Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po parádním Turistas jsem se dost těšil co si Stockwell pro nás přichystal, ale tentokrát mě dost zklamal. Žraloky mám rád ale to co sliboval trailer se nesplnilo ani z půlky, žraloci se objevý jen na chvíli a tak celou dobu sledujeme partu herců kteří jsou nesympatičtí a to včetně Berry a furt něco řeší, takže nuda převládala. Nicméně Stockwell vždycky točí v nádherných krajinách a tak jsem se tady kochal opravdu nádhernou krajinou. Ale to je téměř jediné co bych na filmu vyzdvihl, tedy kromě skvělého a akčního finále, ale to trvá tak 15 minut z té přemrštěné délky. Dávám 2* a říkám na rovinu že na Stockwella už raději opatrně. ()

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi hodně líbilo. Není to typická žraločí vyvražďovačka plná kusanců, krve a ukousnutých končetin. Toho se zde nedočkáte. Ovšem pro lidi, kteří žraloky, jako takové obdivují, by film mohl být přínosem. Já jen z plného hodnocení musím jednu hvězdičku sundat opět a zase na moc protaženou stopáž. Ano, budu se opakovat, ale myslím, že i zde by bohatě stačila devadesátiminutová délka. Zkrátit mrtvé a nudné části by asi nebyl problém. Zrychlit plavání s tuleni nebo co to bylo, zrychlit hádky a nemělo by to chynu. Moc protažené. Co se ale týče žraločích útoků, pár se jich dočkáte i zde. Za mě tedy krásnách 85%. ()

Reklama

MareT. 

všechny recenze uživatele

Hodne lidi to tady zminuje, ale ja se musim ptat taky. Ja nemam tucha, co chtel autor rici. Komu jsme meli fandit, proc jsme resili pribeh nejakeho anglickeho magora, ktereho nikdo nezajimal?! Plno otazek tohoto typu me napada, ze me az frustruje absence vsech odpovedi. Nic, co by pro me, jakozto fanda zralocich thrilleru, tady neni. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to céčko. Je to "len" strašná, neskutočná nuda. 25-miliónovému Temnému prílivu treba priznať pár bodov k dobru minimálne za snahu o budovanie atmosféry (pohľady na pochmúrne, až podozrivo tiché more, nad ktorým nízko visia mračná, z ktorých sa onedlho rozpúta pekelná búrka, azda by to s prižmúrenými oboma očami mohlo dakomu evokovať mrazivé Otvorené more). Nejedná sa o klasický žraločí krvák. Žralok sa objaví v úvode, žralok sa objaví v závere a žralok sa mihne v strede. V každej z týchto scén zabije minimálne jedného človeka, ale tieto scény sa odohrávajú v noci/v noci pod vodou, pričom nad hladinou prší alebo zúri búrka. Vzhľadom na to som žraloka skoro vôbec nevidel (!) a ak predsa, jednalo sa len o nudné zábery na „obyčajného“, pomerne malým dojmom pôsobiaceho tvora. Nebyť jeho dvoch pôsobivých vyhodení sa nad hladinu, ani poriadne neviem, že tam je. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kate (Halle Berry) a její přítel Jeff (Olivier Martinez) si vydělávají turistickými výlety za žraloky a jejich natáčením. Vše ale skončí, když je jejich společný přítel jedním žralokem roztrhán na kusy. Po roce se Jeff za Kate vrací s excentrickým milionářem a jeho dospívajícím synem, kteří chtějí "plavat se žraloky". I když se Kate znovu pod vodu nechce, nechá se přemluvit... První třetina filmu mne bavila moc a moc - nádherně natočené podmořské exteriéry, i scény Halle Berry se žraloky, prostě radost pohled. Druhá třetina je taková nudné poloromantické drama - ona nechce, on chce, on jí přemluví a ona mu zase skočí do postele. Třetí třetina by měla být vrcholem filmu, ale nějakou nešťastnou náhodou mne z celého filmu bavila nejvíce. Sice měla být jakože ta akční, ale bohužel, v pojetí kameramana a střihače to znamenalo co nejkratší délku jednotlivých záběrů, aby nedejbože divák nepoznal, koho to vlastně žraloci zrovna baští. Víceméně za první třetinu a za postavu Halle Berry dávám 3*... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama