Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

lillien 

všechny recenze uživatele

HA! konečně se po všech těch letech moje noční paranoia jeví jako opodstatněná a bezpečnostní řetízek zevnitř, zavírání ventilaček a pepřový sprej v dosahu postele se ukazuje jako dobrý nápad!! Vždycky jsem totiž tušila, že se jednou můžu vzbudit a nade mnou bude stát nějaký zpocený občan, kterého jsem roky přehlížela v autobuse, čímž jsem mu přivodila stav nenávistné deprese. Bude tam stát s kapesníkem nasáklým thiopentalem a připravený mě análně zprznit, nasypat mi vši do vlasů a do rohliku nasoukat vajíčka tasemnice..Přátelé, tímto jsem úlevně vyblila svoji fobii, ovšem pravý děj filmu nikoli! Uchyl zde je skoro až sympaticky fikaný, důsledný, jeho pohnutky mrazivě nevšední. Nádhera sledovat, jak si pomalu chystá půdu k zvrhlé satisfakci. Skoro se člověku chce mu fandit. Neokoukaní, přirození herci, zajímavý námět a nabírání na obrátkách v závěru..Pro mě jednoznačně psycho zákusek měsíce, na který se výborně kouká místo prášku na spaní . Nevyděsí k neusnutí, ale dostatečně dlouho udrží vaši pozornost, abyste pak vyčerpaně (poté, co si na netu projdete ceny laserových alarmů) zalomili.. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

...And They Lived Happily Ever After. Španělé nadále vládnou evropskému fotbalu i evropskému hororu (thrilleru). A ač Mientras Durmes může znít jako sebevětší škatulka, je v ní mnoho pikantních detailů a rozmanitých vedlejších postav. Závěr vyzní trochu do ztracena, ale místama jsem nedýchal. S barákama to Jaume prostě umí. [kino] ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Naštěstí nejsem ještě takovej magor, abych, když nedostanu holku do svojí postele, začal spát pod tou její. Ale řeknu vám, nevědět, že mám pod postelí takovej brajgl, že bych si radši ruku useknul než tam něco hledal, trpěl bych od teď při usínání pěknou schízou. Co naplat? Můžete vidět stovky načančaných hollywoodských trháků, ale pak přijde jedna syrová a stoprocentně upřímná španělská bomba a všechno je zapomenuto. Bonusovou hvězdu dávám kouzelné a andělské Martě za její "čau", které bych si nejradši nahrál a nastavil do telefonu jako budík. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Každý lehce zvrhlý cynik musel u filmu slintat blahem.Balagueró se s tím vůbec nesere a film natočil až tak cynicky a s nadhledem, že kolikrát i díky té ujeté hudbě působí až komediálně.Podobně natočený byl i Ted Bundy, vlastně dost drsné až hrůzné téma natočené s neuvěřitelnou lhostejností ke slušným mravům, až se tomu prostě občas musíte smát a já měl prostě místy dojem, že koukám na luxusně zvrhlou komedii a thriller natož horor to připomínalo hódně vzdáleně.Luis Toras je psychopat, každý normální člověk mu ale prostě bude fandit.Škoda že je to dost zdlouhavé a místy docela nudné.Když nepočítám ty komediální pasáže ( třeba sem jen úchyl a nic vtipného na tom není co já vim ) občas to vykouzlilo atmosféru a jaume je takový prase, že v divákovi největší emoce vzbudí tak, když se bojíte aby se domovník neprozradil :D Třeba ale takový loňský The Resident, který je točený vyloženě na vážno a má podobné, vlastně stejné téma má o 25% míň a mě u něj mrazilo teda mnohem víc. spoiler Kdyby vyhodil tu malou píču z okna 4tou bych přihodil. spoiler out. No a někdo psal o dech beroucím konci...nenechte se vysmát vážení, konec je to na co jsem čekal a je prostě normální. Tenhle film i díky Balagueróvi vystrkuje růžky z průměru, ale není to prostě úplně ono.Poslední dobou španělé zaostávají za očekáváním a já už se jen modlím k poslednímu Recu. 65%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak nazváno hororem je to snad jen díky jménu Balagueró, jinak je to čistý thriller a v závěru až černá komedie - já v poslední době asi vidím humor i tam kde není, ale ta finální tečka mi opravdu vykouzlila ( snad sadistický, já nevím:) úsměv na rtech a moje sympatie k hlavnímu antihrdinovi vzrostly ještě výrazněji , btw: lekce pro "milé" děvčátko ze sousedství byla snad ještě lepší. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kdy César (Luis Tosar) uklízí věci z nočního stolku, lze na něm vidět knihu s názvem "Oeuvre" od spisovatele Ingmara Bergmana. (Terva)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama