Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to byl Balaguerónův ďábelský úmysl, nebo jen malá úchylná zvrácenost, kterou z diváka vymáčkne, ale já měl během některých scén, dost divné choutky (s Clárou), kdy sexuální scény nedal na filmové plátno, ale ponechal to v naší představivosti. Tosar jako záporák perfektně pasuje (v budoucnosti o Tosarovi ještě uslyšíme). Neodolatelně černohumorný a výborně zvrácený thriller, který nás vůbec nešetří a když si říkáme, že už nic silnějšího přijít nemůže, Balagueró nás bodne s ostrým nožem přímo do zad. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Psycho-thrillery a horory jsou často házeny do jedné škatulky a ještě častěji zaměňovány, ale pokud tentokrát očekáváte opravdu jen thriller, budete se skvěle bavit. V opačném případě se nejspíš neubráníte pocitu ošizení. Balagueró totiž hororový žánr olizuje jen zlehka, a to asi pouze ve dvou mrazivějších momentech. Nemůžu se sice zbavit dojmu, že jde o jeho nejslabší kousek, ale i tak snad ani nemusim dodávat, že pořád se jedná o nadprůměrnou filmařinu, u režiséra jeho typu se kvalita stala už zažitým pravidlem. A kromě toho, je zase fajn po dlouhé době takhle fandit záporákovi. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Balagueró vytvoril funkčné univerzum bytovky, z ktorej sa v priebehu deja skoro ani raz nevzdiali. Občas zakopne a nepodarí sa mu dopovedať veci (spáchala istá samovraždu alebo nie?). Prípadne sa príliš spolieha na zákon schválnosti (čo ak by dievča sprchu nielenže pustilo, ale aj do nej nakuklo, ako to bežne robilo po iné dni?). Oceňujem, že odolal a neurobil z Cézara masového vraha, hoci som pôvodne myslel, že vo filme bude viac mŕtvol. Takto je to mrazivejšie. Balagueró ma tak zmanipuloval, že som pohotovému a k improvizácii naklonenému Cézarovi často držal palce a bol som zvedavý, ako sa dostane zo situácie, z ktorej sa zdanlivo nedá vyviaznuť. Čo je dosť zvrátená manipulácia, ak vezmeme do úvahy, aké monštrum to je. Plus drastické zakončenie. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Sústredená réžia, dôraz kladený na detail. Napínavé scény slušné, herecé výkony presne také, aké mali byť. Keby nedávno nevznikla podobná (aj keď prevedením značne slabšia) INTÍMNA PASCA, bol by môj zážitok určite silnejší. Žiadny extra príbeh, ale námet bol vyťažený do poslednej nitky... Mrazivý triler zo života, či skôr zo susedstva... ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

...And They Lived Happily Ever After. Španělé nadále vládnou evropskému fotbalu i evropskému hororu (thrilleru). A ač Mientras Durmes může znít jako sebevětší škatulka, je v ní mnoho pikantních detailů a rozmanitých vedlejších postav. Závěr vyzní trochu do ztracena, ale místama jsem nedýchal. S barákama to Jaume prostě umí. [kino] ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Pracovným označením filmu bol názov Flatmate. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama