Reklama

Reklama

Rubber

  • Česko Guma (více)
Trailer

Když Robert, neživá pneumatika, objeví své destruktivní telepatické schopnosti, zaměří svou pozornost na jedno pouštní město a zejména ho zaujme záhadná krásná žena, tou je doslova posedlý…  Hororová komedie režiséra Quentina Dupieuxe vypráví příběh obyčejné pneumatiky pohozené v kalifornské poušti, která náhle nevysvětlitelně ožije. Jakási záhadná síla udržuje pneumatiku jménem Robert v pohybu a jak se řítí silnicí, objeví v sobě telepatické síly, díky nimž dokáže zničit cokoliv se mu zachce. Zpočátku se spokojí s lovem drobných pouštních zvířat a vyhazováním různých věcí, ale brzy se jeho pozornost stočí k lidskému druhu a zvláště jej zaujme záhadná krásná žena. Robert se stává chaotickou silou, po níž zůstává široký pás zkázy napříč pouštní krajinou. Rubber je chytrý, zábavný a originální hold kinematografické koncepci "bez příčiny". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (258)

Terva 

všechny recenze uživatele

Film je věnován z lásky pro Pommeho Bourcarta. První otázka ve filmu zní - proč dal Spielberg svému E.T. hnědou barvu ? Měl prostě důvod ? Jsou dány i další příklady bezdůvodnosti. A vy zřejmě nikdy nepřijmete myšlenku, že všechny skvělé filmy, bez vyjímky, obsahují důležitou součást tohoto bezdůvodna............. Tímto dialogem začíná snímek ze života jedné vraždící pneumatiky. CITÁT - Pojď už, nemáme čas vysvětlováním tohoto braku.......... První krůčky z mrtvýchvstalé gumy jsou toporné a skoro opilecké, ale nakonec to holka gumová zvládne. Tedy holka ne, ta guma se totiž ve filmu jmenuje Robert. Ovšem ten hudební doprovod, který u toho slyšíme je příšerný. Víte, že točit promítaný film je nezákonné ? Povídá jeden z diváků, kteří na vlastní oči pozorují počínání Roberta Gumy. Humorné vyjádření jednoho z přihlížejících na návštěvu gumy v dívčím pokoji je prostě ...humorné. CITUJI - To je poprvé v mém životě, co se ztotožňuji z pneumatikou.......... Ve filmu je také nechutná scéna z jídlem, tedy konkrétně z pizzou. Ještě štěstí, že ji nejím. CITÁT - Tady máš dvojitou, ty blboune......... Guma zatím zabila již několik lidí a vraždí dál. Policie už jí je na stopě a snaží se ji zabít. CITÁT - Pojď sem ty zmrdogumo !!!........ Co na tom, že místo šíleného vraždícího maniaka je tu stará, ojetá, neznačková, zahraniční ( mimozemská ? ) guma ? Jde o krev, ne o obsazení. Nemáte žádný důvod ten film odsuzovat. CITÁT - Počkej, nejsem postava z filmu, jsem jen divák !!!.......... CHYBA VE FILMU - V 74 minutě má tříkolka zvonek na levé straně řidítek, o padesát vteřin později, je zvonek na pravé straně řidítek, o dalších čtyřicet vteřin je zvonek opět na levé straně............ A tak se naše milá vraždící guma dostala až do Hollywoodu. Film je recese, sranda a krvárna. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo vo Wrong Cops "dupieuxovská" laxnosť divákovu myseľ príjemne rozkladá, v Gume jej účinkovanie ostáva v rovine miernej nezáživnosti, napriek jej krásnej symbióze s prostredím filmu a jeho lo-fi vizuálom. ....... Je škoda, že hlavný protagonista, guma, sa napriek svojmu zabijáckemu apetítu nedokáže vysporiadať s najbežnejšími príčinami pocitu filmovej nudy a zdĺhavosti. ........ Dalo by sa to označiť za bezdôvodnosť pasívne velebiaci, obyčajne neobyčajný slasher - vrah v dôvtipne absurdnej "maske" zabíja ľudí a stopáž zabíja tento dôvtipne absurdný nápad. Našťastie, Dupieuxov autorský potenciál je v posledných 20tich minútach schopný, či skôr ochotný, preukázať svoju zručnosť v reinkarnácii nápadu a plynulej resuscitácii celého diela. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

