Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po newyorské ulici jde stařík s dlouhým bílým vousem. Aranžéra ve výkladu upozorní na špatné pořadí sobů ve vánočním spřežení. V průvodu potká opilého Santa Clause a znepokojen jeho stavem převezme s velkým úspěchem jeho místo. Tak se Kriss Kringle z domova pro přestárlé stane reklamní atrakcí obchodu s hračkami. Jeho úspěch spočívá v tom, že je opravdovým Santou, jak to také všem bez váhání sděluje. Někdo mu rád věří, někdo ne. Neurotický psycholog jej chce nechat zavřít do ústavu a tak se tím, zda je opravdu Santou začne se vší vážností a s velkou publicitou zabývat soud. Krissi Kringlovi však jde hlavně o to, aby mu uvěřila malá Susan a její racionální maminka, která se zklamaná životem vzdala fantazie a víry v možnost splnění přání. (Qasa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

genetique 

všechny recenze uživatele

V dobe moderných rozprávok, animákov a vianočných evergreenov, som sa rozhodol osviežiť si vianočnú náladu klasikou, ktorej sa v našich končinách nevenuje toľko pozornosti. Americká klasika, ktorá vás chytí za srdce, vyčarí úsmev na perách a vďaka ktorej budete chcieť mať 10 rokov a veriť na Ježiška (Santu). A možno práve z premietania tohto filmu sa aj u vás stane vianočná tradícia. 80%. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Jsem asi jako většina v mém ročníku co si nedovedla představit Vánoce bez Mrazíka. Jenže od té doby už uplynul nějaký ten rok a Mrazíka jsem se přejedli. Nebo alespoň já. Už hledám jiný filmy s motivy Vánoc. A tohle je TREFA do černého. Lituji, že jsem ještě nějaký ten měsíc nepočkal. V každém případě si tenhle kouzelný snímek v prosinci moc rád připomenu. Nejen v tomhle. Zařadí se k mým dalším oblíbeným jako Láska nebeská, Sám doma 1 a 2 a taky Polární expres. A kdybych se měl připojit k odpovědi co se řešila ve filmu tak ANO VĚŘÍM! 10/10 ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

To že černobílí starý snímek může být špatný na vánoce tenhle snímek hravě vyvrací. Amotsféra a vztahy mezi lidmi přímo vystihují vánoční povahy lidí před vánoci. Rozhodně jeden z nejlepších a podle hodnocení opomíjených filmů, kde ho hravě drtí např. Grinch, který je klasická americká rychlo splachovací komedie. Tohle zůstane ve vás trošku déle. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Pětihvězdičkový rozjezd, tříhvězdičkový dojezd. Jak mám věřit v existenci Santa Clause, když mě s ním tvůrci celý film tahají po soudech a psychiatrech? Jo, už vím, on je vlastně ten, co všechno sežene... Ne, toto není vánoční film, ale právnické drama - jen s tím rozdílem, že obviněným je tu ona mytická postava s dlouhými bílými vousy. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Příběh o Santovi, který na Vánoce nosí dárky je lež, kterou vypráví odmalička rodiče dětem po celém světě.. zdá se tedy, že vyvrátit jeho existenci u soudu je poměrně jednoduché a rozhodnutí soudce jednoznačné. Ale věřte nebo ne, těžší je dokázat, že ve skutečnosti není! Tento lehký paradox se mi ve filmu neskutečně líbil. Nelze se divit tomu, že se v Americe jedná o populární vánoční klasiku. Oproti verzi z 1994 oplývá takovým tím pravým kouzlem Vánoc, a především má přesvědčivé a nekřečovité herce. Kdyby Santa skutečně existoval (a kdo ví..), jednoznačně by vypadal jako Edmund Gwenn. Vychválit musím také Maureen O'hara a Johna Payna, ach ta dřívější doba měla minimálně co se stylu týče, něco do sebe! Konec pravděpodobně nemohl být lepší - do poslední minuty je film autentický a přes (na první pohled) absurdnost soudu i důvěryhodný a zachycuje realitu - ale ve finále zkrátka pochybujete a nevíte, co si myslet. Přesto film není žádná kýčovitá fantasy a každý si může domyslet, co chce. Má jediná výtka se vztahuje ke druhé polovině, kde příběh trochu ztrácí dech - navíc jsem se občas i já ztrácela v postavách. Zatím ponechám 4*, časem se ještě uvidí. PS: Co mi hlava nebere je, že si někdo pustí starší AMERICKÝ film o SANTOVI a pak nadává na to, že je to přehnaně americké. Kam jste dali rozum? ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • Přestože je film vánoční, šéf 20th Century Fox Darryl F. Zanuck trval na tom, aby byl uveden do kin před létem. Tvrdil, že více lidí chodí na filmy právě v tuto dobu. (SeanBean)
  • Do soudní síně přinesou celkem 21 pytlů. (Kulmon)
  • Filmový debut Thelmy Ritter. (Kulmon)

Reklama

Reklama