Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 10
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 10

Recenze (264)

VanTom 

všechny recenze uživatele

---SEZÓNA 1--- Zajímavá premisa, ale nepodařilo se ji adekvátně využít. Zobrazovanému světu jsem prostě nevěřil, neustále se mluví o zoufalé situaci vyhlazovaného lidstva, zatímco si tři stovky vojáků i civilistů v pohodě vegetují v opuštěném školním areálu pár kilometrů od mimozemšťany ovládaného Bostonu. Občas se vydají na výpravu pro jídlo či zbraně, jinak si děti hrají, teenageři po sobě pokukují a dospělí utužují rodinného ducha, pospolitost a hodnoty. Poměr činí tak 10 minut akce na půl hodiny vztahových a motivačních mouder, trablů a traumat. ---SEZÓNA 2--- Svižný úvod, na místě přešlapující prostředek a poměrně slušné závěrečné díly, celkově však žádný posun. Časté logické lapsy bijí do očí a nutí k úsměvu (ukrývající se pronásledovaná jednotka okamžitě nahazuje generátor a rozsvěcí celou budovu (v noci ve zpustošeném městě - hlavně, že si po dlouhé době užijí trochu komfortu :-))). ---SEZÓNA 3--- Pořád stejné, jen celkově trochu horší a ještě méně akční. ---SEZÓNA 4--- Rozdělení na čtyři separátní, tajemstvím zahalené a postupně spojované linky v mých očích pomohlo, ovšem znovu jsem se podivoval nad neskutečně složitými a neefektivními plány dobyvatelů (gestapácký převýchovný tábor pro zajaté děti). A protože je konflikt protentokrát osobnější, zdá se být ještě mnohem lokálnější (i když se v raketě vydáme až k Měsíci). ---SEZÓNA 5--- Samozřejmě se na rozhodující bitvu dostane až v poslední epizodě, protože před ní přece musí 2. Mass rozlousknout teen-trojúhelník, vypořádat se s pomstychtivým šílencem nebo podstoupit zinscenovaný vojenský soud. Vítězný konec tak nastane hodně, hodně rychle (pomocí ultimativní zbraně vyčistivší planetu za pár sekund) a zdaleka neuspokojí. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Při sledování prvních dílů jsem měl pocit, jako by se hrála nějaká počítačová hra, co díl jedna mise - obstarat potravu, zachránit kluka, najít dopravní prostředky, benzin, atd. a když se objeví mission completed, je konec dílu. V celku je tento seriál rozdělen na dvě fáze, první - kde vystupují robotíci, a pak takové ty ještěrky (plíživci), je dobrá, akční, chvílemi by i to napětí převládalo. Druhá - typická těžce proamerická, rodinná, stavějící na opěvování hrdinských činů, bušení se v prsa, objímání se atd. - toho je zde klasicky přehršle a to mě zkrátka ničí. Herci jsou jinak sympaťáci. Ale upřímně se přiznám, čekal jsem více. Jak už zde kdosi poznamenal, konec je otevřen, má dobře vykročeno a sám jsem zvědav na druhou sérii, kam se vrtne. Ve skrytu duše doufám, že bude povedenější a trošku více akčnější. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Kvůli Stevenovi Spielbergovi a motivu mimozemské okupace Země jsem byl hodně zvědavý, jak Falling Skies dopadne. I slušný poster mě dokázal navnadit, že by to mohl být sci-fi nářez roku. Ale tak nějak mi nešlo do hlavy, proč se to tu drží na hranici nějakých 60%. Po dokoukání všech deseti dílů jsem měl ale spíše rozporuplné pocity. Co se týče příběhu, tak ten byl na můj vkus slušný. Sice se tam pořád řešily nějaký pitomosti, ale pořád mě to nějakým způsobem dokázalo upoutat. K postavám jsem si dokázal vztah vytvořit, takže i zde seriál boduje. Co je ale horší (možná hrozné), je vizuální stránka. O efektech raději pomlčím, ale co mě setsakramentsky štvalo, bylo to, že jakoby tvůrci nenašli nějakou lepší a růzrorodější lokalitu. Vše se totiž s drtivé většiny odehrává na samých místech a tím to pak vypadá dost lacině. Jinak jsem si seriál užil, poslední dva tři díly byly nejlepší a konec? Nechte se překvapit, ale kdo zdá Spielberga, může tušit. Jsem hodně, ale hodně zvědavý na další řadu. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S1: Velmi slusne postavy, prostredie, emzaci i vobec. Minusom je tak trochu nuda. I ked to bolo len 10 epizod, akoby to nemalo dostatocne tempo a moj zaujem o problemy jednotlivych postav i celeho pozadia okupacie rychlo klesal. // Po S1 som videla len časť s2 a pilot s3 a nesledujem ďalej a klesám s hodnotením. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

První sezona z mé strany spokojenost .. hodně výživný námět s eliminací nadměrného počtu obyvatel planety Země, vizuálně přijatelné sympatické mladé hrdinky, občas v akci nebezpečný Robocop, kterého ovládá vzdálený příbuzný Dr. Johna Zoidberga - zde však není kreslený, ale kaučukový = Skytter ... beru při svém hodnocení samozřejmě především v úvahu věkovou skupinu, pro kterou je seriál primárně určen - já bych samozřejmě osobně přivítal, kdyby se alespoň mírně přitvrdilo, místy třeba i něco poodhalilo .. ale chápu, že tohle je mládeži přístupný a není to určeno k vysílání po 22. hod, takže tu žádný drsný ´maso´ ani nečekám (škoda) .. přesto dobrý .. krásně ostrý čistý obraz, dobrý zvuk .... Druhá sezona je místy už přeci jen trochu slabší .. scénář i následné natáčení u 2. i 3. sezony dosti zásadně ovlivnilo skutečné těhotenství, porod a následná péče o novorozence herečky Moon Bloodgood ... ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Kapitán Weaver (Will Patton) a jeho dcera Jeanne (Laci J Mailey) si navzájem říkají "Papa Bear" a "Baby Bear", což odkazuje na seriál Sezame, otevři se (od r. 1969). (KM Phoenix)
  • Pilotní díl měl nejvyšší sledovanost mezi všemi kabelovými stanicemi pro rok 2011. Jeho premiéru si nenechalo ujít 5,9 miliónů diváků. (Amroth666)
  • Jméno hlavního pásma přeživších uvedených v sérii, 2. Massachusetts, je převzato z reálného pluku vojáků, kteří bojovali jak v americké revoluci tak i občanské válce. (willy1)

Reklama

Reklama