Reklama

Reklama

Případ Kim Bok-Nam

(festivalový název)
  • Jižní Korea Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Málokteří lidé si uvědomí jak hluboko mohou zasáhnout do životů druhých svou apatií, sobeckostí a přehlížením. Thiller korejského režiséra Chul-soo Yanga vykresluje přetrvávající propastné rozdíly nejen v životní úrovni, ale především v myšlení a v uspořádání hierarchických vazeb mezi obyvateli velkoměst a zapadlých vesnic. Kamarádky z dětství, Hae-won a Bok-nam, jsou představitelkami oněch od sebe vzdálených světů. Svobodná, krásná, nezávislá ale velmi sobecká a bezcitná Hae-won přijíždí strávit dovolenou na ostrov, kam často jezdila v dětství za svými prarodiči. Svým „protipólem“, místní dívkou a kamarádkou z dětství Bok-nam vlastně opovrhuje. Nechápe, proč se nesnaží změnit svůj život vdané ženy a matky, která se však kromě manžela a své dcerky musí starat o zbytek vesnice, tvrdě pracovat na poli, starat se o včely a plnit i další nestandardní požadavky místních obyvatel. Bok-nam ale o lepším životě pro sebe a především pro svou dceru sní už dávno. Příjezd Hae-won v ní opět vzbudí naději na útěk z otrockého sevření. Bohužel, chování Hae-won není až tak propastně odlišné od chování „primitivních“ vesničanů. (Ketri)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

verbal 

všechny recenze uživatele

A my, idioti, tady kolem těch našich kikin chodíme po špičkách, bojíme se, aby nás po svatbě nebily, nebraly nám všechny peníze a aby nás, když nám nešťastnou náhodou přijdou na tu voňavou osmnáctku, nestáhly při rozvodu z kůže. To v rozkošně šovinistické, rurální Korei mají chlapi jinačí pohodu! Když si manželka náhodou otevře hubu, dostane kopačku do hlavy, bývá většinou nadšená, když si chlap dopřeje trochu toho povyražení s děvkou ve vlastní ložnici a způsobně čeká na zápraží, až skončí, aby mohla začít vařit večeři a s chutí maká na poli, aby se manžílek mohl v klidu povalovat. Sem tam jí znásilní nějaký dobrotivý soused, což bere jako milé povyražení. Bývá jen, kdoví proč, trochu háklivá, když se tatínek rozhodne trochu si zaskotačit s osmiletou dceruškou. Kráva! To pak může mít i zaječí úmysly, za což si přes držku opět zaslouží! No ne?? Opravdu jsem nepochopil, co jí vlastně tolik vadilo, že se pak rozhodla trochu to v těch vidlích vyčistit hnusně vypadajícím srpem! Z fleku bych tam pořádal letní stáže pro Evropanky v tísni, aby pochytily alespoň elementární zásady šťastného vztahu. Chci toho snad tolik, když trvám na tom, že pokaždé, co přijde z práce s nákupem, má uklidit, uvařit a odtáhnout mi děcka z obýváku, abych si mohl v klidu vychutnávat u fotbalu lahváče?? Ta pojede na kurz! *** Kdyby tam půl filmu nesklízeli brambory a neopravovali nějaké rozpadlé chatrče, osolil bych to i víc. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

S filozofií "hlavní" hrdinky se nedá nesouhlasit "jsi svině, a ubližuješ dobrým lidem, zasloužíš si chcípnout" ... naopak, kdyby se to uzákonilo, život na této planetě by byl o to krásnější. Při sledování tohoto filmu jsem se hlavně první polovinu cítil velmi nepříjemně... mám sice extrémně silný žaludek, ale to, co tady provádělí "hlavní" postavě bylo i na mě moc. Jen korejci umí zobrazit násilí tak, že vypadá skutečně. Takže jen pro opravdu otrlé diváky (a opravdu nenarážim na gore). ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

V úvode spoznávame postavy, začína to vyzerať zaujímavo... neskôr sa dej presúva do vidieckeho prostredia na ostrove, kde začína časť filmu, ktorá nemá s úvodom absolútne žiadny súvis... následne sa tam dlho nič nedeje, veľa nudných dialógov a dobrý pocit z úvodu postupne opadá... Zaujímavá je až posledná tretina filmu, v ktorej si užijete napínavý krvavý masaker, no ani od toho si priveľa nesľubujte ;) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DÍVALA JSEM SE DLOUHO DO SLUNÍČKA A TO KE MĚ PROMLUVILO“....(vezmi srp.....) /// Co napsat o filmu, kterej se odehrává na místě, kde jsou všechny babičky babičkami všech ( stejně tak to je (asi) i s otci) a jedinej normální člověk je ten, co se zbláznil? Než se začne odehrávat něco OPRAVDU podstatnýho, je třeba se obrnit korejskou trpělivostí. A dál? Na svý si přijdou bejvalý kamarádky, sadisti a podobní týpci. Naštěstí po hodince už je to ,,pro všechny“ a jede se podle pravidla ,,NA KAŽDOU SVINI ČEKÁ ŘEZNÍK“ (a taky že ,,i pusou se dá odehrát dobrý divadlo“). Už jsem viděl lepší....Ještě že Bok-nam stihla vykopat ty brambory, protože pak začalo pršet.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč Čedok stáhnul z nabídky ostrov Moo-do. 2.) Potřebuji naučit (nejen korejskou) ženu respektu. 3.) Nevím, proč bych neměl ošahávat holku se srpem (soudruzi klídek, nemyslím proletářku! 4.) V lékárničce nemám fazolovou mast. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, že během roku 2010 Jižní Korea natočila dva brutální a přitom precizní a drahé filmy. Vedle I Saw the Devil tu máme Kim Bok-Nam, vyprávění o přehlíženém násilí na ženách, které vyústí v surovou a krvavou revenge část. Ta vlastní mnoho "krás" klasických exploitationů a příznivec žánru pouze žasne. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama