Reklama

Reklama

Tranzit

  • Česko Rodina na útěku (více)
všechny plakáty
Trailer

Aby zlodějský gang propašoval čtyři miliony dolarů skrz policejní zátarasy, ukryje svůj lup do zavazadel nic netušící rodiny na prázdninách. Teď lupiči chtějí své špinavé peníze zpět a nezastaví se před ničím, co by jim v tom mohlo zabránit. Tahle dovolená měla dát rodinu Sidwellových znovu dohromady. Když ji začne pronásledovat a ohrožovat zlodějský gang, který svůj lup ukryl do jejich zavazadel, členové rodiny pochopí, že bez vzájemné spolupráce nikdo z nich nepřežije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Jose Antonio Negret mi fuckt nic nehovori, a po tomto filme to este tak aj pekne dlho ostane. Nudne krymy, ktore nema divaka cim zaujat, len taky prvoplanovy lacny vyvar bez vacsej hodnoty. Jo a Jamesa Caviezela nemam rad, asi preto, ze po kultovej Frekvenci nema nic schopne na konte /okrem Passion of the Christ/. Jo a aj preto, ze nevie hrat. 5 % ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V případě Tranzitu si bez debat zaslouží opravdu velké uznání především režisér José Antonio Negret. Udělat totiž z tak neoriginálního a nevýrazného scénáře, respektive zápletky tak působivou a napínavou jízdu, to už musí mít člověk zkrátka nějaký ten filmařský talent. Průběh celého filmu je předem jasně nalinkovaný, tuctové zvraty, stejně jako postavy jsou matné a šablonovité, prostě s těmito kartami měl Tranzit předurčeno stát se obyčejným, laciným béčkem, se kterým nemá cenu vůbec ztrácet čas. Ovšem krom zmiňovaných slabších karet měl Tranzit i jeden trumf, a to právě v režisérově jménu. Ten zabodoval hlavně stylovým pojetím, syrovým, špinavým a upoceným vizuálem, dále celou tu průhlednou podívanou okořenil opravdu nenudícím tempem a nakonec měl i slušný čich při castingu, neboť jak kladné, tak záporné postavy obsadil charismatickými a výraznými typy, takže se všichni pak mohli skvěle „doplňovat“. A ikdyž tak Tranzit zůstává pořád jen béčkovým počinem, rozhodně nejde o prázdnou, pomalou či nepůsobivou podívanou, protože těch jeho 90 minut se řítí v opravdu hodně vysoké a skutečně nenudící rychlosti. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý film, který mě nalákal na herce ale tak nějak zůstal na půli cesty. Caviezel a ostatní hrají poměrně slušně a snaží se, ale film je strašně obyčejný a děje se tu všechno co jsme viděly už v jiných filmech. Takže máme tu něco ze Stopaře, něco z Duelu, prostě všeho chuť. Naneštěstí je film dostatečně akční takže se tu zrovna nenudíme, ale bohužel film sám o sobě za moc nestojí. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Prvý Negretov film, ktorý som videl bol Overdrive. Zaujali ma na ňom veľmi dobré akčné scény, ako celok však porkivkával. Tak som sa rozhodol pozrieť si niečo staršie od tohto režiséra a voľba padla na Transit. Lenže už od začiatku som nechcel veriť tomu, že ho režíroval ten istý režisér. Akčné scény boli otrasné - prepadnutie obrneného auta prevážajúceho peniaze na začiatku sa udeje tak rýchlo (a je ešte rýchlejšie zostrihané), že skončilo skôr, než som si stihol uvedomiť čo sa vlastne deje. Zvyšok akcie tiež nie je oveľa lepší, celá je doprasená strihom. Celkovo technická stránka je aj na nízkorozpočtový film veľmi chabá – ten hnusný kamerový filter si Negret „požičal” od Ernieho Barbarasha? Zadná projekcia pri scénach v aute, to čo malo byť?? Sme snáď v roku 1960??? Akože nechápal som. Jediné čo v Transite ako-tak funguvalo bolo napätie, ale aj napriek krátkej stopáži (83 minút bez záverečných titulkov) sa mi film zdal byť na pocit príliš dlhý. Takže vo výsledku tu máme dobrý počiatočný nápad v zlom prevedení. 35 % ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka toho, jak se rodinka vydá na poklidný výlet a během chvilky její členové bojují o holé přežití. Každopádně není dobré stavět u motorestu, pokud to není vyloženě nutné ... Nenápadný thriller, který mě ale docela mile překvapil. Nejde sice o nic výjimečného a i schéma je poměrně tradiční, ale film má stupňující se atmosféru a to se mi líbí. I tady samozřejmě najdete nějaký ten nesmysl, ale vem to čert. Mně se to líbilo a na truc některým místním kritikům dám 4 hvězdičky. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy lupiči pronásledují rodinu a vzápětí naráží do jejich auta, je možné všimnout si, že po několika nárazech zůstavají vozy neporušené. (dc125)
  • Poté, co vyprostí Losada (Harold Perrineau) a Evers (Ryan Donowho) Marka (James Frain) z nabouraného policejního auta, najde Evers v autě zbraň M16. Tu však policie ve voze nikdy nevozí. (dc125)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno