Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky i stylisticky poměrně dobře odvedená práce s výborným Michaelem Shannonem i sladkým nevědomím opojenou Winonou Ryder. Bohužel jen je škoda, že příběh natočený podle skutečné postavy mnohonásobného nájemného vraha, důsledně si hajícího své rodinné zázemí, má díky své zkratkovitosti jen omezenou vypovídací hodnotu a tvůrci v něm nedokázali zažehnout ten správný náboj, protože místy balancuje až na hranici nudnosti. Je to veliká škoda, protože jinak nemám co vytknout. 70% ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Jsem se rozhodovala jestli dám tři, nebo čtyri hvězdy. Nakonec jsem dala čtyri, protože ikdyž byl film trošku jinej než jsem čekala, tak mi rychle utekl a rozhodně mě nenudil (místama jsem se docela zasmála, asi to chce mit smysl pro černej humor) plus celkem hutná atmosféra. Shannon tam byl bravurní, ledově chladnej a šel z něj strach. Ten chlap se pro tyhle poněkud záporný role snad narodil a já ho začinám mít fakt ráda, oh. Není to špatně? O_o" Chris Evans mě v té roli trošku zarazil, nebo spíš jeho vzhled, nezvyk :). Každopádně pokud Kuklinski vraždil takovým způsobem a jeho rodina o tom neměla do poslední chvíle ani tucha.. klobouk dolů, frajer! ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

zufalo nevyuzite... asi tak by som to nazval. Richard Kuklinski je sam o sebe vynikajuci namet. Chlapec, ktory vyrastal v rodine primitiva, ktory bil vsetkych naokolo. Ako maly hadzal macky do pece a uz v 14tich spachal prvu vrazdu. Chalan zacal vrazdit z nudy a so zaujmom bez motivu ludi, ktori ho nejakym sposobom urazili. Toto si casom vsimla mafianska rodina a zacala Kuklinskeho pouzivat ako najomneho vraha. Tak taky je pribeh Icemana a v tomto filme je to odflaknute. Slabucky scenar a rezia to cele kurvia. Verim, ze sa dockam este jedneho sfilmovania pribehu tohto zaujimaveho "cloveka". Toto velmi nepresvedcilo... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Family man. Sériovej vrah. Polák. Podmanivý Michael Shannon se prokillovává pošmournými sedmdesátkami, ve kterých si chlapi libovali v tom vypadat jako bezďáci, a nevýraznou story podle skutečných událostí. Minimálně bych čekal lepší závěrečnou konfrontaci Kuklinského rodiny s fotříkovým tajným životem. ()

Derny 

všechny recenze uživatele

Dost nezáživný film bez emocí o muži vraždícím bez emocí. Jako částečný vraždící životopis to ujde, avšak vztahy mezi protagonisty jsou dosti zmatené a nedobře představené. Navíc mi u filmu chyběly nějaké širší souvislosti v podsvětí anebo na druhou stranu nějaké doplnění ze strany zákona. Prostě ve výsledku jsem k Icemanovi nic necítil, ani k jeho obětem a ani k jeho rodině, která mi ze strany filmařů přišla jen jako nevýrazná náušnice na konečném produktu. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • Vo väzení Richard Kuklinski tvrdil, že je zodpovedný za únos a vraždu bývalého šéfa odborov Jimmyho Hoffu 30. júla 1975 na parkovisku reštaurácie v Detroite. Kuklinski tvrdil, že Hoffu zložil vreckom naplneným olovom, ktorým ho udrel po hlave a následne mu vrazil lovecký nôž do zadnej časti hlavy. Naložil ho do kufra, telo nechal rozdrviť a predal ho zmiešané s kovovým šrotom japonským automobilkám. Z vraždu mal inkasovať 40 000 dolárov. Tvrdenia sa objavili až po Kuklinského smrti v marci 2006 v knihe od autora Philipa Carla a pravdepodobne nebudú už nikdy doložené. (Arsenal83)
  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)
  • Prvú vraždu spáchal Kuklinski vo veku 13 rokov. Dobil k smrti drevenou palicou lídra gangu, ktorý ho šikanoval. V roku 1992 poskytol rozhovor pre televíznu stanicu HBO, kde si pripisuje vyše 100 vrážd. Jedna z jeho obetí bola v jeho mrazáku dva roky. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama