Reklama

Reklama

Žena

(festivalový název)
  • USA The Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chris, úspěšný právník a otec rodiny, jednoho dne objeví v lese divokou kanibalku. Chris neváhá a kanibalku sleduje a poté ji unese k sobě domů, kde z ní hodlá učinit civilizovaného člověka. Chris přesvědčí svou ženu a děti, aby to bylo jejich malé tajemství a nikdo z okolí se o tom nedozvěděl. Brzy se chování Chrise dramaticky změní a situace s kanibalkou jde zcela mimo kontrolu. (Dlee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Naprosto šílená úchylárna, která nalézá negativa civilizačních problémů a převádí do podoby otce, syna a jejich činů. Morbidní galerie, která přináší hodně hutnou atmosféru plnou stresu a melancholie. Sean Bridgers znázorňuje naprosto přesně spoutanou zvířecí krutost a zvrácenou touhu moderního člověka… jakej chlap by nechtěl mít ve sklepě spoutanou "lesní ženu" s takovými ňadry :-) ?! (určitě ne takovým způsobem, jakým ve filmu, ale....). Netrvalo dlouho a dočkal jsem se i ukojení touhy na ulovené "kořisti", což byl předpoklad od začátku filmu. Domácí šikana a násilí tu pozvolna graduje až do šokujících momentů. Z jedné stránky bych podobné snímky zakázal vůbec točit, pro některé psychopaty to může být doslova slast, a kdo ví, jestli to pro ně není i jakýsi návod na život. Na druhou stranu, jako zvídavý člověk a divák, který má rád mix pocitů a emocí při sledování filmu, podobné krutosti uvítám, avšak s přidušeným hrdlem a s nutnou dlouhou pauzou před dalším podobným "humusem". Pollyanna McIntosh i přes krutý, zanedbaný a zvířecí zjev ukázala krásu minimálně své postavy, což je možná zvláštní při její vizáži ve filmu a jejím charakteru, ale je to tak. Roli civilizací neposkvrněné divošky ztvárnila na jedničku, snad se kdysi i lidé v takové podobě proháněli přírodou, kdo ví? Film nám nastavuje zrcadlo a nechává nás, jestli budeme čelit svému obrazu nebo s odporem odvrátíme zrak. Na nervy mi lezl vzhledem k povaze filmu ujetý výběr rockových aj. písní, který z toho všeho dělal ještě větší hnus, až jsem měl pocit, že jen ztlumením hudby ulehčím tísnivému pocitu v sobě. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhořčený chlapík na Sundance film vyhypoval víc, než bylo vhodné. Budu si ho muset nechat ještě trochu rozležet v hlavě, ale zklamání se neubráním. Momentálně mám problém The Woman na symbolické rovině vůbec nějak uchopit, maximálně jsem zatím schopen říct, že už dlouho mě žádná filmová postava neštvala tak, jako zdejší hlava rodiny. Akčnější závěr mě spíše zklamal, tam se tatík neudržel a dost nelogicky si zkomplikoval situaci (že z toho byl sympaticky krvavý masakr je druhá věc). Tipuju, že to bude mít podobně rozporuplné přijetí jako starší McKeeho May. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Plně souhlasím s kolegy. Snímek nestráví všichni diváci stejně, tudíž se dá pochopit jakékoliv hodnocení. The Woman je artové cosi, jenž nahlodává některé sociální problémy, nahlíží do "obyčejné americké rodiny" a ke konci se zvrhává do neortodoxního exploitačního masakru. Velmi důležitou roli má zde zvukový doprovod, a je jedno, jestli v podobě rockové hudby nebo rušivých pazvuků. Všechny hlavní postavy mají své pevné místo, i když k většině z nich si vypěstujete zdravou nenávist. Proto závěrečných 10 minut působí jako nutná očista. V jedné z rolí opět režisérova oblíbenkyně Angela Bettis. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jsou dva druhy filmů: jeden se tváří, že je o něčem, ale je o ničem, a druhý, že je o ničem, ale je o něčem. Žena je případ toho prvního. Sexy divoženka trhající vlastními čelistmi vlka je jen předkrm toho, co bude následovat. Nemyslím si, že by žena byla natolik brutální a překvapivá. Jen se snaží hrát si s feminismem a misogynií a výsledek je velmi rozpačitý - včetně posledního filmového záběru. Špatné je už to, že všechny postavy jsou od začátku velmi nesympatické. Každá mě vytáčela svým způsobem, ale štvali mě fakt všichni. Pasivní matka, šovinistickej taťka právník, blbě čumící syn, blbě čumící dcera... Snad jen ta nejmenší s copama byla fajn, ale tu zas nepustili ke slovu. Postupně postavy přibývají, ale i ty jsou nesymaptické (divožena, přechytralá sexy úča, štěkna). Takže s výsledkem filmu jsem spokojená, ale zároveň si mě snímek Žena ničím nezískal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Krutý film, který je více drama, než horror. Lze ho chápat jako výpověď o současné společnosti. Rodina, kde otec je svině, syn jde v jeho šlépějích a manželka s dcerami jsou oběti. Manžel ostatně razí heslo, že všechny ženy jsou kurvy dobré jen k tomu jednomu, jenže ani to nezvládají dobře. Současně má muž významné společenské postavení, což má zřejmě znamenat, že to není pro zlo rozhodující, nebo že s vyšším postavením stoupá i zvrhlost dotyčného - nechť si každý přebere sám. Jednu hvězdu navíc dávám za konec, k němuž vše sice směřuje, ale není jistý. Rozhodně se jedná o emocionální záležitost, pokud se necháte filmem pohltit. A vůbec nepochybuji, že tohle se na světě děje... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Chris Cleek (Sean Bridgers) opakovane používa slovo "anoftalmia", čím odkazuje na jednu z jeho dcér, ktorá trpí touto vrodenou absenciou oka. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama