Reklama

Reklama

Sněhurka a lovec

  • USA Snow White and the Huntsman (více)
Trailer 2

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 2

Recenze (1 647)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Úžasná pohádka pro dospělé. Děti se budou bát, ale já jsem si to užil. Takhle dospělou a skvěle atmosférickou pohádku / fantasy jsem neviděl snad od dob Jestřábí ženy. Je to skvěle natočené a dýchá z toho ponurá atmosféra. Když Sněhurka přijede do vesnice a obklopí jí ty zdegenerovaný vidláci, tak si to nezadá s Deliverance. O to větší byla katarze v barvičkami hýřícím lese víl. Herci jsou taky bezva. Nejvíc asi utkví opravdu skvěle psychopatická Charlize Theron, ale Kristen Stewart tu hlavní roli zvládla s přehledem a Chris Hemsworth se na tyhle namakaný, vousatý bojovníky megahodí. No prostě jsem si to náramně užil. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Skvelé. Počnúc réžiou, končiac hercami, okrem postavy Williama sú všetci mega aj Kristen ma dostala tam kam treba. Až ma mrzí, že toho nebolo viac a dramaturgicky mi prišiel záver trošku z rýchlika. Proste oveľa menej epic, ako sa to tvarilo z traileru (najlepší záber úplne chybal), ale stale veľmi veľmi dobre. 75% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $155,136,755Tržby Celosvetovo $400,400,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,598,354 //počet predaných kusov 1,209,257Tržby za predaj DVD v USA $19,745,077 //počet predaných kusov 1,101,297║ Celkom zaujímavé, akcia, vizuál a triky na veľmi dobrej úrovni, však tam bol aj pekný rozpočet minutý, ďalej herci, sympaťák Chris Hemsworth potvrdzuje že momentálne má slušnú formu a utiahne aj poslabšie miesta, dokáže slušne zabávať odľahčiť strnulosť Kristen Stewart, ktorá proste nemá na herecký prejav, statická ako hrom aj keď toto sa s ňou dalo vydržať, démonická mládnuco stárnuca Charlize Theron poteší a vypadá to že chytá novú iskru. Režijne slušne zvládnuté, potešia nájazdy na cválajúcich rytierov, samozrejme pomôže aj hudba, za obdobie 2003-2012 jeden z tých lepších fantasy, aj keď spadajúcich skôr k tomu priemeru. /videl v kine: 70%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Skvělé fragmenty, ale dramatická struktura hodně vyfouklá (haj hou haj hou, přijdem na místo XY, pokocháme se a pak nás přepadnou), žádný vysloveně úchvatný moment, hodně solidní řemeslo, ale postižené snahou všechno prodat všem dostupným smyslům najednou. Trochu mi tu chybí finesa a silnější mytologie, která by spojila všechny značně rozptýlené vlivy - třeba když trpaslíci zpívají "irskou lidovou" a Sněhurka se modlí otčenáš, úplně nevím, kde jsem se to vlastně ocitl. Silně tu přebývají některé povinné "mighty bloody battle" fráze (za Sněhurčin monolog před závěrečnou bitvou bych sekal ruce). Naopak po herecké stránce naprosto vynikající a pokud na tom něco opravdu nadchne na rámec smyslového opojení, jsou to právě výborně zvolení představitelé klíčových rolí (snad jen Kristen dostává velkou životní lekci od predátorské milfky Charlize). Sanders má určitě talent pohrát si s divákem - jsem docela zvědavý, jak si tenhle jeho plošně zacílený fantasy produkt povede. Celkově kolísám mezi pobaveným odstupem a zaujetím - hlavně tam, kde si tahle špinavá holka troufá být opravdu špinavější a odvázanější než vypulírovaná žánrová konkurence. Nadšení se bohužel navzdory pár zábleskům nedostavilo. P.S. Až budou v Hollywoodu točit Zaklínače, Chris Hemsworth by měl dostat roli Geralta. Ten chlap má styl... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdy. Škoda je především následujících věcí: Že Kristen Stewart není ani hezčí, natož krásnější než Charlize Theron (ale to je můj subjektivní pocit, já vím), že má po celý film jeden výraz, a že proslov před bitvou, už tak dost směšný moment, je v jejím podání ještě směšnější. Že se naprosto skvěle obsazení trpaslíci (Ian McShane především!) filmem vlastně jen mihnou. Že scénáristé do děje tak násilně našroubovali prince, ačkoliv ho mohli beze všeho vynechat. Že jsou "vykrádačky" Pána prstenů tak okaté (či spíš okoukané). Že některé věci nejsou pochopitelné (nebo pochopitelnější) - například probuzení polibkem (fakt, je to divné). A to je asi všechno, co bych Sněhurce a lovci vytkl. Jinak je to totiž fantasy jako řemen s bezvadně atmosférickými scénami v temném i vílím lese, vynikající královnou, přesympatickým Chrisem Hemsworthem a parádním Newton-Howardovým soundtrackem. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • V jednej zo scén filmu, kričala Charlize Theron (Ravenna) tak intenzívne, že si pretrhla brušný sval, pričom pokračovala ďalej v hraní. (classic)
  • Hrad, v ktorom bola väznená Snehulienka (Kristen Stewart) bol celý počítačovo vygenerovaný na ostrove Gateholm. (Greenpeacak)
  • Postava lovce (Chris Hemsworth) se jmenuje Eric, ačkoliv ve filmu jeho jméno nezazní ani jednou. (Ajka1)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama