Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

VOD (1)

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Ozo 

všechny recenze uživatele

Filmy se žraločí tématikou fakt můžu a občas jim i přihodím něco navíc, než si zaslouží, ale tohle bylo vysloveně šlápnutí vedle. Tady nefunguje snad vůbec nic, možná jen zatím stále ještě pěkné tělo Halle Berry. To, že napětí bylo ve filmu téměř nulové a to, že jsem několikrát nechtěně (respektive myslím, že to v té situaci tvůrci rozhodně nezamýšleli jako vtip) vyprskl smíchy, mi nedovolí dát víc než jednu hvězdu. „Protože co?“ „Zukie, protože! ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Žraločie filmy mám rád a tak začnem s tým, že je to naozaj pekne natočené - pekná kamera, farebné filtre a podobne. Príliš prestrelená ukecaná stopáž (takmer 2 hodiny!!!) s minimom žralokov však už má od nadšenia príliš ďaleko. Absencia akejkoľvek hudby (v Čeľustiach robí 90% atmosféry) pri tzv. hustých scénach so žralokmi atmosfére vôbec nepomáha a tak je pre tento film slovo napatie úplne cudzie. Vadili mi aj použité a pre žraločích fanatikov dobre známe zábery žralokov z rôznych prírodopisných filmov (našťastie má film aj pár vlastných). Takže milovníkom žralokov film odporúčam (zas tak veľa sa ich neurodí), ale ľudia hľadajúci dobrú atmosféru búdú len znudení a otrávení. P.S.: Tá nočná scéna s hľadačmi pokladov (či čo to bolo) mala byť akože čo? pokus o Čeluste? Veľmi vtipné :) ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kate (Halle Berry) a její přítel Jeff (Olivier Martinez) si vydělávají turistickými výlety za žraloky a jejich natáčením. Vše ale skončí, když je jejich společný přítel jedním žralokem roztrhán na kusy. Po roce se Jeff za Kate vrací s excentrickým milionářem a jeho dospívajícím synem, kteří chtějí "plavat se žraloky". I když se Kate znovu pod vodu nechce, nechá se přemluvit... První třetina filmu mne bavila moc a moc - nádherně natočené podmořské exteriéry, i scény Halle Berry se žraloky, prostě radost pohled. Druhá třetina je taková nudné poloromantické drama - ona nechce, on chce, on jí přemluví a ona mu zase skočí do postele. Třetí třetina by měla být vrcholem filmu, ale nějakou nešťastnou náhodou mne z celého filmu bavila nejvíce. Sice měla být jakože ta akční, ale bohužel, v pojetí kameramana a střihače to znamenalo co nejkratší délku jednotlivých záběrů, aby nedejbože divák nepoznal, koho to vlastně žraloci zrovna baští. Víceméně za první třetinu a za postavu Halle Berry dávám 3*... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

I na televizní inscenaci jde o neuvěřitelně předvídatelný film bez alespoň špetky náznaku, že by to neměla být taková nuda, jaká to ve skutečnosti je. Halle na Direct-To-DVD nedává tedy vůbec žádnou předzvěst obnovy kariéry. Film jem viděl, aniž bych o něm něco předtím věděl, takže standardní klišoidní zápletka typu "Mají co chtěli, tak o čem to je" je jasná od tak páté minuty filmu. ~ Hodnocení filmu: Zbytečný film. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Dokument o Africe a žralocích, jímž by nás provázela velice sympatická Halle Berry, by rozhodně nebyl na škodu, kdyby to ve své podstatě onen dokument skutečně byl. Temný příliv je (či spíše chce být) dobrodružným thrillerem, ale jako takový doslova troskotá na prázdném scénáři - příběh je nesmírně prostinký, vhodnější snad už jen pro epizodu seriálu než plnohodnotný film. Vizuální stránka je skutečně vydařená, výprava jednoduše bere dech, ale co je to platné, když většinu filmu prozíváte a ve výsledku je vám vlastně jedno, jak ta či ona postava dopadne? Jak jsem již naznačil - děj posouvající dialogy nahradit populárně-naučným komentářem a mé hodnocení vyletí do nebes. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno