ohľadoch) Štvrtá časť (****) : Dobré, nech sa to už len zlepšuje takto naďalej. Piata časť (***) : Záchrana úspešná... ktorým smerom sa bude seriál uberať ďalej? Som zvedavý. Priemerná časť. Šiesta a siedma časť (***) : Nová postava, nová zápletka ktorá ma moc nebavila, ale našťastie sa aj siedmou časťou skončila. Ôsma časť (**) : Príprava na finálnu dvoj časť - tentoraz budú útočiť ľudia... Deviata časť (**) : A nič z toho, stále sa len pripravujeme na útok. Desiata časť (**) : Žiadna sláva, nudný koniec série. // Seriál ma chvíľami bavil ale iba keď išlo o strety s mimozemšťanmi (boje s nimi alebo zajatie jedného z nich) - čoho je tam naozaj málo, a finále rozhodne sklamalo. Možno sa to v druhej sérii zlepší, ale dosť o tom pochybujem. Chýbajú proste peniaze a tak je o poriadnu akciu núdza a preto sa väčšinou kecá. Pod 3* ale nejdem, pretože niektoré časti boli vcelku dobré. Hodnotenie po prvej sérii : (***) ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Směs klišé a patetických momentů splácaná do 10 epizod seriálu o invazi mimozemšťanů. No aspoň jsem se něco dozvěděl o nových sportech, pedofilní emzáci byli celkem originální, postavy zase kolem mě projely jako v rychlíku. A cliffhanger relativně dobrý, snad i donutil, že bych se na tu další sérii i podíval. S2:Proč to pořád sleduju? seriozně mám pocit, že scénář napslai dva lidi. Jeden vymyslel perfektní zápletku a druhý tam přidal hromadu kýčovitých dialogů. No snad v cliffhnageru třetí řady nebudou další noví mimozemšťaniS4: Když to porovnám s ostatními sériemi, tak tato "nebyla tak zlá". S5: Tak toto už zase bylo opravdu zlé. Na to že šlo o finálovou sérii se tam asi 8 dílů nedělo absolutně nic, předposlední díl objevili superzbraň a finále samotné napsalo asi desetilété dítě. Jinak si nedokážu představit, co jsem to právě viděl. nejlepší epizoda: 1x08 - What Hides Beneath, 4x07 - Saturday Night Massacre ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

---SEZÓNA 1--- Zajímavá premisa, ale nepodařilo se ji adekvátně využít. Zobrazovanému světu jsem prostě nevěřil, neustále se mluví o zoufalé situaci vyhlazovaného lidstva, zatímco si tři stovky vojáků i civilistů v pohodě vegetují v opuštěném školním areálu pár kilometrů od mimozemšťany ovládaného Bostonu. Občas se vydají na výpravu pro jídlo či zbraně, jinak si děti hrají, teenageři po sobě pokukují a dospělí utužují rodinného ducha, pospolitost a hodnoty. Poměr činí tak 10 minut akce na půl hodiny vztahových a motivačních mouder, trablů a traumat. ---SEZÓNA 2--- Svižný úvod, na místě přešlapující prostředek a poměrně slušné závěrečné díly, celkově však žádný posun. Časté logické lapsy bijí do očí a nutí k úsměvu (ukrývající se pronásledovaná jednotka okamžitě nahazuje generátor a rozsvěcí celou budovu (v noci ve zpustošeném městě - hlavně, že si po dlouhé době užijí trochu komfortu :-))). ---SEZÓNA 3--- Pořád stejné, jen celkově trochu horší a ještě méně akční. ---SEZÓNA 4--- Rozdělení na čtyři separátní, tajemstvím zahalené a postupně spojované linky v mých očích pomohlo, ovšem znovu jsem se podivoval nad neskutečně složitými a neefektivními plány dobyvatelů (gestapácký převýchovný tábor pro zajaté děti). A protože je konflikt protentokrát osobnější, zdá se být ještě mnohem lokálnější (i když se v raketě vydáme až k Měsíci). ---SEZÓNA 5--- Samozřejmě se na rozhodující bitvu dostane až v poslední epizodě, protože před ní přece musí 2. Mass rozlousknout teen-trojúhelník, vypořádat se s pomstychtivým šílencem nebo podstoupit zinscenovaný vojenský soud. Vítězný konec tak nastane hodně, hodně rychle (pomocí ultimativní zbraně vyčistivší planetu za pár sekund) a zdaleka neuspokojí. ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Jméno hlavního pásma přeživších uvedených v sérii, 2. Massachusetts, je převzato z reálného pluku vojáků, kteří bojovali jak v americké revoluci tak i občanské válce. (willy1)
  • Původně byl seriál plánován jako minisérie, díky vysoké sledovanosti ale natáčení pokračovalo. (Amroth666)
  • Tom Mason (Noah Wyle) používá jako hlavní zbraň výhradně útočné pušky Kalašnikov, a to různé modely. Od původního AK-47, přes AKM, AKMS, polskou licenční kopii Zastava M70 až po moderní AK-74M2 (v 5. sérii). (Lord_Denvil)

Reklama

Reklama