Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle je fajn adrenalinová věc. Takovej "Rocky v hokeji". A ono to ani není moc o hokeji, ani moc o vztazích, ono je to hlavně o tom, jak tam bývalej vyhazovač a aktuální hokejista řeže protivníky jak na běžícím páse, vyvolává rvačky, shazuje rukavice, drtí hlavy, vyráží zuby, nechává krvavý skvrny na plexiskle atd. Do toho jedna malá milá love story ... Prostě téma stokrát ohrané, ale pořád super zábavné a tohle nenudící. "Stiffler" nemá vůbec konkurenci, sejme každýho,kdo mu příjde do rány ... a to mám rád.. :-) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není to film o hokeji, ale o boxu na ledě. O. K., když se to Kanaďanům líbí... Akorát to není sport, jen rvačka. ___ Milá je Stiflerova proměna. Seann William Scott se nabráním let a kil proměnil z nesympaticky pichlavého puberťáka na docela sexy mužného chlapíka. Otrávil Baruchel a jeho pubertální projev plný tupých lascivností. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ano, bitky jsou rozhodně přehnané, z obličejů teče krev a na led padaj zuby. Je to ovšem natočeno tak chytlavou formou, že jsem se prostě bavil. Jakmile se sleze z ledu, tak už je to horší, ale nakonec vás Seannův debilní charakter celkem zasáhne...možná i pěstí...VÁŽNOST - 0, ZÁBAVA - 100...85% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vedení kanadsko-americké NHL asi moc radosti z tohoto snímku (ve světle skutečnosti, že za posledních pár let se snaží „očistit hru“ a zvýhodnit technické hráče), mít nebude, nicméně řekněme si upřímně, bez bitkařů typu Douga Blatta (resp. S. W. Scotta) by to nešlo. Pěstní (férové) souboje, (čisté) hity,.... to je koření hokeje, které k němu neodmyslitelně patří stejně jako (pivko ke knedlo zelo....) resp. parádičky J. Malkina či S. Crosbyho. Kdo s tímto nesouhlasí, plete si jednoznačně sporty a raději si zajde na „Holiday on Ice“ a „čtverného axela“ J. Pluščenka. Příběh snímku Goon se ohání přívlastkem „Based on a true story“. To prosím berte s (notnou) rezervou. Byť pravda, v nižších soutěžích se to řeže hlava nehlava a krásy to moc nepobralo. Je to tak 75x25 (ve prospěch fikce), nicméně to(a) nejdůležitější (myšlenka) je zachováno(a). Hokej je skutečně tvrdá (týmová) hra, kde jedinec (byť sebelepší) sám nic nedokáže. Správné složení týmu je pořádná alchymie, což snímek (byť poněkud netradičně svérázně :-) i do(u)kazuje. A vzhledem k faktu, že se nebere příliš (resp. téměř vůbec) vážně, tak mě naopak ta totální přepálenost, společně s pár dobře mířenýma hláškama z „testosteronově provoněné“ hokejové šatny a dobře zvoleným castingem (duem S.W.Scott-L. Schreiber) nejednou dokázala vykouzlit potutelný úsměv na tváři a já se přistih, že mám hubu téměř od ucha k uchu. A souhlas, ani ta (ne)tradiční romantická linka to tentokrát nepohřbila. Ono taky, když se vám holka přizná (vyzná z lásky) slovy: „už mě ani nebaví (nenaplňuje) chrápat s jinými chlapy“....to se potom na ni ani nemůžete zlobit :-) Přesto upřímně přiznávám, osobně jsem čekal od Goon ještě přímočařejší tah na branku. Body u mě nicméně M. Dowse sbírá min za skutečnost, že jsem dostal obrovskou chuť nazout (si) brusle, obléknout chrániče, helmu, popadnout hokejku a když už ne přímo shodit rukavice a rozbít někomu (si) držku, tak min rozvěsit někoho po manťáku, popř. hodit někomu „stroma“, jednoznačně ANO. „Hloubku“ u Goon (ikdyž určitá reflexe tu je) opravdu nehledejte, ale jako večerní relax k pivku(m) (naprostý souhlas s uživ. Chosef76) po náročném dni, je naprosto dostačující. P.s. min za závěrečný (zkrvavený) úsměv L. Schreibera si snímek palec nahoru zaslouží. P.p.s zajímalo by mě (a tímto ho zdravím) co (by) na snímek říkal David Kočí?! Objektivně za silné 3*, subjektivně za silné 4* :-) zajímavý komentář (pro mě): uživ. Gilmour93, výstižný komentář: (pro mě) uživ. JFL, ivan¬_drago ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak takovou bombu jsem snad ani nečekal. Seann William Scott v roli bitkaře je skvělý a nemá chybu. Nedávno jsem viděl Maurice Richard a ten byl dokonalý po hokejové stránce. Goon je opak a dělaný jako komedie, zaměřuje se na bitky než hokej a svou dokonalost také má. Já se neskutečně bavil a i když není příběh nikterak zvláštní, tak děj je od začátku skvělý. Fanoušek hokeje si své najde, poněvadž kdo když kouká na hokej občas nechce nějakou tu bitku na odreagování... 10/10 = 100% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Film se natáčel v provincii Manitoba, konkrétně ve městech Brandon, Portage La Prairie a Winnipeg. (Lumberjack)
  • Doug Glatt (Seann William Scott) hraje ve filmu za dva hokejové týmy. Prvním z nich je Orangetown Assassins, který má oranžové a černé dresy. Druhým je Halifax Highlanders, jehož logo je písmeno H s tečkou na pravé straně a křídly na levé straně. Obě loga jsou narážkou na tým Philadelphia Flyers, který má podobný znak a dříve také podobné dresy. (Miuri)
  • Fiktivní postava Xavier LaFlamme (Marc-André Grondin) má ve skutečnosti představovat kanadského hokejistu Krise Letanga. Jmeno LaFlamme bylo převzato od Letangovy manželky Catherine Laflamme. Filmový Ross Rhea (Liev Schreiber) je ve skutečnosti kanadský hokejista John Scott. (mirakom)

Reklama

Reklama