To si tak v prostředku pustiny stojí chlapík, v ruce dřímá několik dalekohledů a cesta vedle něho je osázená židlemi. Celkem běžný, když tu náhle si po oné cestě přijede vůz, pokácí židličky a z útrob kufru téhož vozu vyleze šerif. Přistoupí ke kameře a dá vám jasně najevo, že následující film a veškeré jeho dění nedává žádný smysl, že nic v něm nemá důvod. Vy, jakožto filmem protřelý divák nahodíte správný výraz a trkne vám o co tady běží, že film je artová absurdita, která i přes absurdní absurdnosti něco o něčem říká. Druzí fanoušci zase nahodí výraz nepochopení, že neví o co tady kurva jde a tak filmu vpálí odpad až hvězdy dvě. To ale ještě neví, že v něm vážně vraždí pneumatika. Pro mě geniální záležitost se skvělou kamerou, výbornou hudbou a s parádními postavičkami, který svojí absurditou skvěle baví (obrovský plus i za to, že si to na nic nehraje). Nemám důvod nedat pět hvězd :) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TO JE PRVÝ RAZ V MOJOM ŽIVOTE, ČO SA STOTOŽŇUJEM S PNEUMATIKOU." __ Na ,,Rubber" som tu v databáze naďabil prakticky náhodou a okamžite som si ho musel zohnať. Veru bol som uchvátený. Pri prebudení sa pneumatiky k životu kdesi v púšti pri vychádzajúcom slnku mi v hlave ustavične rezonoval ,,Úsvit ľudstva" z Kubrickovej ,,2001: Vesmírnej odysei". Vo svojom hereckom majstrovstve si Goodyear Robert môže podať ruku (síce to by išlo veľmi ťažko) s vychváleným Hanksovým kamarátom Wilsonom v ,,Stroskotancovi". Kritike smerujúcej ku slabšej druhej polovici nerozumiem, keďže som si celý film skvelo užil. Akurát mi tu chýbala nejaká ikonickejšia scéna; niečo, čo by z celkovej nápaditosti predstavovalo korunu celku, pretože záver pred bránami Hollywoodu za taký nepovažujem. __ P.S.: Na ukrývanie Pianistu v Polańského filme dôvod je. (1386. hodnotenie, 186. komentár k filmu) ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

"Neobyčejný" divák dal na odiv svůj nebetyčný intelekt a nadšeně zařval: "Heuréka, Topgun je o stíhačkách", a jeho hlasitý řev strhl lavinu v udělování pětihvězd, protože i ostatní nechtěli spadnout do šedi "běžného" publika a tolik toužili vykřičet do světa, že i oni vidí mrtvé lidi! Ať je to nudná, laciná peachovina, jak chce, ten film má prostě poselství a basta! A stačilo tak málo! Jeden masový vrah o rozměrech 225/70/R18, partička nevzhledných ochotníků, rádoby filosofický "nourízn" blábol, jedna hájosmička a nedoceňovaný režisér, který vyblil svého "génia" na plátno, jako Jason Pollock flašku vodky s natrávenou mrkví a rozmazal to rukama! A hle, co všechno lze vidět chorým okem pod slupkou zdánlivě nekonzistentní patlanice! Kauzalismus, konzumerismus, varování před globálním oteplováním, no úplně slyším v dáli řehtat čtyřspřeží alegorických vozů. Já tam například viděl Ježíše! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Ke konci filmu ve scéně, kdy se pneumatika převtělí v trojkolku, se zvonek s hadičkou „přesune“ z pravé strany řidítek na levou. (earl hickey)
  • Ve filmu se v roli paliče gum objevil i Perdo Winter, vlastník studia Ed Banger Records, které produkuje mj. i hudbu Mr. Oiza a Justice. (Phantomass)
  • Gaspard Augé ze známé francouzské elektronické skupiny Justice, který se společně s Mr. Oizem (Quentinem Dupieuxem) podílel na soundtracku filmu, si ve filmu zahrál krátkou roli stopaře. (Phantomass)

Reklama

Reklama