Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (281)

Rover 

všechny recenze uživatele

Tady mi k úplné spokojenosti něco chybělo. To mi však nebránilo ve stálém šťastném úsměvu a radostném pláči (skoro no). Obvyklá fascinace létáním, obvyklé vtipné babičky :-) HUDBA: Joe Hisaishi, Sydney Forest - nebyl to typický Hisaishi, asi díky tomu Forestovi, a to je jedině dobře. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl subjektivně zhodnotit, jak moc se mi příběh čarodějky Kiki líbil, musel bych sem prásknou minimálně 3 maximální hodnocení. Stane se to jednou za čas, že přijde film, který člověka vnitřně nesmírně zasáhne a zasekne drápek v jeho srdci. Kiki se to u mě podařilo na sto procent. Mijazakiho film, který mě původně zas tak nelákal, a dlouho jsem ho odkládal. Přitom však dokázal zpřeházet můj osobní žebříček jeho nejoblíbenějších klasik. No nic, balím si pingl a jdu hledat město, v kterém bych chtěl tak moc žít. Město, kde má svou roznáškovou službu čarodějka Kiki. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že tato situace někdy nastane a možná je čas začít se zamýšlet nad příčetností tohoto světa - poprvé jsem viděl pohádku od Mijazakiho, která se mi upřímně líbila. Konečně se šikmooký fešák oprostil od hromady svých typických "eko" super myšlenkových přesahů a na film se dalo dívat. Ze začátku jsem měl sice chuť tu malou šeredu upálit, ale netrvalo dlouho a příběh mě dokázal lehce rozněžnit. Velkou zásluhu připisuji opravdu fenomenální hudbě. Mijazaki je zřejmě nějaký letový fetišista. Z každého záběru je cítit nesmírná láska k létání. Velice příjemná věc. Slabší 4 kousky. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je to nádherně kýčovité, barevné, roztomilé, pohádkové, typicky Miyazakiovské... perfektní příklad filmu pro celou rodinu! Bohužel se tam ale po celou půldruhou hodinu vůbec nic neděje, a to pro mě bylo velice nepěkné překvapení! U snímků tohoto uznávaného režiséra jsem zvyklý vrnět blahem nad vypilovaným příběhem, napínavými zvraty a výbušními akčními scénami. Netušil jsem, že v případě "Kiki" si všechny zmíněné prvky vezmou dovolenou! Tak, jako vypadalo finále, tak jsem si představoval když ne celý, tak minimálně druhou půlku snímku. Takhle je Kiki´s Delivery Service vyloženě jen o tom, kterak jedna malá čarodějnice s ukecaným kocourem dělají pošťáky - občas se jim sice při doručování zásilek moc nedaří = "akční" scéna (zlaté TNT), ale i tak je to ohromná nuda. Sorry. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kiki není žádná Kikina - je to velmi vyspělá a čestná mladá slečna (dobře, čarodějka), která se stává samostatnou. Ale Miyazaki to tentokrát - možná věren předloze - příliš nedotahuje do konce. Dětem to rozhodně vadit nebude, a pokud jste Ghibli-positive (jestli nejste, dejte se léčit;)), v těch nejméně banálních významech slov "krásný" a "dojímavý" svět (asi poválečné Švédsko) Vám ty příběhové nedostatky dostatečně vynahradí. Ale rozhodně to nemůžu označit za takovou pecku jako jiné Miyazakiho filmy. 80% a krom plyšového Totora potřebuju pro tu svoji Kikinu sehnat ještě Jijiho:) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Anglicky namluvená verze z roku 1998 byla věnována herci Philu Hartmanovi, jenž byl téhož roku zastřelen svou manželkou. Hartman namluvil Jijiho. (Hromino)
  • Píseň v úvodních titulcích je singl „Rouge no Dengon“ z roku 1975 od japonské zpěvačky Yumi Arai. (Zdroj: ČSFD)
  • Během úvodních titulků přeletí nad Kiki letadlo, které má svou předlohu v dopravním letounu Handley Page H.P.42 z počátku 30. let. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama