Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí je uvězněna v neznámém domě. To pravé napětí se však rozpoutá až ve chvíli, kdy se spustí video a informuje všechny přítomné o tom, že jim bude umožněno uniknout, zapojí-li se do sadistických a masochistických her... Skupinka přátel se rozhodne zastavit stopařce. Ukáže se však, že to nebyl zrovna nejlepší nápad, neboť tato žena posléze všechny zúčastněné omámí plynem. Ti po následném procitnutí zjistí, že jim byly na lebky implantovány nádobky, které se samozřejmě nedají odstranit bez fatálních následků. Usměvavá a profesionálně vyhlížející žena jim poté z televizní obrazovky oznámí, že mají dvaadvacet hodin na to, aby naplnili lahvičky určeným množstvím mozkové tekutiny, kterou tělo produkuje pouze v případě extrémní bolesti. Čas kvapí a oni se společně s další skupinou nešťastníků podrobených stejnému testu rozhodnou spolupracovat a sdílet tak břemeno onoho bolestivého cíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Považuji za nutné tento film odmítnout a říct mu kategorické ne. V momentě, ve kterém ustrnulo Vile, přestává být hororový film nejenom uměním a výsledkem originálního kreativního procesu, ale i zábavou jako takovou. Recyklovaná zápletka, prostoduchý scénář. Problematický námět o získávání surovin pro výrobu drog těžko o něčem vypovídá, slouží spíše jen jako berlička k obhájení ve své podstatě stoprocentně samoúčelného násilí. Objem násilí a bolesti je tu dokonce předem určen - a dokud ho postavy nenaplní, děj se nemůže pohnout dál. Ještě před pár lety bych tomu asi dal alespoň průměrnou známku za řemeslnou zručnost, ale už jsem z toho torture porna nějak vyrostl. Nuda, nuda beze smyslu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Odporná hra“ je určen především pro ty, kdo mají rádi násilí na lidech v hororu. Mně filmové násilí nevadí, ale nějak jsem doufal, že příběh bude celkově zajímavější, ale on se zdrcnul jenom v to násilí pro násilí, i když se dalo čekat, že se budou lidé řezat více mezi sebou. Čekal jsem, podle ostatních ohlasů, že tohle je zajímavá, drsná pecka. Zas tak zajímavé to prostě není. Tady by stálo za to si více pohrát s příběhem. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zábavný a nápaditý torture, u kterého jednoduchost a primitivnost celkového motivu solidně vyrovnává slušné gore, obrovská dávka brutality, litry krve a decibely řevu. Zajímavý nápad, přiměřená stopáž a obstojný malý zvrat v závěřečně čtvrtině - no na béčko krásná obdoba Sawu v období žánrového sucha. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nejsem pravidelným divákem hororů, ale čas od času mě nějaký koncept zaujme natolik, že se na ten horor podívám. A to je právě i případ tohoto filmu. Psychologická hra, slibující bolet, násilí a utrpení, to je přesně to, co mě přilákalo k tomuto filmu. Ve výsledku jsem nebyl zklamán, což je určitě pozitivní zjištění, ale nejednalo se ani o nic mimořádného, co by mi mělo zavdat důvod k tomu, abych byl nadšený víc než průměrně. Jasně, dalo se na to kouknout, bylo to i celkem napínavé, krutosti, bolesti a krve zde bylo taky dost, konec z mého pohledu docela nečekaný a překvapivý, napětí během filmu gradovalo, takže nevidím důvod, proč film kritizovat. Na jedno skouknutí je film ucházející a ačkoliv asi nenabízí nic originálního, co již nebylo vymyšleno, jednohubka je to báječná a já jsem rád, že jsem zase jednou o další filmový hororový zážitek bohatší. Film tedy ode mne získává průměrné tři hvězdy. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Tento typ filmů mě nikdy neomrzí. Taylor Sheridan si řekl, že po všech těch seriálech ve kterých hrál, si konečně natočí něco svého. A hned takovou pecku u které mi začátek nevadí. Naopak scéna v autě se stopařkou byla zábavná. Sama zápletka filmu je zajímavá a jasně vedená k brutalitě. Ano, mohli si sice zasouložit aby úkol splnili, jak říkal Sam, ale chtěli jít cestou bolesti, tak ať je jim to přáno, ne? ;) A v tento moment jsem čekal že přijde na řadu nemilosrdný mord ve snaze přežít. Jaké bylo ale pro mě milé překvapení, když postavy začaly uvažovat logicky, ohleduplně k přátelům a tak, aby si co nejméně ublížili. Ano, samozřejmě se najde černá ovce, ale tak je to všude. Je mi naprosto jedno zda je to podobné SAWu. Vile má pro mě velice nepříjemnou stupňující atmosféru, kde jsem jednotlivé scény až prožíval s nimi a co víc, bylo mi některých i líto, jelikož mi byli sympatičtí, což se mi často nestává u těchto filmů. Musím zmínit Tayler, která ke konci filmu je naprosto skvělá a respekt před ní! Vile byl díky těmto věcem pro mě i dosti emotivní a útočil na mou psychiku ve smyslu, že jsem jim chtěl pomoc. Což se mi nestalo ani u filmu Snuff 102. A konec to má povedený, až na zatleskání. Sice pár mušek Vile má, je to třeba další film na motiv SAW, ale i tak se jedná o velmi povedený debut, který mi zůstane v paměti. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Hormony, které se skupina snaží nasbírat, andrenalin, dopamin a oxytocin, mozek vylučuje, když je tělo ve velké bolesti, ale jak Sam navrhoval, také při sexu. Takže místo mučení se, mohli mít sex, aby ampulky naplnily. (Arrinka)

Reklama

Reklama