Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Španělé opět dokazují naplno své přednosti na poli napínavého thrilleru, tentokráte s hodně lehkou hororovou atmosférou. Film boduje hlavně chytrým scénářem, který postupem času graduje. Přiznám se že ani při sledování úvodní rozvláčné dvacetiminutovky jsem ani na moment nezapochyboval, že by mě film mohl jakkoliv zklamat. Samotná představa, zda-li se s člověkem v noci neděje nic zvláštního během spánku, je docela silně znepokojivá. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Já vždycky tvrdil, že chloroform je to nejlepší afrodiziakum vůbec!! Kikina je po něm naprosto vláčná, svolná ke všemu, do ničeho vám nekecá a nedělá ani obvyklé cavyky řekněme s alternativními otvory. S jeho pomocí si užije milování bez zábran i kdejaký slizký domovník, a to s roštěnkou tak luxusní, že by si o ní bez stimulantů mohl nechat akorát tak zdát. Trochu divné je, že ji po té celonoční spartakiádě bolí akorát tak hlava a nepozná, že jí někdo trochu sjel dezén, ačkoliv nemá v převodovce olej. Ale nebuďme takoví hnědopichové, že ano! Třeba by v tom vjezdu do pískovny plandala i vétřieska nebo byl domovníkův tatínek asijský čahoun. No, a když si to jeden tak hezky logicky zdůvodní, nezbývá, než si užít tu docela zábavnou koridu. A teď mě omluvte. Vypadá to, že ta dvacítka ve čtyřce konečně zalomila a je čas tasit banderillu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEĎ UŽ ZBÝVÁ JEN CLARA. BUDE TO TĚŽKÉ...POŘÁD TEN ÚSMĚV. KAŽDOPÁDNĚ SI MYSLÍM, ŽE JSME NA DOBRÉ CESTĚ. VYMAŽEME JÍ TEN ÚSMĚV Z TVÁŘE. CHCE TO JEN SPRÁVNÝ POSTUP“..... /// Clara má poslední dobou smůlu. Šmírování a stalking jsou totiž zase o kus dál. ,,MYSLÍM, ŽE NASTAL ČAS BRÁT TO VÁŽNĚ!“ Nemám strach, není to horor. ,,JEN“ malý soukromý psycho-drama o neschopnosti bejt šťastnej, nebo (chcete-li) o touze dělat lidi nešťastnejma, nabitý emocema bezmoci, jakkoliv moci pomoci (tak myslím, že ani prokletej básník Pablo Neruda by to nevystihl líp!). Emociálně mě ten skrytej teror, ta dokonalá schopnost anonymně ublížit rozhazuje (spíš vytáčí). Ale jinak? Bez zbytečnejch keců: 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak se dostat pod postel, na který se píchá. 2.) Jsem ten, kterýmu často říkaj: ,,máš z toho radost ty hajzle?!“. 3.) Thx za titule ,,cml77“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý a nevšední psycho thriller s charizmatickým psycho-úchylo-bláznem. Španělé sice nevyprodukují tolik filmů (hororů-thrillerů) jako Amíci, ale když už se něco objeví, tak to většinou stojí za to, naopak od USA, kde toho je mrtě, ale jen málo povedenýho. A já určitě dávám přednost kvalitě nad kvantitou. "Mientras duermes" je napínavé, tísnivé, mírně krvavé (i když krvavá scéna stojí za to) psycho drámo, které rozhodně stojí za pozornost a fandové žánru by si ho určitě neměli nechat ujít. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ľudí ako bol César je bohužiaľ na svete viac než dosť. Samozrejme, drvivá väčšina našťastie nedosahuje jeho thrillerovú, zakomplexovanú úroveň, ani sa nemenia na podposteľového nočného démona. Obyčajne si vystačia keď sa v duchu radujú nad cudzím nešťastím, pretože len vtedy dokážu byť naozaj šťastní. To je hotová ľudská tragédia. Čím menej má človek takýchto ľudí pri sebe, tým lepšie... Snímok si tu postupne buduje napätie i atmosféru, pričom Luis Tosar zahral svoju nešťastnú postavu veľmi dobre. V závere, aj keď bol dostatočne napínavý a tiež trochu krvavý, mi však niečo chýbalo. Chcelo to ešte niečím oživiť, tiež sa mi zdalo, že až moc ľahko dokázal César manipulovať s policajnými dôkazmi. Ale inak veľká spokojnosť. Za poslednú dobu konečne thriller s nejakým poriadnym nápadom. 75/100 ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)
  • Pracovným označením filmu bol názov Flatmate. (MikaelSVK)
  • Počas jednej scény má hlavná hrdinka na sebe tričko so znakom futbalového tímu Juventus Turín, ktorému režisér Balagueró v minulosti fandil. (Kadas97)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama